Slabiti mancand la orice ora! Dietele se recomanda individual, in functie de motivul pentru care s-a ingrasat persoana respectiva si de starea de sanatate a acesteia si difera de la o saptamana la alta pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu ea. "Unui diabetic nu-i vom da diete glucidice, asa cum unei persoane care sufera de guta nu-i vom recomanda diete cu proteine. Daca intr-o saptamana un pacient merge la o nunta, unde va bea un pahar cu vin, dieta din perioada aceea trebuie ajustata astfel incat alcoolul consumat sa nu-i influenteze greutatea", explica Monica Macisanu, medic internist cu specializare in sistemul Diet Club, scrie Romania libera.

Laserul excimer, metoda moderna pentru a scapa de ochelari. Miopia, hipermetropia si astigmatismul pot fi vindecate cu ajutorul unui laser de ultima generatie. Interventia dureaza mai putin de un minut si nu este dureroasa. Tinerii care au probleme de vedere (miopie, hipermetropie sau astigmatism) pot sa-si corecteze aceste deficiente cu a jutorul laserului excimer. Cei care doresc astfel de operatii trebuie sa aiba o cornee a carei grosime sa permita aplicarea laserului si sa nu prezinte cataracta sau probleme de fund de ochi. Astfel de aparate exista in Bucuresti, Iasi si Cluj, scrie EvZ.

Cele mai bune optiuni pentru a gati sanatos. Prepararea termica a alimentelor se poate face fie in mediul umed, fie in mediul uscat, ambele procedee avand avantaje si dezavantaje. Atunci cand se prepara in mediul umed (baia de apa sau bain-marie, inabusire, fierbere sub presiune sau in aburi), alimentele sunt incalzite omogen, dar exista pericolul de a-si pierde o parte din nutrienti. De asemenea, prepararea in mediul uscat (coacere la cuptor, la microunde, in punga si frigere pe gratar) determina formarea unei cruste superficiale, care limiteaza pierderea unor nutrienti, insa impiedica patrunderea caldurii in interiorul alimentelor, nefavorizand asimilarea unor vitamine, scrie Adevarul.

Tratamente pentru o piele mai tanara. Daca femeile se dau in vant dupa injectiile care corecteaza ridurile, barbatii prefera tratamentele care ii scapa de urmele de acnee. Primavara, cele mai cautate proceduri de chirurgie estetica sunt cele de corectare a ridurilor, dar si cele pentru reintinerirea umerilor, a zonei decolteului si a mainilor, scrie Romania libera.

Un test genetic permite dozarea ideala a medicamentelor anticoagulante. Un simplu test genetic le permite medicilor sa determine cu exactitate doza ideala de medicamente anticoagulante pentru fiecare pacient, evitand astfel eventualele hemoragii sau formarea de cheaguri sangvine in perioada de reglare a tratamentului. Un studiu clinic, coordonat de doua companii americane, a relevat faptul ca numarul total al spitalizarilor, inclusiv al acelora care sunt provocate de hemoragii si de cheaguri sangvine, ar putea fi redus cu aproape o treime printr-o simpla testare a variatiilor a doua gene, scrie Gandul.

Lipomul, o tumora benigna si inestetica. Se formeaza din cauza aglomerarii de celule adipoase mature si nu este neaparat simptom al unei afectiuni. Cauza aparitiei lipoamelor nu este cunoscuta, desi s-a observat ca acestea se maresc in dimensiune atunci cand persoana se ingrasa. Predispozitia pentru aparitia lipoamelor, care sunt aglomerari de celule grase plasate sub piele, este mostenita. Specialistii spun ca obezitatea nu duce la aparitia acestora, iar simptomele pot sa lipseasca atunci cand tumorile se formeaza sub piele, scrie Adevarul.

10 strategii de a lupta gratis impotriva depresiei. Indiferent de statutul social si de trasaturile de personalitate, criza financiara prelungita ataca fara mila si creste numarul victimelor depresiei. Dupa cum constata specialistii, lipsa banilor este si motivul pentru care aceasta boala a secolului XXI este tratata superficial si are tendinta de cronicizare, cu efect bumerang asupra societatii: pierderi economice suplimentare cauzate de incapacitatea temporara de munca datorata depresiei, in vreme ce costul medicatiei antidepresive si al sedintelor de psihoterapie creste de la un an la altul, scrie Romania libera.