Cele mai bune metode ca sa dai jos burta. Cresterea stratului adipos in zona abdominala este semn al ponderalitatii, asa cum la femei luarea in greutate este mai evidenta in zona coapselor, sustin nutritionistii. Apropierea sezonului estival nu le creeaza probleme doar femeilor. Potrivit nutritionistilor, femeile incearca tot felul de metode pentru a scapa de celulita, iar barbatii de burta. "Burtica la barbati nu tine de prestanta, ci de un surplus caloric care se depune sub forma de grasime abdominala dupa ce organismul isi ia necesarul zilnic de calorii din aportul de hrana", spune medicul nutritionist Marius Preda. Specialistul adauga ca cresterea stratului adipos in zona abdominala este semn al ponderalitatii, asa cum la femei luarea in greutate este mai evidenta in zona coapselor. Integral in Gandul.

Cum se trateaza alergiile solare. Acest tip de alergie afecteaza 20 la suta din populatie si se manifesta in special la femeile tinere, arata statisticile. Alergia la soare este reactia sistemului imunitar la lumina solara si de cele mai multe ori se manifesta prin mancarime si eczeme. Cele mai intalnite zone unde isi face simtita prezenta acest tip de alergie sunt: gatul, suprafata exterioara a mainilor si gambelor. In cazuri mai rare, reactiile pielii pot deveni destul de severe, ducand la aparitia urticariei sau basicutelor, care se pot intinde din cauza frecarii pielii de haine, spun specialistii. Potrivit statisticilor, acest tip de alergie afecteaza 20 la suta din populatie si se manifesta in special la femeile tinere. Recent, pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un nou tratament impotriva alergiei solare. Gama de protectie impotriva alergiilor solare fortifica in profunzime pielea si o protejeaza de efectele nocive ale razelor solare. Integral in Gandul.

Bauturile carbogazoase dulci pot dubla riscul de cancer pancreatic. Continutul ridicat de zaharoza din bauturile carbogazoase dulci poate dubla riscul dezvoltarii cancerului pancreatic, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Georgetown (SUA), informeaza dailymail.co.uk. Studiul a evaluat riscul dezvoltarii cancerului pancreatic pentru consumatorii de sucuri care contin zahar, in randul a 60.000 de persoane din Singapore, pe o perioada de 14 ani, potrivit Mediafax. Principala concluzie a studiului a fost ca persoanele care consuma mai mult de doua bauturi carbogazoase pe saptamana prezinta un risc dublu de a dezvolta aceasta afectiune fata de cele care beau mai putin de doua sucuri dulci saptamanal. Integral in Romania Libera.

Ce faci cand copilul se drogheaza? Adolescentul pe care il stiati linistit acum minte, nu mai are pofta de mancare, umbla neglijent, e agitat, are insomnii, cere tot mai multi bani. Sunt indicii ca s-ar putea droga. Primul pas este sa il ajutati sa marturiseasca, apoi sa cautati impreuna un terapeut specializat in tratarea depedentelor. Mariana cauta in graba o tigara. Fumeaza mult si e agitata. Fiul ei Alexandru, in varsta de 27 de ani, nu a venit de doua nopti acasa, iar cand l-a vazut ultima oara a amenintat-o ca ii da foc la casa, daca nu ii da bani de heroina. Florin a inceput sa se drogheze de la 14 ani, dar Mariana a aflat nenorocirea abia 3 ani mai tarziu. „Nu mi-am dat seama de asta decat atunci cand a inceput sa fure din casa. Acum nu se mai ascunde, l-am vazut de multe ori injectandu-se. Se precipita, e nervos, incepe sa tremure, e de nerecunoscut cand se apropie momentul sa isi faca doza", povesteste femeia, care ii plateste zilnic fiului ei doza de heroina. „Nu vreau sa dea in cap pe strada", zice ea. Integral in Romania Libera.

Adaptati-va dieta in functie de sezon. Trecerea de la un anotimp la altul influenteaza metabolismul si aproape toate functiile organismului. Pentru mentinerea starii de sanatate, specialistii ne recomanda sa ne alcatuim regimul alimentar tinand cont de perioada din zi si de luna in care ne aflam. Asa cum unele persoane au bioritm diurn, adica sunt mai active dimineata, iar altele au bioritm nocturn, avand randament maxim seara, si alimentele pot fi clasificate in diurne si nocturne. Integral in Adevarul.

Herpesul bucal, boala ce te urmareste toata viata. Odata contractat, virusul herpesului bucal nu dispare. Ramane inactiv pentru un timp, insa izbucneste in episoade, favorizat de imunitatea scazuta. Herpesul este una dintre afectiunile cel mai des intalnite, se transmite usor, iar odata ce virusul a intrat in organism se va manifesta, in episoade, toata viata. Debutul are loc prin aparitia unor vezicule, fie la nivelul buzei, fie pe marginea exterioara, iar dupa spargerea acestor vezicule se formeaza o crusta. Vindecarea completa poate dura cel mult doua saptamani, iar in formele usoare herpesul dispare dupa trei, patru zile. In ciuda „zvonurilor”, medicii tin sa spuna ca nu exista inca un vaccin pentru a preveni aparitia herpesului, scrie EvZ.ro.