Stiinta chiar ne face sa aratam mai tineri. Specialistii se intrec in a demonstra ca noua generatie de produse cosmetice testate clinic si aprobate functioneaza. Cercetatorii din industria cosmeticii vor discuta maine, la Londra, despre noua tehnologie din spatele produselor de intinerire. O crema cu pro-vitamine sau un ser pe baza de colagen. Daca nu ai un astfel de produs, tenul tau este sortit imbatranirii, scrie Adevarul.

Cum te imbolnavesti testand cosmetice. Inainte de a cumpara un produs cosmetic, cel mai adesea rujuri sau creioane dermatograf, femeile testeaza produsele, fara a se gandi nici macar o secunda la riscul la care se expun. Un studiu realizat de cercetatorii de la Colegiul Medical Jefferson din Pennsylvania arata ca majoritatea testerelor de la raioanele de cosmetica sunt contaminate cu Escherichia coli (E.coli), bacterie ce poate cauza infectii, sau cu alte microorganisme periculoase pentru sanatate, scrie Gandul.

Care e doza zilnica optima de sare in alimentatie. Prea multa sare in corp cauzeaza hipertensiune arteriala, iar prea putina - insomnii sau pierderi de cunostinta. Afla cum sa-ti calculezi necesarul. Cantitatea de sare de care avem nevoie variaza in functie de varsta, greutate, activitate fizica si stare de sanatate. Cu toate acestea, specialistii in nutritie recomanda sa consumati intre opt si zece grame de sare pe zi, in functie de activitatea fizica pe care o aveti, scrie EvZ.

10 simptome pe care nu trebuie sa le ignori. O circumferinta a taliei mai mare de 90 de centimetri creste riscul de diabet si boli de inima si te poate expune la sindromul metabolic, chiar daca ai o greutate normala. „Grasimea de pe burta apasa, de asemenea, pe plamani atunci cand te apleci si de aceea ai probleme cu respiratia. In plus, grasimea elibereaza chimicale daunatoare in organism care inflameaza caile respiratorii", spune doctorul Gerald Fletcher, cardiolog la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, scrie Romania libera.

Imaginea de sine strica pofta de mancare. Aceeasi persoana se poate infometa, dar poate avea și perioade in care mananca exagerat. Desi mediatizarea celebritatilor filiforme este incriminata adesea pentru aparitia tulburarilor alimentare, vulnerabilitatea psihica este adevarata cauza. Psihologii spun ca influenta unor modele exterioare nu poate declansa tulburari alimentare unor persoane sanatoase emotional. Din punct de vedere psihologic, tulburarea de alimentatie este doar o manifestare exterioara, un simptom al unei alte suferinte pe care pacientul o are fara sa constientizeze, scrie Adevarul.

Cerealele si cafeaua la micul dejun alunga starile de oboseala pe parcursul zilei. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, spun medicii nutritionisti. Potrivit specialistilor, este esential ca masa de dimineata sa contina alimente naturale si hranitoare pentru a furniza organismului energia necesara pentru intreaga zi. Mai mult, un mic dejun sanatos asigura un aport important de vitamine si minerale, o mai buna performanta mentala, mai multa rezistenta pentru exercitiile fizice si un nivel de colesterol scazut, precizeaza nutritionistii, scrie Gandul.