Ceaiul verde ii protejeaza pe fumatori de cancer. Fumatorii care beau ceai verde au un riscscazut de a se imbolnavi de cancer pulmonar, sunt de parere oamenii de stiinta de la Universitatea Medicala din Taiwan. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au monitorizat 500 de persoane, jumatate fumatoare, iar cealalta jumatate fara acest viciu. Specialistii spun ca si nefumatorii sunt expusi riscului de cancer pulmonar, mai ales daca isi desfasoara activitatile intr-un mediu poluant sau stau langa colegi fumatori, scrie Gandul.

10 plante care vindeca pneumonia. Aerul rece al iernii, fumatul, scaderea imunitatii organismului si virozele netratate corespunzator sunt factorii principali care conduc la aparitia pneumoniei sau a “aprinderii de plamani”, cum este cunoscuta aceasta afectiune in popor. Simptomele ei pot aparea subit si constau in febra ridicata, frisoane, junghiuri in piept, transpiratie abundenta, puls accelerat si tuse insotite de expectoratii. Multi bolnavi au si dureri de cap, varsaturi si stari de confuzie. Cu ajutorul remediilor naturiste poti insa scapa de pneumonie, fara a fi nevoie sa inghiti un pumn de medicamente care pot avea efecte secundare periculoase pentru organism. 1. Echinaceea. Capsulele cu extracte naturale din aceasta planta sunt eficiente doar daca sunt administrate in primele faze ale bolii. Ele se iau conform prospectului si sunt eficiente in pneumoniile virale, scrie Libertatea.

Metoda blanda de a depista cancerul mamar. Spre deosebire de mamografie, termografia nu iradiaza si nu are contraindicatii, putand fi repetata ori de cate ori este nevoie. Termografia depisteaza cele mai frecvente afectiuni ale sanului, inclusiv cancerul mamar. Prin termografie se poate evidentia si prezenta altor probleme, precum nodulii tiroidieni. Pornind de la principiul ca toate bolile modifica temperatura organelor bolnave, termografia permite evidentierea unor afectiuni sau depistarea riscului de imbolnavire. Prin termografie, se analizeaza modificarile de temperatura ale organelor cu ajutorul unui sistem de scanare cu infrarosu. Se obtine o harta termica in culori, redata pe calculator, care va fi analizata de medic, scrie Adevarul.

Top 5 condimente care iti intaresc sistemul imunitar. Vaneaza virusurile. Lupta impotriva bacteriilor. Ataca ciupercile. Distruge parazitii si celulele tumorale. Acesta este sistemul nostru imunitar, un element esential, necesar pentru a supravietui. Medicii spun ca temperaturile scazute pun sistemul imunitar la incercare. Astfel ca specialistii recomanda ca in aceasta perioada sa acordam o atentie deosebita alimentatiei, deoarece aceasta ofera organismului toti nutrientii de care avem nevoie pentru a face fata vremii capricioase, fara a ne pune sanatatea in pericol, scrie Gandul.

40% dintre relatii risca sa se termine in luna ianuarie. Un nou sondaj realizat la cererea celor de la Twentieth Century Fox Home Entertainment, la care au participat 2.000 de britanici, a aratat ca 40% dintre cupluri sunt in mare pericol in ianuarie si ca majoritatea relatiilor care stau sub semnul intrebarii au intre 16 si 18 luni vechime, scrie Libertatea.

Meloterapia, eficienta in tulburarile afective. Terapia prin muzica este solutia pe care o ofera medicina alternativa pentru optimizarea functiilor psihologice. Meloterapia poate fi folosita pentru a incuraja copiii sa-si exprime sentimentele, pentru a diminua diverse simptome sau pentru a trata unele afectiuni cum este astmul. Fatul incepe sa perceapa sunetele din a 13-a saptamana de viata intrauterina, iar din luna a opta de sarcina incepe sa recunoasca unele acorduri si sa reactioneze la ele, sustin cercetatorii de la Universitatea „Queen's" din Canada, scrie Adevarul.

Uleiul de peste - elixirul tineretii. O echipa de cercetatori de la Universitatea California, din San Francisco, sustin ca uleiul de peste este secretul unei vieti mai lungi si sanatoase, deoarece acesta are efect direct asupra prelungirii vietii celulelor. Aceasta cercetare este prima care stabileste legatura dintre acizii grasi omega 3 din uleiul de peste si abilitatea organismului uman de a opune rezistenta procesului de imbatranire. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat peste 600 de subiecti care aveau probleme cardiace si carora le-a inclus in dieta ulei de peste, scrie Gandul.