Farmaciile vor avea liste de asigurati precum medicii. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate propune ca romanii cu boli cronice sa fie inscrisi la anumite farmacii. Masura ar duce la diminuarea fraudelor si la asigurarea continua a tratamentelor. O noua reglementare cuprinsa in contractul-cadru de acordare a asistentei medicale pentru anul 2010 prevede arondarea bolnavilor cronic la farmacii dupa sistemul listelor cu pacienti inscrisi la medicii de familie. Intentiile oficialilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu sunt vazute cu ochi buni de catre farmacisti, scrie EvZ.ro.

Invata cum sa iti controlezi singur starea de sanatate. Incepe fiecare dimineata cu un control de rutina asupra corpului tau. Te poate ajuta sa depistezi la timp o boala grava si sa te tratezi corespunzator, ne sfatuieste womenshealthmag.com. Daca observi linii negre pe suprafata unghiilor ar trebui sa consulti urgent un medic dermatolog. Semne ale cancerului de piele nu sunt doar alunitele mari de pe corp, ci si unghiile galbene. "Dungile maro sau negre de pe suprafata unghiilor pot fi indica leziuni celulare provocate de un melanom, forma mortala de cancer de piele", spune doctorul dermatolog Ariel Ostad. Integral in Romania Libera.

Cele mai importante alimente care ard grasimile. Unul dintre cel mai bine pastrate secrete cand vine vorba de a slabi sunt alimentele care ard grasimile. Dar ce sunt acestea? Nimic altceva decat alimente care te ajuta sa arzi mai multe calorii decat ai obtinut mancandu-le. Practic, alimente care dau senzatia de satietate, dar cu ajutorul carora nu castigi calorii, ci dimpotriva, dupa cum scrie site-ul EmaxHealth.com, citat de ziare.com. Pe multe dintre aceste alimente le consumi fara ca macar sa stii. Daca iti doresti sa slabesti, ai grija sa le incluzi cat mai des in dieta, scrie Romania Libera.

Vitaminele efervescente maresc riscul aparitiei cariilor. Nu doar sucurile acidulate indulcite sunt nocive dintilor, ci chiar vitaminele efervescente, au descoperit cercetatorii finlandezi. Dupa ce au testat 8 tipuri de astfel de vitamine, ei au ajuns la concluzia ca acestea sunt la fel de corozive ca si bauturile carbogazoase, acidulate sau indulcite, marind riscul de aparitie a cariilor, relateaza publicatia Daily Mail, citata de ziare.com. In cadrul testelor, au fost lasati, timp de 100 de ore, mai multi dinti in bautura vitaminizata. La finalul experimentului s-a observat ca toti dintii erau demineralizati, inclusiv cei care statusera in apa in care se dizolvase calciul. Cel mai afectati au fost cei scufundati in Vitamina C. Din fericire, in viata de zi cu zi, dantura nu este expusa atat de mult, scrie Romania Libera.

Munca in aer liber scade riscul de cancer la rinichi la barbati. Barbatii care-si desfasoara activitatea in aer liber, dand posibilitate organismului lor sa produca vitamine prin expunerea la soare, se confrunta cu un risc scazut de cancer la rinichi, indica un studiu citat de cotidianul britanic The Guardian. Potrivit studiului, cel mai amplu pe aceasta tema, cercetatorii au descoperit ca vitamina D - produsa de piele in timpul expunerii la raze ultraviolete - este asociata cu o rata redusa de cancer renal de pana la 73% in randul barbatilor. Studiul, publicat de American Cancer Society, arata insa ca riscul redus de cancer este valabil doar in cazul barbatilor si ca nu s-a constatat o situatie similara in cazul femeilor care au lucrat in aer liber, incluse in studiu. Integral in Libertatea.

Trateaza-ti nevralgia cu sunatoare. Nevralgia este o durere brusca, sfasietoare, care apare ca un fulger. Se poate simti la nivelul capului, danturii sau in zona intercostala. Specialistii site-ului totulnatural.ro ne ofera cateva solutii impotriva acestor dureri care ne tin de multe ori la pat. Ceai de menta, roinita, ciubotica cucului si coada soricelului. Beti 2-3 cani pe zi, pana dispare durerea. Se mai poate folosi si infuzie din marar, din levantica sau din flori de salcam, cate 1-2 cani pe zi. Integral in Click.