Cum luptam cu temerile copilului. Copiii au numeroase temeri, unele exprimate, altele ascunse. Daca nu sunt tratate, ele se pot transforma in tulburari de anxietate care, mai tarziu, pot degenera chiar in afectiuni psihice. Un copil nu mananca de teama sa nu se sufoce, altul nu vrea sa se mai duca la scoala pentru ca, la un moment dat, niste colegi au ras de el, in timp ce un alt copil nu poate dormi decat cu lumina aprinsa, pentru ca se teme de monstrii din dulap sau de sub pat. Grijile sunt normale pentru dezvoltarea normala ca adult si este firesc pentru orice copil sanatos sa se ingrijoreze, spun specialistii, in cadrul unui studiu realizat de Reader’s Digest, noteaza EvZ.

Mai nou si poluarea poate cauza apendicita. Apendicita poate fi cauzata si de procentul tot mai mare de poluare din aer, a descoperit un grup de oameni de stiinta din Calgary, Canada. Cercetatorii sustin ca exista legatura intre nivelul de dioxid de nitrogen si ozon in aparitia apendicitei. Totodata, s-a descoperit ca barbatii sunt afectati mai mult in acest sens, fata de femei, noteaza Libertatea.

Barbatii se folosesc de dragoste pentru a ajunge la sex, in timp ce femeile se folosesc de sex pentru a ajunge la dragoste. Spre deosebire de tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, adultii de peste 55 de ani sunt mult mai activi din punct de vedere sexual si experimentali, deschisi noilor cuceriri. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de YouGov, pentru revista britanica Stella. Potrivit cercetarii, doua treimi dintre barbatii si femeile de peste 55 de ani au cont pe cel putin un site matrimonial, spre deosebire de o cincime dintre tineri, noteaza Gandul.

Pastreaza-ti tineretea cu peste. Un antioxidant similar vitaminei E, coenzima Q10 a revolutionat industria cosmetica si a deschis drumul catre cel mai vechi vis al omului: tinerete fara batranete. Produsa in organismul uman, aceasta substanta naturala protejeaza de deteriorare celulele si are un rol important in prevenirea mai multor boli, in special cele de inima si obezitatea. Cantitatea necesara de coenzima Q10 este produsa de organismul nostru in primii 25-30 de ani de viata, dupa care secretia scade, in paralel cu procesul de imbatranire. Multe dintre efectele trecerii anilor sunt accentuate de lipsa coenzimei Q10, care are proprietatea de a inactiva radicalii liberi responsabili de distrugerile celulare, scrie Libertatea.

Studiu: suntem mai sanatosi in weekend. Cercetatorii americani au "descoperit" ceea ce oamenii aflati in campul muncii stiu de multa vreme, respectiv ca suntem mai fericiti, dar si mai sanatosi, in weekenduri. Dupa ce au monitorizat timp de trei saptamani un grup de oameni cu varste cuprinse intre 18 si 62 de ani, acestia fiind pusi sa completeze chestionare de trei ori pe zi - dimineata, la pranz si seara -, zilnic, s-a descoperit ca cele mai putine dureri sau probleme de sanatate se inregistreaza sambata si duminica, noteaza Romania Libera.

Cat te costa distractia in weekend. A venit weekendul si vrei sa iesi cu gasca de prieteni sa te distrezi. Nimic mai simplu! Bucurestiul e mare, iar posibilitatile sunt nenumarate. Chiar si cu bani putini poti avea o seara exploziva. Reporterii Click! au dat o raita prin oras si iti dau cateva ponturi. Cele mai la indemana oportunitati de destindere le gasesti in mall-uri. Aici, ai de toate. De la cinematografe, patinoare, jocuri mecanice, la restaurante cu meniuri diversificate. Daca, insa, vrei sa iei o gura de aer, ai ocazia sa iesi in parc. O plimbare pentru romantici este perfecta, iar celor cu chef de distractie le recomandam balciurile care sunt deschise in majoritatea parcurilor. Integral in Click.