Cum recunoasteti boala Parkinson. Ca frecventa, boala Parkinson este a doua afectiune neurologica dupa Alzheimer si apare din cauza degradarii mai rapide a neuronilor. De regula, simptomele bolii apar in jurul varstei de la 55 de ani, dar exista si forme de Parkinson juvenil. Debutul real al bolii este cu 8-10 ani inaintea semnelor clinice precum pierderea progresiva a mirosului, tulburari de somn sau de tranzit intestinal. Semnele caracteristice constau in aparitia unor tulburari motorii. La debut, acestea sunt unilaterale, mai intai la o mana, pentru ca in decurs de cativa ani sa devina bilaterale", explica prof. Alexandru Bajenaru, medic neurolog la Spitalul Universitar din Bucuresti. Semnele care duc la un diagnostic de Parkinson sunt lentoarea progresiva in miscari, tulburari de mers si de echilibru, tremurul in repaus al mainilor si picioarelor. Mai pot aparea tulburari in reglarea tensiunii arteriale, tulburari urinare, depresive sau de dinamica sexuala. 30% din bolnavii de Parkinson fac o dementa asociata bolii", adauga medicul. Integral in Romania Libera.

UtileFoto: Hotnews

Sase alimente pentru sanatatea barbatilor. Alimentele nu trebuie doar sa-ti ofere senzatia de satietate si un gust satisfacator. Ele pot imbunatati starea de spirit, pot face memoria mai "vioaie" si contribui la masa musculara. Ca un bonus, ele pot preveni si unele boli ce apar odata cu inaintarea in varsta. De dorit este ca toate acestea sa se realizeze prin alimentatie, si nu prin suplimente, de cele mai multe ori riscante pentru sanatate. Site-ul MSN a alcatuit o lista cu sase alimente absolut necesare sanatatii barbatilor, scrie Romania Libera.

Prea mult testosteron dauneza sanatatii inimii. De la o anumita varsta, in cazul unor barbati, nivelul testosteronului incepe sa scada. Este momentul in care unii apeleaza la suplimente. Un studiu recent a scos insa la iveala faptul ca un nivel prea mare al acestui hormon poate duce la probleme cardiace. Concluzia a reiesit in urma monitorizarii a 700 de barbati cu varsta de peste 65 de ani. S-a descoperit ca un nivel prea mare al acestui hormon predispune catre bolile de inima si atacurile cardiace, relateaza HealthDay, citat de ziare.com. Suplimentele de testosteron se iau nu doar pentru o viata sexuala mai buna, ci si pentru a preveni schimbarile de stare, ori chiar anxietatea. Cercetatorii de la Universitatea din California spun insa ca, de cele mai multe ori, rezultatele sunt mai putin importante decat riscurile la care se expun pacientii, respectiv bolile cardiovasculare. Studiul a aratat ca barbatii cu cel mai mare nivel al testosteronului prezinta un risc dublu de boli coronariene comparativ cu cei aflati aflati la polul opus, scrie Romania Libera.

Cum sa te racoresti fara sa racesti. Efectul racirii organismului dupa consumul de lichide reci ori inghetata nu e decat de moment, spun medicii, care recomanda bauturile caldute. Atunci cand e cald afara, organismul "cere" alimente si lichide reci, care dau senzatia de racire. Astfel de produse pot insa favoriza racelile, avertizeaza medicii. Pentru a va racori, medicii recomanda mai degraba lichidele caldute, cum ar fi ceaiurile neindulcite care ajuta la hidratarea organismului, fara sa aiba efecte adverse. Integral in EvZ.ro.

Terapia cu sanziene are efect antidepresiv. Florile galbene ale sanzienelor pot fi culese incepand cu solstitiul de vara si pana in luna septembrie. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda aceasta planta in tratamentul a peste 60 de afectiuni grave. Datorita substantelor active importante din compozitie - uleiul volatil, cumarina, taninul si glucidele - sanzienele sunt diuretice, depurative, antiseptice, sedative, antispastice intestinale, cicatrizante si tonice. Integral in Adevarul.

Iesirile la strand se pot lasa cu boli de piele. Umezeala si aglomeratia de la bazin favorizeaza transmiterea bolilor dermatologice. Persoanele care merg in astfel de locuri trebuie sa se asigure ca nu au leziuni la nivelul pielii si sa respecte cu strictete regulile de igiena. Deschiderea strandurilor si piscinelor este prilej de bucurie pentru toti cei care nu pot ajunge la mare. Chiar daca apa din bazin este dezinfectata in mod corect, spatiul inchis si aglomerat, precum si supraincalzirea apei cresc riscul de a contracta o infectie, iar umezeala favorizeaza dezvoltarea microorganismelor. Integral in Adevarul.