Cancerul, a doua cauza de deces la copii. Specialistii in oncologie au tras ieri un nou semnal de alarma referitor la faptul ca in Romania cancerul la copii este diagnosticat, in majoritatea cazurilor, prea tarziu, cand vindecarea este greu de obtinut si tratamentele nu mai sunt eficiente. Cancerul la copii a devenit a doua cauza de deces la minorii cu varsta intre 4 si 15 ani. Principalul motiv il constituie numarul redus de medici specializati, respectiva specializare fiind desfiintata de sase ani, scrie Romania libera.

Familia romanului, un hibrid traditie-modern. Nevasta asculta de barbat pentru ca, indiscutabil, el e capul familiei, copiii nu cracnesc in fata parintilor, iar in casa ordinele se executa, nu se discuta. Aceasta este reteta pe baza careia functiona familia traditionala, in care ierarhia stabilea clar cine pe cine asculta, iar rolurile erau bine delimitate si de necontestat. Astazi, in familia moderna, in relatia dintre soti, cuvintele-cheie sunt cooperarea si egalitatea, problemele se discuta, iar deciziile se iau de comun acord, scrie EvZ.

Vitamina C ne mentine tineri. Este un antioxidant care intarzie inbatranirea, previne varicele si scurteaza convalescenta. Fiindca nu avem capacitatea de a sintetiza vitamina C, singurele surse le reprezinta hrana si suplimentele alimentare.Cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, vitamina C este vitala in organismul uman, fiind implicata in metabolismul glucozei, colagenului, acidului folic si in neutralizarea radicalilor liberi, scrie Adevarul.

Plimbarile scad intensitatea durerilor provocate de artrita. Un grup de cercetatori de la Universitatea Queensland din Australia a constatat ca plimbarile scurte reduc intensitatea durerilor cauzate de artrita la jumatate. Specialistii spun ca dupa sase luni durerile se vor diminua mai ales daca bolnavii adauga in dieta suplimente pe baza de extract din cochilia crustaceelor. Tratamentul traditional pentru artrita consta intr-o combinatie de medicamente puternice, care duc la aparitia bolilor de stomac si inima. O alta metoda de tratarea acestei afectiuni presupune fizioterapie sau chiar operatii chirurgicale, scrie Gandul.

Orgoliul, dusmanul feroce al relatiei de cuplu. Orgoliul e una din top 5 cauze ale certurilor in cuplu si implicit ale destramarii unei relatii. Indiferent cat de potriviti sunteti unul pentru altul, indiferent cat de mult va iubiti... orgoliul va duce in tabere diferite si va indeparteaza treptat si iremediabil. Sigur te-ai confruntat cu o situatie in care ai vazut cat de usor se poate gresi din orgoliu cand vine vorba de relatiile interumane si mai ales cand vine vorba de cuplu, scrie Romania libera.

Ghidul asiguratului care isi schimba medicul de familie. Atunci cand un asigurat doreste sa-si schimbe medicul de familie, lucrurile sunt relativ simple. Teoretic, e suficient ca asiguratul sa adreseze o cerere medicului la care doreste sa se inscrie, precizand numele celui de la care pleaca. Se intampla insa ca unii medici sa puna bete in roate acestei miscari, moment in care se poate cere interventia casei de asigurari de sanatate, scrie EvZ.