Lista remediilor impotriva oboselii cronice. Un studiu recent arata ca, in cazul sindromului oboselii cronice, in organismul uman scade nivelul cortizolului, hormonul responsabil de combaterea stresului. In aceasta situatie, odihna nu mai este suficienta pentru a ne relaxa si uneori se impune consultarea unui specialist. Insa, atunci cand vorbim de forme usoare ale oboselii sunt suficiente si chiar recomandate remediile naturale pentru a ne recapata vitalitatea si buna dispozitie, informeaza Gandul.

Ce sa nu porti la serviciu vara asta. Hainele le trimit semnale celor din jurul nostru. La locul de munca e indicat ca aceste mesaje sa fie cat mai clare si mai serioase. Caldurile ne indeamna la o tinuta relaxata, chiar si la birou. Hainele trebuie insa alese cu mare atentie. Vara e plina de motive de distractie, dar pielea lasata la vedere de colegul de serviciu n-ar trebui sa se numere printre ele, anunta Adevarul.

Pericolul din cremele de protectie solara. La inceput de sezon estival vanzarile la cremele de protectie solara cresc semnificativ, iar prin puternicele campanii de marketing aflam ca ne trebuie o crema cu factor de protectie solar (SPF) cat mai mare. Saptamana trecuta, Environmental Working Group (EWG), cea mai puternica voce din Statele Unite, care se axeaza pe cercetare si advocacy, privind chimicalele toxice si altele, si-a reactualizat ghidul anual despre cremele de protectie solara. Expertii si chimistii cu care lucreaza EWG au verificat 1.400 de produse solare care se vand in intreaga lume si au constatat ca numai 39 dintre ele sunt bune pentru piele, anunta EVZ.

Sase motive pentru care nu reusim sa slabim. Medicii nutritionisti aud des pacienti care se plang constant de faptul ca, cu toate ca urmeaza strict o dieta recomandata de specialist, cantarul se incapataneaza sa indice acelasi numar de kilograme sau, mai rau, o paradoxala crestere in greutate. De altfel, pentru multi oameni, aventura unui regim de slabit este plina de frustrari si motive de depresie. Dar de ce nu reusim intotdeauna sa slabim? Raspunsul la aceasta intrebare contine sase explicatii si posibil sase solutii pentru a rezolva problema rezistentei organismului la dieta, scrie Romania Libera.

Scortisoara, citricele si pestele, leacuri pentru diabetici. Statisticile privind incidenta diabetului in Romania situeaza tara noastra pe primele locuri in Europa in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri. Potrivit statisticilor, 600.000 de persoane sufera de aceasta afectiune, dar numarul real al celor bolnavi depaseste un milion. Aceasta categorie de persoane are restrictii alimentare, dar specialistii in nutritie sustin ca sunt cateva alimente care le regleaza nivelul glicemiei din sange. Astfel, merele cresc speranta de viata in ceea ce priveste bolnavii de diabet, deoarece acestea sunt bogate in quercetina, scrie Gandul.

Consumul de alcool in adolescenta afecteaza memoria. Consumul de alcool in adolescenta poate avea afecte destul de grave asupra memoriei viitorului adult, se arata intr-un studiu recent. Oamenii de stiinta de la The Scripps Research Institute sustin ca efectele alcoolului nu sunt deloc de neglijat, deoarece afecteaza regiunea creierului numita hipocamp, ceea ce provoaca nu doar pierderi de memorie ci si lipsa puterii de concentrare, informeaza Libertatea.