Unde mergem - Noaptea Muzeelor. In cadrul celei de-a sasea edi­tii a Noptii muzeelor, Mu­zeul National de Arta al Romaniei va asteapta la o intalnire nocturna cu ar­tele plastice si teatrul, ce vor fi puse in evidenta de jocuri de lumini si muzica. Publicul va putea vizita gratuit Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana intre orele 16:00 si 04.00, bucurandu-se si de celelalte activitati speciale propuse de MNAR in aceasta noapte, informeaza Gandul.

Pilula contraceptiva scade riscul de cancer. Femeile care au luat anticonceptionale prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer, se arata intr-un studiu britanic recent. Cercetarea a fost efectuata intr-un interval de aproape patru decenii, pe un esantion de 46.112 femei si a demonstrat faptul ca riscul de cancer este mai scazut in cazul celor care au folosit pilua contraceptiva, scrie Libertatea.

La ce varsta fac europenii copii. Daca in 1970 frantuzoaicele deveneau mame pentru prima data in jurul varstei de 24 de ani, in 2009 aceasta varsta a crescut la 30 de ani, iar fenomenul este departe de a stagna. Printre cauzele amanarii primei sarcini, autorii studiului mentioneaza prelungirea duratei studiilor, cresterea numarului de femei care lucreaza si necesitatea de a avea un loc de munca stabil, o locuinta si o viata de cuplu, anunta EVZ.

Ciroza nu se trateaza cu ceaiuri. Până să ajungă la medic, mulţi dintre bolnavi apelează la terapii alternative precum frunze de varză, coji de cartofi, infuzii şi creme periculoase. Cei mai mulţi pacienţi refuză să apeleze din start la un tratament clasic când se îmbolnăvesc şi preferă să se trateze cu ceaiuri, creme sau „pastile-minune", ceea ce face ca boala să li se agraveze şi să-şi pună în pericol viaţa, scrie Romania Libera.

Ce secrete ascund pestele si fructele de mare. O portie de 100 de grame de stridii aduce 900% din nevoile zilnice de zinc ale unui adult. Scoicile contin mult fier, iar homarul reprezinta o excelenta sursa de seleniu, care stimuleaza sistemul imunitar. Tot ce vine din mare si din ocean are un continut crescut de iod si ajuta metabolismul sa-si intensifice arderile prin stimularea glandei tiroide, scrie Gandul.

5 samburi impotriva colesterolului. Sunt bune de rontait in fata televizorului, la birou sau cand primesti musafiri. Alunele, arahidele sau migdalele sunt delicioase si te ajuta sa reduci nivelul colesterolului si sa previi bolile cardiovasculare, atata timp cat consumi acesti samburi zilnic, cu masura, anunta Libertatea.