Nucile te feresc de boli cardiovasculare. Nucile au un continut ridicat de fibre, vitamina E, magneziu si acid folic, iar toate aceste elemente ajuta la diminuarea riscului aparitiei bolilor de inima, sustin cercetatorii. Desi au un continut ridicat de grasimi, nucile ajuta la scaderea colesterolului din sange. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta americani citati de EatingWell.com. Potrivit specialistilor, persoanele care mananca de cel putin doua ori pe saptamana 30 de grame de nuci prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de boli cardiovasculare. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au monitorizat, timp de 17 ani, peste 21.000 de medici barbati. Subiectii care au declarat ca au inclus in dieta lor aceste fructe prezentau riscuri minime de boli de inima. Integral in Gandul.

Lipsa somnului, explicatia numarului mare de diabetici? O singura noapte in care dormim prea putin afecteaza capacitatea corpului de a folosi insulina pentru a procesa zaharul din sange, potrivit unui studiu facut in Olanda, citat de Reuters. Oamenii de stiinta spun ca numarul mai mic de ore de somn ar putea explica de ce avem din ce in ce mai multi diabetici. „S-ar putea sa nu fie doar o coincidenta intre faptul ca durata orelor de somn s-a scurtat in ultimii zece ani si a crescut numarul cazurilor de diabet la adulti. Cercetarile noastre arata ca mai putine ore de somn au efecte mai profunde asupra metabolismului decat se credea pana acum”, spune Esther Donga, director la Leiden University Medical Center, din Olanda. Integral pe EvZ.ro.

Sase retete de "flirt". Vine o varsta cand toate lucrurile pe care le faceam, in mod normal, regulat si de rutina, devin insuportabile. Serviciul nu mai e ce-a fost, berea de seara cu prietenii parca a devenit monotona, iar de la vacante parca nu mai avem ce astepta. Ei bine, ce altceva te poate scoate mai bine din ritmul deloc trepidant al unei existente de zi cu zi decat fluturii aceia necontrolati din stomac? Te faci ca nu intelegi? Sa-ti spun altfel: de cand nu ti-a mai batut inima cu putere? Nici acum nu pricepi? Ei bine, de cand n-ai vrut sa arati cat mai bine si sa fii cat mai spumoasa in conversatie? Iti spun: de cand nu te-ai mai indragostit. Iar aceasta obisnuinta ai pierdut-o cand ai uitat cum sa flirtezi. Integral in Romania Libera.

Cum sa tii in frau „fiara“ din tine. Cu totii avem momente de furie in care simtim ca suntem pe punctul de a o lua razna. Cum ne-am putea controla emotiile pentru a nu regreta apoi? Vorbe usturatoare, tipete, obiecte aruncate la intamplare sau pur si simplu lovituri aplicate celor care ne scot din sarite. Toate sunt reactiile „nebuniei oarbe“, scrie Adevarul.

Ghidul testelor anticancer pentru barbati. Cancerul de prostata, testicular, colorectal si de piele afecteaza un numar mare de barbati, dar pot fi depistate din timp cu ajutorul screeningurilor. Organismul barbatilor nu contine estrogen, ceea ce ii face mai predispusi la boli cardiovasculare, dar si diferite tipuri de cancer. Testele de screening ii ajuta pe barbati sa depisteze diversele forme de cancer si sa aiba sansa unui tratament eficient. „Screeningurile au rolul de a descoperi boli grave in stadiu incipient. Astfel, pacientului ii cresc sansele de a se insanatosi total sau de a fi tratat eficient, cu bani mai putini”, explica Remus Lupu, medic de familie. Integral pe EvZ.ro.

Te chinuie migrenele? Opereaza-te si scapi de ele! Medicii de la o clinica din Timisoara vindeca durerile de cap cu ajutorul bisturiului. Ca e de vina stresul, lipsa odihnei, alimentatia sau medicatia necorespunzatoare, vreo boala nedepistata ori este o afectiune mostenita genetic, aproape fiecare dintre noi sufera, cel putin o data in viata, de dureri de cap insuportabile. Si cand migrena s-a instalat, da-i cu pastile! Sa fie aceasta solutia? Se pare ca nu. Daca durerile de cap ocazionale “reactioneaza” la analgezice, in cazul migrenelor, pastilele nu prea au efect. Din fericire, oamenii de stiinta au venit cu o rezolvare. Recent, cercetatorii de la University Hospital Case Medical Centre, din orasul american Cleveland, au anuntat ca, dupa cinci ani de studii, au gasit solutia pentru a ne scapa de migrene: o operatie nu foarte complicata la cap. Integral in Libertatea.