Utile: Tratamente naturiste si medicale pentru arsurile solare; Persoanele scunde - predispuse bolilor de inima; Care este doza optima de vitamina D?
Care este doza optima de vitamina D? Lipsa vitaminei D din organism poate inrautati bolile de inima, astmul, diabetul, dar surplusul poate provoca hipertensiune sau infarct. Vitamina D permite organismului sa absoarba calciul din alimente, ceea ce face ca oasele sa nu fie fragile. Cantitatea zilnica de vitamina D recomandata adultilor este de 200-400 de unitati (mai ridicata la cei peste 50 de ani). La copii, lucrurile difera, putandu-se depasi 1.000 de unitati pe zi in perioada rece din an pentru micutii sub doi ani. Vitamina D poate fi produsa de organism cand acesta este expus razelor solare (sunt suficiente 10 minute de expunere pe zi), scrie EVZ.
Cum te urateste fumatul. Daca esti fumator, stii deja ca ar trebui sa renunti la acest obicei nociv, pentru ca este daunator sanatatii inimii, plamanilor, creierului, si afecteaza chiar si viata sexuala. Totusi, trebuie sa recunoastem: multi oameni ar renunta mult mai repede la fumat daca efectele acestui viciu ar fi mai evidente. Daca, de exemplu, fiecare tigara ar lasa o buba neagra pe fata, probabil te-ai lasa in momentul imediat urmator. Ei bine, fumatul chiar te urateste, anunta Romania Libera.
Persoanele scunde - predispuse bolilor de inima. Persoanele scunde se confrunta cu un risc de 1,5 ori mai mare de a dezvolta o maladie cardiaca si de a muri prematur din cauza acesteia, comparativ cu persoanele inalte. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta din Finlanda, care au analizat mai multe cercetari efectuate pe un esantion de trei milioane de indivizi. Potrivit specialistilor, femeile care masoara in inaltime mai putin de 1,53 metri si barbatii cu o inaltime sub 1,65 metri prezinta un risc mai mare de a dezvolta maladii cardiovasculare comparativ cu femeile cu o inaltime de peste 1,66 metri si barbatii mai inalti de 1,73 metri, anunta Gandul.
Abuzul de pilule poate cauza ulcer. Persoanele care obisnuiesc sa ia frecvent antiinflamatorii au un risc crescut sa faca ulcer, mai ales daca au mai avut aceasta boala sau daca au rude afectate. Solutia este ori sa evitati astfel de medicamente ori sa le luati sub forma tamponata. Stresul este si el un factor de risc. „Aproximativ 20% din ulcere sunt cauzate de stres. Nervozitatea creste secretia de acid si se depaseste capacitatea de protectie a mucoasei gastrice. Un soc foarte mare poate cauza ulcer perforat intr-o perioada foarte scurta", scrie Romania Libera.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial