Stridiile cresc numarul spermatozoizilor. Doar doua-trei stridii ofera organismului uman doza zilnica recomandata de zinc, un mineral esential pentru functionarea normala a sistemului reproductiv masculin, spun specialistii in nutritie. Mai mult, studiile au aratat ca numarul de spermatozoizi produsi de sistemul reproducator al unui barbat a scazut in ultimii 50 de ani, iar factorii de mediu sunt principala cauza. Deficientele nutritionale sunt, de asemenea, o alta cauza a scaderii acestora. Astfel, nutritionistii le recomanda barbatilor sa consume 11 miligrame de zinc pe zi, insa atrag atentia ca peste 40 de miligrame de zinc creste riscul aparitiei arteroscrelozei, scrie Gandul.

Vitamina D, eficienta impotriva cancerului. Persoanele cu concentratii mari de vitamina D in sange prezinta un risc de aparitie a cancerului de colon cu aproape 40% mai mic decat persoanele cu un nivel minim de vitamina D in organism, arata un studiu comparativ efectuat pe un esantion de peste 500.000 de europeni si publicat, vineri, in British Medical Journal (BMJ). Aceasta vitamina, sintetizata in mod natural de organism in urma expunerii la soare, dar care poate proveni si din diverse alimente, are un rol determinant in procesul de solidificare a oaselor, favorizand fixarea calciului. Cateva studii anterioare au sugerat deja o legatura intre vitamina D si cancerul colorectal, insa nu au putut sa certifice aceasta asociere, din cauza faptului ca autorii lor au dispus de informatii prea limitate despre populatiile europene. Integral in Gandul.

Pastile pentru slabit, interzise pentru ca pot provoca infarct. Pacientii care foloseau pastile pentru slabit precum Reductil, Reduxade si Zelium nu le vor mai gasi in farmacii, incepand de saptamana viitoare, intrucat Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a hotarat retragerea lor de pe piata. Medicii sunt sfatuiti sa nu mai prescrie aceste medicamente pentru ca sunt periculoase. Din cauza unei substante pe care o contin, pilulele pot provoca infarct sau accidente vasculare. „Vom trimite scrisori catre medici, prin care sa-i informam de decizia EMEA. Pana atunci ii rugam sa nu mai prescrie astfel de produse, deoarece riscurile sunt mai mari decat beneficiile”, ne-a declarat Robert Ancuceanu, de la Agentia Nationala a Medicamentului. Integral pe EvZ.ro.

Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti. Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale, scrie publicatia citata de Mediafax. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de alimente bogate in grasimi saturate, cardiologul britanic le recomanda oamenilor sa manance mai putina carne rosie, sa aleaga sortimente de lapte cu un continut mai mic de grasimi si sa foloseasca in alimentatie uleiul de masline si cel de floarea soarelui. Integral in Romania Libera.

Cum sa renasti la varsta a doua. Datorita cresterii sperantei de viata, dar si a oportunitatilor profesionale, barbatii raman la fel de eficienti dupa ce trec de 40 de ani. Barbatii din generatiile anterioare isi schimbau nevasta si masina cu noi „modele“ odata ce ajungeau la varsta a doua. Cei de azi vaneaza noi cariere si sunt gata sa fie tatici. Mai multa incredere in ceea ce rezerva viitorul si cel putin la fel de multa eficienta la 50 de ani fata de cat aveau la 30 de ani. In asta constau diferentele dintre barbatii generatiei de varsta a doua de azi si cei care au experimentat aceasta perioada ceva mai devreme, scrie Adevarul.

Ce este bine sa mancam iarna. O alimentatie sanatoasa si echilibrata ne ajuta sa avem energia necesara pentru indeplinirea sarcinilor zilnice si ne poate apara de diverse infectii, frecvente in timpul iernii. Iata ce ar trebui sa consumam pe parcursul sezonului rece, pentru a avea un sistem imunitar puternic. In sezonul rece, organismul nostru este mai vulnerabil din cauza temperaturilor scazute. De aceea, este bine ca aportul nutritional sa fie adaptat acestor conditii, iar alimentatia sa contina: vitamina C. Se gaseste in ardei rosu, fructe sau patrunjel proaspat; vitamina A. Aceasta poate fi gasita in morcovi, ficat, peste, oua sau unt, de aceea e bine sa consumati cat mai multe astfel de produse; vitamina D. Trebuie sa consumati peste gras, ficat si lactate, scrie Libertatea.