Somniferele pot da insomnii. Pastilele care aduc somnul pot fi un cutit cu doua taisuri. Daca nu sunt luate corect ori daca sunt administrate pentru perioade prea mari de timp pot provoaca efect invers si dependenta. Pastilele pentru dormit nu au mereu efectul scontat si pot chiar provoca insomnii. Consumate in cantitati mari pe o perioada lunga de timp, somniferele creeaza dependenta. Toate medicamentele pentru somn trebuie luate cu moderatie, fara a fi amestecate cu alcool sau cu cafea. Dar inainte de a apela la ele cereti sfatul medicul, scrie EvZ.ro.

Sucurile spun "nu" obezitatii. Multa vreme, industria alimentara din SUA a negat legatura direct dintre consumul de bauturi dulci si epidemia de obezitate. Totusi, de ieri, reprezentantii acestei industrii au anuntat ca se vor alatura celor care lupta cu acest flagel, diminuand cantitatea de bauturi racoritoare vandute in scoli. Coca-Cola si PepsiCo, cele doua multinationale aflate in fruntea clasamentului din industria soft drinks, s-au alaturat initiativei lansate in 2004 de fostul presedinte Bill Clinton, care viza reducerea cu 88% a numarului de calorii in bauturile vandute in incintele scolare, anunta AFP. Integral pe EvZ.ro.

Un nou val pandemic de gripa porcina ar putea lovi in iarna viitoare. Centrul European pentru Preventia Bolilor (ECDC) a publicat luni, 8 martie, un raport prin care estimeaza ca un nou val pandemic al gripei porcine ar putea lovi local in unele zone din Europa in urmatoarea iarna si cere ca noile vaccinuri sezoniere, care vor contine si tulpina H1N1, sa fie folosite pentru imunizarea din grupele de risc. In primavara si vara acestui an cel mai probabil virusul gripal H1N1 se va raspandi la nivel scazut, dar cel mai grav va fi in timpul iernii, informeaza Agentia Reuters. Integral pe Romania Libera.

Prea multe fructe ingrasa! Cei mai multi oameni cred ca fructele nu pot fi decat benefice pentru sanatate, asa ca unii fac chiar un efort pentru a isi spori consumul de fructe, avand mereu un mar in geanta si optand pentru salata de fructe la desert. Dar se pare ca unii oameni chiar mananca prea multe fructe, ceea ce le provoaca probleme de sanatate, precum obezitate si degradare a dintilor. Fructele au un continut bogat de vitamine, fibre si antioxidanti, care protejeaza organismul de boli, recomandarea fiind de a consuma cinci portii de fructe si legume proaspete pe zi - trei de legume si doua de fructe. Integral in Romania Libera.

Consumul excesiv de lapte favorizeaza cancerul de prostata. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, exista o posibila legatura intre consumul ridicat de lapte si cresterea riscului aparitiei cancerului de prostata. Au fost testate 200 de produse lactate in cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada si Italia. Concluziile sale arata ca un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul aparitiei cancerului de prostata, fata de un consum de 125 g pe zi. Integral in Libertatea.

Scapa de durerile la calcaie in 10 zile. Pintenii calcaneeni, cunoscuti in limbaj popular drept “ciocuri”, reprezinta o formatiune osoasa ce apare la nivelul calcaiului si care, in timpul mersului, poate crea o stare de disconfort, sau chiar de durere acuta. Noile descoperiri medicale te ajuta acum sa scapi de “ciocurile” la calcaie fara operatie, in doar cateva zile. “Cu ajutorul ecografiei de parti moi se vizualizeaza zona afectata. Catre ea sunt orientate undele de soc produse de un aparat special, pe care il detinem”, explica dr. Alexandru Herea, medic primar ortoped. Integral in Libertatea.