Evenimente-surpriza care pot dezbina sau suda o familie. Boala, criza financiara, problemele continue la serviciu sau orice intamplare nefericita destrama usor un cuplu. La fel de bine, aceleasi situatii pot intari relatia. Ce-i dezbina pe unii, ii uneste pe altii, iar ceea ce face diferenta e soliditatea cuplului si capacitatea de a sti unde si cum sa gaseasca resorturi mobilizatoare. Citite in carti, auzite la emisiuni TV, adevaruri de tipul celui enuntat par platitudini. Mai ales pentru cei care se confrunta cu situatii ce le pun in pericol familia si care, zi de zi, “rod” din relatie, noteaza EvZ.ro

75% dintre femei acorda a doua sansa. De ce iarta infidelitatea. Barbatii nu se gandesc la implicarea emotionala pe care partenerele lor ar putea-o avea cu altcineva. Femeile sunt mai predispuse sa treaca peste eventualele aventuri ale partenerilor, releva un studiu publicat in revista Psychological Science. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au dat la 500 de perechi anumite chestionare cu privire la infidelitate si au constatat ca motivul pentru care femeile si barbatii sunt deranjati de aventurile sexului opus este diferit, noteaza Gandul.

Pilates, o noua metoda de a slabit rapid si eficient. Exercitiile pilates, care au produs o adevarata isterie peste Ocean, in special la Hollywood, au prins rapid si in Romania. Acest sport este cautat pentru ca are efecte rapide si ajuta la tonifierea organismului. "Interesul pentru pilates este foarte mare in Romania, in special la sala unde lucrez eu, dar si la multe alte sali pentru ca pilates este la moda", a declarat pentru Gandul Cori Gramescu, cea mai cunoscuta instructoare de pilates din Romania. Ea a mai afirmat ca pilates este un tip de antrenament care produce rapid rezultate vizibile.

Dieta longevitatii. Consumati peste, alimente mai putin sarate si chiar cafea, pentru a reduce riscul unor boli precum Alzheimer sau Parkinson. Un regim alimentar echilibrat este benefic pentru organism, chiar daca uneori e privit ca o restrictie. Problema longevitatii porneste inca din viata intrauterina si depinde si de sanatatea parintilor. „Parintii ar trebui sa-si modifice stilul de viata si alimentatie cu cel putin un an inainte de procreere, renuntand la fumat, bauturi alcoolice si cafea in exces, junk-food si sedentarism”, recomanda prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie, citat de EvZ.ro

Tratati ulcerul cu suc de morcovi! Simtiti o senzatie de arsura sau o durere in partea superioara a abdomenului, care se accentueaza cand stomacul este gol? In acest caz este posibil sa aveti ulcer, iar pentru stabilirea diagnosticului e bine sa mergeti la un control medical de specialitate. Pana atunci insa puteti sa renuntati la tutun, la prajeli si sa consumati piureuri de legume, supe si suc de morcovi, noteaza Libertatea.

Fertilitatea femeilor scade dupa varsta de 30 de ani. O femeie se naste, in medie, cu 300.000 de ovule imature stocate in ovare, dar rata de declin care afecteaza acest rezervor este mult mai accelerata. Femeile isi pierd circa 90 la suta din rezerva de ovule sanatoase pana in jurul varstei de 30 de ani, ceea ce face mai dificila conceperea unui copil dupa aceasta perioada, arata un studiu realizat in Marea Britanie, de Universitatea St Andrews, noteaza Gandul.

Spanacul si broccoli ajuta la memorie. Alimentele care abunda in magneziu, cum ar fi spanacul sau broccoli, imbunatatesc memoria, arata o noua cercetare. Oamenii de stiinta de la Universitatea Tsinghua, din capitala Chinei, avertizeaza ca jumatate din populatia tarilor industralizate are deficit de magneziu, carenta din ce in ce mai mare pe masura ce inainteaza in varsta, se mentioneaza in jurnalul Neuron, scrie Romania Libera.

Americanii au obtinut neuroni complet functionali. Aceasta descoperire ar putea revolutiona viitorul terapiilor pe baza celulelor susa umane, potrivit cercetatorilor americani. O echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford din America au prelevat de la soareci celule epiteliale pe care le-au transformat direct in neuroni functionali, fara a mai trece prin etapa de reprogramare in celule susa pluripotentiale, scrie Gandul.