Cum se manifesta HPV la barbati? Majoritatea persoanelor care prezinta infectie genitala cu HPV nu stiu ca sunt infectate, deoarece nu prezinta simptome. Totusi, pot aparea si leziuni genitale vizibile, denumite vegetatii veneriene. La barbati verucile pot aparea atat in zona genitala sau anala, cat si in interiorul uretrei. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin scurgere uretrala si, eventual, prin dureri in timpul urinarii, scrie Adevarul.

Afla varsta plamanilor tai. Un spirometru de buzunar (dispozitiv medical pentru investigarea aparatului respirator - n.r.) analizeaza calitatea aerului respirat si iti spune daca ar trebui sa faci investigatii medicale suplimentare pentru a depista afectiuni pulmonare cauzate de inhalarea fumului incarcat de nicotina, anunta Libertatea.

Cat de buni sunt hormonii la menopauza. Tratamentele de substitutie hormonala amelioreaza simptome precum bufeuri, insomnii sau uscaciune vaginala, dar sunt periculoase luate in exces. Menopauza apare in jurul varstei de 50 de ani, iar din cauza modificarilor hormonale inerente femeile acuza frecvent simptome care le afecteaza calitatea vietii: bufeuri insotite de palpitatii, transpiratie excesiva si insomnii, usturimi si uscaciune vaginala, anunta EVZ.

Bautorii de cafea gresesc mai putin la serviciu. Angajatii care consuma cafea la serviciu, fac mai putine greseli, arata un studiu al cercetatorilor britanici. Potrivit specialistilor, cei care lucreaza in ture isi tulbura 'ceasul' interior, de aceea sunt mai obositi si au tendinta sa greseasca mai mult. Oamenii de stiinta au comparat impactul cafeinei asupra corpului cu perioadele scurte de odihna in timpul sau inainte de program si au descoperit ca cel mai mult ii ajuta cafeaua, care le imbunatateste memoria si atentia, scrie Libertatea.

3 greseli care te ingrasa in timp scurt. Datele statistice arata ca trei milioane de romani sunt obezi, iar numarul lor este in crestere. In cele mai multe cazuri, vinovate de acest lucru sunt greselile de alimentatie. Multe persoane acumuleaza un numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt. Nutritionistii spun ca cel mai adesea ne sabotam singuri silueta, deoarece nu aplicam cateva reguli simple de alimentatie care ne pot ajuta sa ne mentinem supli, informeaza Adevarul.

Top 30 cele mai nesanatoase gustari. Carnaciorii te “obosesc”, cocktail-urile de-a gata te ingrasa, iar chipsurile te imbolnavesc. Iata care sunt gustarile de la care ar trebui sa te abtii si cu ce anume poti sa le inlocuiesti, scrie Libertatea.