Televizorul ii face pe copii sa manance cu 10 la suta mai mult. Statul in fata ecranului duce la o crestere cu 5 la suta a indicelui masei corporale la varsta de 10 ani, arata o cercetare. Expunerea excesiva a copiilor de varsta mica in fata televizorului are efecte catastrofale asupra acestora dupa ce ajung la scoala, cand vor deveni elevi neatenti in timpul orelor, vor avea rezultate mediocre la matematica si vor fi respinsi de ceilalti copii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Montreal, din Canada, scrie Gandul.

Cand trebuie sa intrerupi o dieta. A tine un regim strict, in vederea pierderii unui numar important de kilograme, poate fi foarte obositor, mai ales daca urmati pentru prima data o dieta drastica. Pentru aceasta va trebuie motivatie, perseverenta, munca grea, dedicare, concentrare, cunostintele si obiectivele corespunzatoare. Daca tineti un astfel de regim trebuie sa stiti ca nu este de ajuns sa va planificati cand il incepeti, ci si cand il terminati, dar mai ales cum. Regimes Maigrir face o lista cu cele mai frecvente motive pentru a pune capat unui regim alimentar, scrie Romania Libera.

Cum sa tii in frau „fiara“ din tine. Cu totii avem momente de furie in care simtim ca suntem pe punctul de a o lua razna. Cum ne-am putea controla emotiile pentru a nu regreta apoi? Vorbe usturatoare, tipete, obiecte aruncate la intamplare sau pur si simplu lovituri aplicate celor care ne scot din sarite. Toate sunt reactiile „nebuniei oarbe“, scrie Adevarul.

Cum sa previi si sa tratezi sensibilitatea dentara. Pentru a proteja dintii trebuie evitat periajul cel putin o ora dupa ce am mancat alimente sau am baut lichide care contin acizi, sustin stomatologii Aproximativ 60 la suta dintre adulti sufera de problema dintilor sensibili. La nivel mondial, cele mai afectate sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani, potrivit studiilor de specialitate. Mai mult, sustin stomatologii, in situatia persoanelor care sufera de afectiuni parodontale, sensibilitatea dentara apare in 98 la suta dintre cazuri. Netratata insa, pe langa neplacerile provocate, poate favoriza si aparitia unor afectiuni mai grave, precum parodontita, avertizeaza specialistii, scrie Gandul.

Scapa de 850 de calorii zilnic. Daca ai decis ca este cazul sa slabesti, nu este nevoie sa tii o dieta drastica sau sa te infometezi, ci doar sa tii cont de cateva sfaturi simple, care te vor ajuta sa renunti la 850 de calorii zilnic, potrivit site-ului diet.com. Daca reduci aportul de calorii cu doar 500 pe zi, timp de doua saptamani, la sfarsitul perioadei vei slabi un kilogram. Atentie, totusi, cat de mult reduci aportul caloric. Cand il diminuezi brusc, rata metabolismului scade si ti se vor lasa muschii, iar tonusul va avea de suferit, scrie Romania Libera.

Tu iei medicamente din plante? Afla efectele lor. Acum sute de ani, stramosii nostri foloseau plantele pentru a-si vindeca bolile. Ulterior, cercetatorii au studiat efectele ierburilor, reusind sa aduca in viata noastra pastilele fabricate exclusiv din plante. Iata care sunt plusurile si minusurile acestor medicamente, scrie Libertatea.