Cate feluri de alimente au romanii pe masa. Alimentatie sanatoasa, diversificata si echilibrata, adaptata fiecarei persoane in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale si mostenire genetica sunt factori ce asigura o stare de sanatate durabila, previn bolile si imbatranirea precoce. Aceasta este doar una dintre concluziile prof. dr. Gheorghe Mencincopschi, pe care specialistul in nutritie le expune in cea mai recenta lucrare a sa, "Noua ordine alimentara", scrie Gandul.

Tulburarile bipolare, tot mai intalnite. Depresiile, alaturi de episoadele maniacale, sunt forme de manifestare a acestor probleme de natura psihica. Socurile emotionale, abuzurile suferite in copilarie si dependenta de substante precum alcoolul sau drogurile favorizeaza declansarea acestor tulburari la cei cu predispozitie genetica.Tulburarile bipolare afecteaza in egala masura femeile si barbatii si, de obicei, devin evidente in intervalul de varsta 15-25 de ani, scrie Adevarul.

Internetul accentueaza starile de anxietate. Persoanele care isi petrec un numar mare de ore navigand pe internet sunt mai predispuse de a suferi de depresie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Leeds, din Marea Britanie, publicat in revista Psychopathology. Oamenii de stiinta britanici nu au stabilit inca daca internetul cauzeaza aceste depresii sau daca persoanele deprimate sunt atrase de internet, scrie Gandul.

De ce radem? Rasul urmat de contorsionarea intregului corp este parte din vocabularul universal al oamenilor, dar se manifesta in situatii diferite, in functie de cultura. Fie ca este o forma a limbajului nonverbal sau o maniera de exprimare a emotiilor, specialistii explica faptul ca acest comportament ramane o mare enigma pentru stiinta. Motivele unui asemenea comportament sunt variate, dar mecanismul rasului este intotdeauna acelasi: inspiratie adanca si scurte contractii spasmodice ale toracelui, in special ale diafragmei. De aici si vorba: „rad de se tin cu mainile de burta", scrie Adevarul.

Terapia cu laser distruge celulele adipoase. Britanicii au pus la punct un gen de laser care distruge celulele adipoase instantaneu. Terapia, care permite slabirea cu doua numere in doar doua saptamani, fara exercitii fizice sau dieta, este lipsita de durere. O sedinta dureaza 40 de minute si costa 1.000 de lire sterline. Tratamentul consta in desfacerea legaturilor dintre celulele adipoase si eliminarea lor din organism, scrie Gandul.

In viitor vom plati orice cu telefonul mobil. Telefoanele mobile vor inlocui portofelele in scurt timp. Cel putin asta sustin cercetatorii britanici, care sunt de parere ca in cativa ani telefoanele mobile vor fi indispensabile, deoarece cu ajutorul acestora vom ajunge sa platim factura la restaurant, biletele la cinematograf dar si abonamentul pentru transportul in comun. Potrivit unui studiu recent, companiile aeriene si cele de cai ferate vor lansa noi moduri de a emite bilete electronice cu ajutorul telefoanelor mobile, iar oamenii vor putea sa demonstreze ca si-au cumparat bilet prin SMS-uri, coduri de bare sau aplicatii care vor trebui descarcate, scrie Libertatea.