Formula „tineretii vesnice“ sta in vinul rosu consumat in exces. Descoperirea este importanta, deoarece ea poate fi folosita in tratamentul maladiilor ce apar la varsta a treia, sustin cercetatorii suedezi. O echipa de cercetatori de la Universitatea Göteborg, din Suedia, spune ca vinul rosu ofera "tinerete vesnica" doar daca este consumat in exces. Astfel, pentru a incetini procesul de imbatranire celulara este nevoie de cel putin 15 sticle de vin in fiecare zi pentru a alunga ridurile, spun specialistii. Oamenii de stiinta completeaza ca resveratrolul, o substanta existenta in vinul rosu, poate sa distruga celulele care provoaca procesul de imbatranire, scrie Gandul.

Laptele iti ajuta copilul sa creasca. Indispensabile pentru organismul tau, mineralele sunt implicate in cele mai importante reactii metabolice. Doctorii germani Ulrich Strunz si Andreas Jopp, autorii cartii “In forma maxima, prin minerale”, aparuta de curand la Editura Mladinska, explica de ce aceste substante nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie. Mai mult, medicii te invata ce trebuie sa mananci zilnic pentru a preveni carentele de minerale. Integral in Libertatea.

Reguli de urmat la masa. Nu faceti nimic altceva in timp ce mancati, pentru a nu afecta digestia, si alocati macar 20 de minute pentru fiecare masa principala. Momentul in care luati masa ar trebui sa fie sfant in ceea ce priveste timpul alocat: in medie 20 de minute pentru fiecare dintre cele trei mese principale ale zilei. Uitati, asadar, de televizor, vorbit la telefon sau lucrul la computer in timpul mesei, pentru a avea parte de o digestie optima a alimentelor, scrie EvZ.ro

De ce ne ingrasam in weekend. Explicatia specialistilor consta in faptul ca, atunci cand avem mai mult timp liber, suntem tentati sa mancam mai mult . Weekendul este o adevarata amenintare la adresa siluetei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Asociatia Britanica de Dieta, care arata ca persoanele care au un program incarcat in timpul saptamanii au tendinta de a se ingrasa cu cel mult doua kilograme in timpul weekendului. Explicatia specialistilor consta in faptul ca atunci cand avem mai mult timp liber suntem tentati sa mancam mai mult. In plus, in aceste zile suntem mai relaxati si, in loc sa mergem la sala de fitness, preferam sa ne asezam confortabil in pat si sa ne uitam la un film. Organismul intra in repaus, iar astfel se diminueaza procesul de ardere a caloriilor, scrie Gandul.

Problemele la rinichi predispun la fracturi. Cercetatorii canadieni au observat ca intre functionarea rinichilor si sanatatea oaselor, implicit riscul de fracturi, exista o legatura directa. Chiar si o problema nu foarte serioasa a rinichilor poate afecta densitatea mineralelor din oase, marind riscul de fracturi si chiar mortalitate prematura, relateaza HealthDay, citand un studiu realizat de Universitatea Toronto si aparut in editia de februarie a American Journal of Kidney Diseases, noteaza Romania Libera.

Faceti miscare pentrua va proteja genunchii! Imbolnavirea cronica a articulatiilor genunchilor poarta numele de gonartroza. Aceasta boala se instaleaza treptat, pe parcursul mai multor ani, iar daca nu se iau masuri la timp, efectele sale sunt devastatoare, afectand mobilitatea piciorului. Gonartroza se manifesta in special in jurul varstei de 40 - 50 de ani, atat la barbati, cat si la femei. Printre cauzele cele mai frecvente se numara: imbatranirea, problemele endocrine (diabet, obezitate) sau mostenirea genetica. Simptomele sunt: dureri dimineata, la miscare sau la schimbarile bruste de temperatura, scrie Libertatea.