Femeile au la fel de multe vise erotice ca si barbatii. Barbatii ar putea petrece mai mult timp decat femeile gandindu-se la sex, dar cercetatorii americani au constatat ca femeile au vise erotice la fel de des ca si barbatii. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Montreal, din Canada, care contrazice rezultatele sondajelor realizate pana acum, potrivit carora, doar 10 la suta dintre femei au vise fierbinti. "Toate femeile au astfel de vise. In fiecare noapte visam, dar problema este ca a doua zi nu ne aducem aminte toate visele sau faptul ca am visat", spune psihologul Antonio Zadra, autorul cercetarii. Integral in Gandul.

Excesul de antioxidanti poate afecta echilibrul organismului. Excesul de antioxidanti, substante cunoscute pentru proprietatile lor anticancer si de prevenire a maladiilor cardiace, poate afecta echilibrul organismului. Cercetatorii de la Universitatea de stat din Kansas spun ca antioxidantii continuti de asa-zisele "superalimente", de la cartofi dulci la afine, linte si broccoli, sunt apreciati de multi ani pentru faptul ca atenueaza efectele imbatranirii asupra corpului, prelungesc durata vietii si chiar imbunatatesc viata sexuala. Antioxidantii sunt molecule care pot sa incetineasca sau chiar sa previna producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism. Integral in Gandul.

Calculatorul – risc de rahitism. O echipa de cercetatori de la Universitatea Newcastle din Londra sustine ca rahitismul poate fi adaugat listei bolilor la care sunt expusi copiii care petrec prea mult timp in fata calculatorului. Specialistii spun ca aparitia acestei boli, atat de des intalnita in secolul XXI, este cauzata de lipsa cronica de vitamina D din organism. Medicii britanici avertizeaza ca micutii petrec prea multe ore in fata monitorului, ceea ce a dus la o inmultire fara precedent a cazurilor de rahitism. Integral in Gandul.

Grasimea de pe abdomen este periculoasa pentru sanatate. Specialistii in domeniu spun ca grasimea viscerala depusa in exces, in jurul organelor vitale din zona abdomenului, sporeste riscul de boli cronice. Tesutul adipos visceral reprezinta tesutul adipos activ metabolic depus in abdomen care poate sa creasca riscul de boli cronice, precum diabetul zaharat de tip 2 si bolile cardiovasculare. Acestea sunt doua dintre principalele cauze de mortalitate la nivel international, in randul persoanelor predispuse la obezitate. Astfel, persoanele care pierd in greutate isi pot imbunatati nu numai aspectul exterior, ci si starea de sanatate. Majoritatea oamenilor isi doresc sa slabeasca din motive estetice, dar reducerea excesului de grasime din interiorul abdomenului este foarte importanta si pentru sanatate, sustin medicii. Integral in Libertatea.

Vinul, ceaiul si ciocolata protejeaza inima si creierul. Alimentele care contin flavonoizi, precum vinul, ceaiul si ciocolata sunt substante cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie care protejeaza inima si creierul. Mai multe cercetari efectuate in ultimii cincisprezece ani, au aratat ca flavonoizi din alimente au rol protector la nivelul creierului si al inimii. Ceretarea a inceput in anii 1990, cand s-a constatat o situatie paradoxala: francezii, mai ales cei din sud-vest, au inregistrat un nivel de mortalitate cardiovasculara mai redus decat in alta parte, in pofida unui consum ridicat de grasimi saturate. Exceptia a fost atribuita consumului de vin rosu, care contine flavonoizii identificati ca fiind cei care produc acest efect benefic. De asemenea, consumul de ceai verde si negru, dar si a produselor care contin cacao scad riscul de mortalitate cardiaca si a problemelor neurodegenerative, scrie Libertatea.

Mobila veche dauneaza fertilitatii. Substantele chimice din mobila invechita, dar si in covoare si aparatele electronice pot reduce semnificativ sansele femeilor de a ramane insarcinate. Aceste substante sunt menite sa apere piesele de mobilier de foc, marindu-le rezistenta la ardere, dar odata patrunse in organism, pot afecta direct hormonii. Acest fapt a fost descoperit de cercetatorii de la Universitatea Berkeley, Statele Unite, in urma analizelor facute unor femei care incercau sa ramana insarcinate. Specialisii au gasit o cantitate mare de substante de acest fel la analizele de sange ale acestor femei, scrie Click.