Jucariile – primul pas al copiilor spre interactiune sociala. Stimularea gandirii prin intermediul jocului, la varste fragede, poate determina o crestere a IQ-ului cu 50 de puncte, demonstreaza studiile in domeniu. Jucariile nu sunt doar simple accesorii, ci si elemente esentiale ale dezvoltarii rationale si emotionale. Specialistii in psihologia copiilor spun ca, pentru majoritatea copiilor, jucariile reprezinta centrul atentiei si al activitatilor zilnice construind o punte intre lumea fanteziei si cea reala, scrie Gandul.

Fericirea ne face mai egoisti. Starea de bine schimba modul in care gandim despre noi, arata cercetarile psihologilor. Cu gandul la obtinerea fericirii, suntem tentati sa ne concentram doar pe noi insine si pe siguranta noastra, uitand astfel de cei din jur. Egoism si nepasare. Acestea sunt efectele negative ale fericirii, potrivit cercetatorilor australieni, care au realizat un studiu in acest sens, publicat de revista „The New Scientist", citata de Adevarul.

De ce te face „dieta cruda“ sa-ti arunci aragazul pe geam. Imaginati-va o dieta bazata pe 75 la suta fructe si legume, toate mancate in stare naturala. Acesta este un mod de alimentatie la care cei mai multi dintre noi ar trebui sa recurgem, recomanda nutritionistii. Fructe uscate sau fresh, nuci si alte seminte, cereale integrale si alge marine sunt alimentele care sunt incluse in acest stil alimentar, scrie Gandul.

Alimente care tin de foame: ouale, fructele si legumele. Consumarea anumitor produse mentine pentru mai mult timp starea de satietate. Acestea au un continut glicemic scazut, ducand la scaderea zaharului din sange. Pofta de mancare apare mai repede sau mai lent, in functie de calitatea alimentelor pe care le-ati consumat. Ouale, fasolea sau salata sunt cateva dintre produsele care mentin starea de satietate mai mult decat consumul de dulciuri, cartofi, orez sau cereale, care va dau peste cap metabolismul, scrie EvZ.

Care sunt semnele cancerului la ochi. In fazele incipiente, melanomul ocular malign este greu de depistat, din cauza ca nu are simptome evidente. Un punct de culoare inchisa la nivelul irisului si orice tulburare de vedere necesita control oftalmologic, deoarece pot anunta prezenta cancerului ocular. Cancerul ocular apare din cauza inmultirii necontrolate a melanocitelor, celule pigmentare prezente la nivelul pielii, conjunctivei, irisului, corpului ciliar (structura musculara a globului ocular) sau coroidei (tunica medie a globului ocular), scrie Adevarul.

Analgezicele cresc riscul de aparitie a surditatii. Persoanele care folosesc cu regularitate paracetamol, aspirina si ibuprofen se confrunta cu probleme auditive, releva o cercetare. Un grup de cercetatori de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii sustine ca medicamentele din clasa analgezicelor determina o crestere substantiala a riscului de surditate. Studiul a fost realizat pe un esantion de 26.000 de voluntari care au fost monitorizati pe o perioada de 24 de ani, scrie Gandul.