Razboiul sexelor la varsta a treia. Chiar daca doamnele traiesc mai mult, domnii reusesc sa-si umple vietile gratie apetitului sexual. Concluzia vine dupa ce expertii au realizat un sondaj la care au participat 3.000 de persoane cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani si alte 3.000 de persoane cu varste de la 57 la 86 de ani. Respondentii au furnizat informatii referitoare la starea lor generala de sanatate, activitatea sexuala si apetitul sexual, releva NBC Chicago. Astfel, studiul arata ca barbatii de 30 de ani se pot astepta, in medie, la inca 35 de ani de viata sexuala din 45 de ani de trait. Femeilor de 30 de ani, in schimb, le mai raman, in medie, 31 de ani de viata sexuala activa din 50 de ani de trait. Integral in Adevarul.

Gripa noua revine din toamna. Virusul A/H1N1, care a facut oficial aproape 17.000 de morti in toata lumea, e acum in declin. Gripa pandemica ar putea insa sa apara din nou la sfarsitul anului, probabil intr-o forma blanda. Aprope 17.000 de oameni de pe tot globul au murit pana acum de gripa noua, potrivit statisticilor oficiale care nu sunt insa definitive. Cele mai multe victime au fost in America, dar si in tari europene. Romania a numarat pana acum 122 de decese, in timp ce Franta sau Germania au sarit de 250 fiecare. Virusul a fost mai putin agresiv decat estimasera expertii initial, iar milioane de doze de vaccin au ramas nefolosite din cauza reticentei oamenilor la imunizare. Medicii se asteapta ca din toamna virusul sa revina, insa nu sunt prevazute evolutii spectaculoase, scrie EvZ.ro.

Metoda nechirurgicala pentru tratarea prolapsului valvei mitrale. O echipa mixta americano-canadiana a pus bazele unei metode nechirurgicale de refacere a valvei mitrale, scrie AFP. Studiul numit "EVEREST II" (Endovascular Valve Edge-to-Edge Repair Study) a fost realizat cu ajutorul a 279 de pacienti din Statele Unite si Canada si a fost prezentat la cea de-a 59-a conferinta anuala a Colegiului American de Cardiologie. Cercetatorii au comparat eficienta noii metode fata de procedura clasica, chirurgicala. Noul dispozitiv, MitralClip, este asemanator unui inel, pe care medicii il introduc, prin intermediul unui cateter, in artera femurala, reusindu-se astfel impiedicarea scurgerilor necontrolate de sange. Valva mitrala separa atriul stang de ventriculul stang. Integral pe EvZ.ro.

Vitamina D activeaza sistemul imunitar. Vitamina D joaca un rol cheie in activarea sistemului imunitar al organismului, au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, al caror studiu a fost publicat in editia online a revistei Nature Immunology. Aceasta descoperire a cercetatorilor danezi explica motivul pentru care limfocitele (celulele T), veritabili soldati ai sistemului imunitar, care distrug bacteriile si virusurile din organism, sunt mai putin active in cazul pacientilor care au concentratii reduse de vitamina D. Integral in Romania Libera.

Slabitul poate genera fracturi. Slabitul poate avea efecte secundare. Faptul ca oasele devin fragile, mai predispuse la fracturi, este doar una dintre urmari. Pentru ca densitatea oaselor este redusa, recomandarea oamenilor de stiinta este ca in perioada curelor de slaabire si dupa acestea sa se recurga la suplimentele de calciu si Vitamina D si sa se petreaca timp in natura, pentru fixarea calciului in oase, scrie site-ul ziare.com. Chiar daca sportul este inclus in cura de slabire, acesta nu ofera vreo garantie ca oasele isi vor pastra densitatea. Concluzia a reiesit in urma unui studiu pe un grup de femei aflate la menopauza, care au urmat o cura de slabire, impletita cu un program riguros de miscare. Integral in Libertatea.

Durerile de spate dispar cu gimnastica fara efort. Medicul v-a recomandat sa faceti miscare, sa va stimulati circulatia sangvina si sa va corectati pozitia corpului, insa o alta afectiune de care suferiti sau o operatie mai veche va interzice orice efort fizic? Nimic mai simplu! Gimnastica fara efort, cu ajutorul unor paturi speciale, este cea mai la indemana solutie. Fara a va suprasolicita coloana sau articulatiile, va puteti lucra toti muschii corpului si puteti trece cu bine de perioadele postoperatorii. Nu aveti nevoie decat de doua sedinte de cate o ora pe saptamana pentru a scapa de probleme, ne explica Doina Iliescu, reprezentanta salonului Body Siluette din Capitala. Efectul unei ore de gimnastica fara efort e similar cu opt ore la sala, doar ca terapia noastra poate fi practicata fara riscuri si de varstnici, dar si de cei cu afectiuni cardiovasculare, reumatism sau astm, scrie Libertatea.