Avem doua milioane de depresivi. Romanii continua sa se interneze in numar mare, desi s-a putea trata cu pastile acasa sau prin vizite la psihoterapeut. Peste doua milioane de romani sunt inregistrati ca depresivi in acest moment, aceasta boala ocupand locul doi pe lista celor mai intalnite afectiuni dupa hipertensiune arteriala, scrie EvZ.

Vitamina D creste dorinta sexuala a barbatilor. O echipa de cercetatori de la Universitatea medicala din Graz, Austria, a constatat ca apetitul sexual al barbatilor este in scadere din luna octombrie, la inceputul lunilor reci, si ajunge la cote minime in luna martie. Specialistii au pus acest aspect pe lipsa vitaminei D din organism. Aceasta este produsa in mod normal de organism, atunci cand ne expunem la soare, scrie Gandul.

La ce riscuri se expun cinefilii. Obiceiul de a consuma alimente de tip fast-food in timpul vizionarii filmelor duce la obezitate si la alte boli asociate. Statisticile arata ca o persoana din trei consuma floricele de porumb si bea jumatate de litru de bautura carbogazoasa atunci cand merge la film. Obisnuinta de a rontai ceva in timpul vizionarii filmelor isi poate pune amprenta negativ asupra starii de sanatate. Specialistii spun ca, desi sunt foarte gustoase si aparent inofensive, floricelele de porumb contin o cantitate impresionanta de aditivi alimentari, scrie Adevarul.

Vinul, ceaiul si ciocolata protejeaza inima si creierul. Alimentele care contin flavonoizi, precum vinul, ceaiul, si ciocolata sunt substante cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie care protejeaza inima si creierul. Mai multe cercetari efectuate in ultimii cincisprezece ani, au aratat ca flavonoizi din alimente au rol protector la nivelul creierului si al inimii, scrie Libertatea.

Cat de periculoase sunt desenele animate pentru copii. Copiii petrec 20 de ore, saptamanal, in fata televizorului si a calculatorului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Educatia 2000+ si UNICEF, pe un esantion de 392 de parinti din Bucuresti, Mures, Prahova, Dambovita si Giurgiu, atat din mediul rural, cat si din mediul urban. Asadar, personajele precum Dexter, Tom si Jerry sau Diavolul Tazmanian sunt extrem de prezente in viata copiilor, deoarece desenele animate ocupa un loc primordial in preocuparile lor. Psihologii sustin ca animatiile reprezinta un stil de viata, un model pentru cei mici, scrie Gandul.

Pastilele mai ieftine, la fel de eficiente? Substanta activa are concentratii diferite in medicamentele generice si in cele originale. Nu toti pacientii pot trece de la un medicament original la unul generic, pentru ca unii dintre ei isi pot pune viata in pericol, atrag atentia specialistii. Un sondaj realizat pe 2.800 de persoane din sapte state europene a scos la iveala ca majoritatea bolnavilor aflati sub un tratament care necesita prescriptie medicala au incredere in medicamentele generice, scrie Adevarul.