S-a inventat pastila impotriva paduchilor. Combaterea paduchilor cu ajutorul unor comprimate administrate pe cale orala este perfect realizabila, arata un nou studiu american, potrivit caruia medicamentul Ivermectin ar fi mai eficient decat lotiunile clasice. In fata rezistentei tot mai mari pe care acesti paraziti au dezvoltat-o fata de tratamentele clasice, noul medicament reprezinta o alternativa terapeutica reala, eficienta in 95% din totalul cazurilor, se afirma in acest studiu, publicat in New England Journal of Medicine, informeaza Romania Libera.

Vindeca-te cu ajutorul culorilor. Tratamentele alternative sunt tot mai des folosite pentru ameliorarea diferitelor afectiuni. Printre ele, cromoterapia a inceput sa convinga tot mai multi romani de efectele sale miraculoase. Puterea tamaduitoare a culorilor a fost folosita inca din antichitate, insa cercetarile din ultimii ani au aratat exact problemele de sanatate ce pot fi ameliorate si chiar vindecate prin cromoterapie, scrie Libertatea.

Operatii in privat cu asigurari publice. Cei care contribuie la fondul de sanatate primesc reduceri intre 10 si 50% la interventii facute in spitale private. Romanii care contribuie lunar la fondul public de asigurari de sanatate au posibilitatea de a beneficia de reduceri atunci cand sufera diferite operatii in clinici private, care variaza intre 10 si chiar 80 de procente. In topul operatiilor cerute de pacienti sunt cele din chirurgie ginecologica sau operatiile ortopedice, scrie EvZ.ro

Peste 5,5 milioane de pacienti vor plati cu 40% in plus pe compensate. Peste 5,5 milioane de pacienti romani cu boli cronice vor plati, de la 1 aprilie, in medie cu 40% in plus pe medicamentele compensate, daca proiectul de contract cadru al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) va fi aprobat de guvern, spun reprezentantii producatorilor de medicamente. Potrivit proiectului de contract cadru al CNAS, schema de compensare a medicamentelor ar urma sa fie schimbata, de la referentierea pe generic (denumire comuna internationala a substantei continuta de medicamente), la referentierea pe clasa terapeutica, ceea ce inseamna ca CNAS va compensa cele mai ieftine medicamente dintr-o clasa terapeutica, scrie Romania Libera.

Branza din lapte matern, ultima moda culinara. Branza facuta din laptele matern. Asta face bucatarul Daniel Angerer cu pachetelele de lapte ramase neconsumate de fiica sa in varsta de 10 saptamani, Arabella. "M-am gandit, ce as putea face cu el? La urma urmei nu poate fi turnat la loc, asa ca am inceput sa cautam pe Internet ce alta utilizare i-am mai putea da laptelui matern", spune bucatarul, citat de EvZ.ro

Jogging-ul imbunatateste viata sexuala. Amatorii de jogging au parte de mai mult sex decat cei care nu obisnuiesc sa alerge, arata un sondaj recent. Unul din 10 amatori de jogging chestionati, in total 1.000 de persoane, a recunoscut ca face sex macar o data pe zi. 3% dintre ei au declarat chiar ca au parte de intimitate de doua ori pe zi, relateaza publicatia The Telegraph, citata de Romania Libera.