Tratament pe baza de extract de valeriana impotriva stresului. Stresul este principalul dusman al societatii moderne. Statisticile arata ca 90 la suta dintre consultatiile la medicul de familie sunt cauzate de afectiuni provocate de stres. Probleme precum afectiunile cardiovasculare, pulmonare, ciroza sau cancerul au ca punct declansator stresul, in conditiile in care o persoana din cinci sufera de aceasta stare. Recent, pe piata din Romania, s-a lansat un nou tratament impotriva stresului. Acesta consta in capsule cu extract de valeriana, ce are un efect calmant-sedativ. Potrivit producatorilor, acest tratament s-a dovedit a fi util in caz de surmenaj si nervozitate, scrie Gandul.

Lista substantelor cancerigene cu care avem de-a face zilnic. Substanţele cancerigene se găsesc în lucrurile cu care americanii, şi nu doar ei, intră în contact zi de zi, se afirmă într-un raport prezentat în aceste zile. Dacă unele substanţe au fost legate deja de cancer, cum ar fi cele conţinute de ţigări, despre altele, informaţiile sunt controversate (vezi dezbaterile şi studiile contradictorii legate de cancer şi telefoanele mobile). După cum se menţionează într-un blog al American Cancer Society, multe dintre aceste substanţe reprezintă încă miezul nenumăratelor controverse din lumea medicală a ultimilor 30 de ani, ceea ce înseamnă că deciziile nu pot fi luate decât la nivel personal, cel puţin deocamdată, scrie Romania Libera.

Sexul la serviciu, nevoie sau viciu? Majoritatea romanilor au cochetat cu ideea, iar unii dintre ei chiar au avut legaturi de natura sexuala la locul de munca, fie cu unul dintre colegi, fie cu seful direct. Intersectia planului intim cu jobul e un joc periculos, cu manipulari, cu tensiuni si presiuni in luarea deciziilor. Situatia poate pune protagonistii in posturi complicate, anunta Adevarul.

Tratamente moderne pentru varice. Metodele chirurgicale moderne de tratament al varicelor rezolva toate cazurile de varice, precum si complicatiile acestora. Chirurgia varicelor fara stripping (n.r. fara smulgere) este eficienta in cazurile de varice cu diametru de peste 30-50 mm, dar si in cele de varice recidivate, varice trombozate sau complicate cu ulcer de gamba. „Metoda chirurgicala este efectuata cu o internare de doua-trei ore, sub anestezie locala. Se fac miniincizii de 1-3 mm si se scot din circuit venele varicoase fara traumatizarea tesuturilor adiacente", explica medicul. Dupa interventie, pacientii calca normal, iar majoritatea dintre ei pot conduce masina. Cicatricele se estompeaza dupa 2-6 saptamani, informeaza Romania Libera.

Vitamine care iti «sterg» vergeturile. Nu dor, dar sunt foarte inestetice si, din pacate, foarte greu de tratat. Vergeturile, acele mici striatii rosiatice, care apoi devin albe, pot fi estompate cu tratamente naturiste, ce au la baza vitamine care ajuta la regenerarea pielii. Singura substanţă care poate transforma procolagenul în colagen, vitamina C te ajută să tratezi vergeturile. Ea trebuie administrată pe cale orală şi are efecte benefice asupra întregului organism, inclusiv asupra pielii, scrie Libertatea.