Boli periculoase care pot „lovi” o femeie gravida. Cancerul la san, diabetul gestational si hipertensiunea sunt afectiuni grave ce pot aparea in cursul unei sarcini, din cauza carora atat sanatatea mamei, cat si cea a copilului pot fi afectate. O femeie insarcinata trebuie atent monitorizata si pentru a putea interveni rapid in cazul in care apar boli grave, ce pot fi extrem de riscante pentru mama si fat. Cancerul de san, diabetul gestational si hipertensiunea de sarcina sunt doar cateva dintre afectiunile care pot aparea pe parcursul unei sarcini, ce trebuie extrem de bine monitorizate pentru a nu lasa „sechele”. Integral pe EvZ.ro.

Carbunele care purifica apa de baut. La prima editie a targului de produse organice Bio Prier, organizat in acest weekend la Timisoara, vizitatorii au putut afla cum poate fi purificata apa de baut cu ajutorul rocilor. Proprietatile benefice ale rocilor puse in apa de baut sunt cunoscute de ani buni, la un moment existand o adevarata moda in restaurantele din Occident, unde apa era servita in carafe in care erau puse diferite roci. Spre exemplu, aventurinul (SiCO2) – o varietate de cuart cu insertii de mica si pirita e cunoscut pentru stimularea creativitatii, conferind energie si inspiratie. Sau apa in care a fost scufundat un ametist are efecte benefice in caz de insomnie, dureri de cap, echilibrand chiar si glicemia. Integral pe EvZ.ro.

Topul alimentelor de primavara si beneficiile lor asupra organismului. Odata cu venirea primaverii, organismul este tot mai slabit, iar majoritatea dintre noi acuzam in aceasta perioada stari de oboseala generala, insotite de slabiciune fizica si incapacitate de concentrare. Medicii nutritionisti spun ca toate aceste stari apar din cauza lipsei vitaminelor si a mineralelor din corp. Mai mult, lipsa unui stil de viata ordonat, care sa cuprinda exercitii fizice si alimentatie diversificata, accentueaza starea de moleseala. Specialistii in nutritie precizeaza ca alimentele de primavara refac rezerva de antioxidanti si intaresc sistemul imunitar. Medicii recomanda sa includem in alimentatia zilnica cel putin unul dintre alimentele specifice acestui anotimp pentru a preveni aparitia asteniei, a anemiei si a depresiei. Mai mult, verdeturile de primavara fortifica organismul, ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in perioada iernii si reduc nivelul colesterolului. Integral in Gandul.

Exercitiile fizice din timpul sarcinii scad riscul obezitatii in randul bebelusilor. Exercitiile fizice practicate cu regularitate de viitoarele mame pe durata sarcinii scad riscul de obezitate cu care se confrunta bebelusii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Noua Zeelanda, publicat recent in Journal of Clinical Endocrinology. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca cinci sedinte de exercitii pe bicicleta efectuate in fiecare saptamana au ca rezultat o reducere a greutatii medii a bebelusilor cu 141,7 grame. Desi aceasta diferenta pare destul de mica, ea este totusi suficienta pentru a scadea riscul de obezitate cu care se confrunta bebelusii, au declarat autorii studiului. Integral in Gandul.

Salata verde este cel mai bun digestiv. Vrei sa-ti detoxifiezi organismul fara sa cheltuiesti o gramada de bani? Atunci ai grija sa nu-ti lipseasca din alimentatia zilnica salata, spanacul, urzicile, ceapa, patrunjelul sau stevia. Medicul Libertatii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, sustine ca verdeturile si legumele de primavara pot tratata sau preveni multe afectiuni si ne invata cum e mai sanatos sa le consumam. Datorita vitaminei K si a fierului, spanacul e bun pentru sange. Vitamina A din acesta il recomanda pentru sanatatea ochilor si a pielii, iar fibrele alimentare, pentru digestie. Poate fi preparat sub forma de salate sau de mancaruri.

Spirulina, o alga miraculoasa. Stiai ca spirulina face minuni pentru intregul organism? O serie de cercetari moderne au confirmat calitatile curative ale acesteia, mentionate inca din scrierile antice. Ingredientele “magice” continute de aceasta alga constituie un excelent revitalizant natural. Spirulina si-a demonstrat cu varf si indesat rolul curativ in cazul multor probleme de sanatate. Datorita continutului bogat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, favorizeaza scaderea colesterolului total. In plus, este un tonic de exceptie al sistemului imunitar. Integral in Libertatea.