Argila, buna pentru durerile de spate. Pulberea-minune, asa cum e denumita argila de catre specialistii in medicina naturista, este folosita de mii de ani pentru vindecarea diferitelor afectiuni. Leacurile sunt lipsite de efecte secundare si au la baza continutul ridicat de minerale naturale din argila, scrie Libertatea.

Patru mituri despre igiena intima. Irigatoarele si sapunurile din comert pot cauza inflamatii, iar tampoanele interne pot agrava micile leziuni vaginale. Produsele folosite frecvent pentru igiena intima, precum substantele cu care se fac irigatii, pot distruge flora vaginala. „Recomandarea de a folosi irigatoarele s-a mostenit ca metoda, dar acum este depasita. Flora vaginala are o putere extraordinara de aparare impotriva bacteriilor patogene si a ciupercilor. In plus, flora ajuta sper-matozoizii sa urce spre caile vaginale superioare", explica Lucia Cornea, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Universitar Bucuresti, informeaza Romania Libera.

Poluarea urbana ridica tensiunea. Aerul poluat le poate crea orasenilor,in timp, grave probleme de natura cardiovasculara. Cu cat un oras este mai poluat, cu atat locuitorii lui sunt mai expusi unor boli grave. Primul semn: cresterea tensiunii arteriale. Orasenii au o tensiune arteriala mai ridicata decat cei care locuiesc in provincie, releva un studiu recent al oamenilor de stiinta de la Universitatea din Druisburg-Essen, Germania, scrie Adevarul.

Ciocolata poate provoca pierderi de memorie. Persoanele care mananca ciocolata in timpul programului de lucru nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de rezolvat la serviciu. Aceasta este concluzia unui grup de cercetatori australieni de la Universitatea Flinders din Melbourne. Oamenii de stiinta precizeaza in anumite situatii pot aparea chiar pierderi de memorie sau accidente. In plus, acelasi efect asupra oamenilor il are si simpla prezenta pe birou a alimentului scos din ambalaj, anunta Gandul.

Oamenii care consuma moderat alcool, mai sanatosi decat abstinentii. Oamenii care consuma alcool in cantitati moderate au o stare a sanatatii mai buna decat abstinentii, insa nu exista dovezi stiintifice prin care acest beneficiu sa poata fi atribuit consumului de alcool, potrivit unui studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition. "Trebuie sa incetam sa justificam consumul moderat de alcool prin argumentul sanatatii", a declarat endocrinologul Boris Hansel, citat de Romania Libera.