Poliartrita reumatoida, boala care transforma dimineata intr-un calvar. Printre primele semne de poliartrita reumatoida sunt dificultatile in a folosi mainile in primele ore din zi. Afectiunea apare mai mult la femei si, netratata, poate cauza dizabilitati permanente. Poliartrita reumatoida este o boala progresiva, care nu se vindeca si care distruge cartilagiile si oasele. Se manifesta la inceput cu oboseala, probleme cu somnul care cauzeaza iritabilitate si depresie, scadere in greutate si mai ales cu dureri articulare in primele ore ale zilei. Ultimele medicamente disponibile pe piata permit insa controlul simptomelor care transforma diminetile intr-un calvar si scad semnificativ calitatea vietii, anunta EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta cu limonada. Pro si contra. Dieta cu limonada exista de mai bine de 50 de ani, dar popularitatea sa a crescut considerabil acum cativa ani, dupa ce cantareata americana Beyonce a anuntat ca a slabit 9 kilograme cu ajutorul acestui regim, pentru filmul Dreamgirls. Cunoscut si sub numele de maestrul detoxifierii, regimul cu limonada a fost creat de Stanley Burroughs ca un program de detoxifiere si post. Initial era menit sa elibereze corpul de toxine si de alte reziduuri interne, produse de o dieta necorespunzatoare, lipsa exercitiilor fizice si atitudinea psihica negativa, insa astazi este vazut si ca o metoda rapida de a scapa de kilogramele in plus, scrie Romania Libera.

Cum sa tratezi durerea in maximum 15 minute. Specialistii recomanda cel mult trei comprimate pe zi, iar o pastila se ia la patru-sase ore, in functie de intensitatea si persistenta durerii Potrivit unui studiu, 83 la suta dintre romani spun ca durerile de cap reprezinta cea mai frecventa forma de durere. Motivele principale ale durerilor de cap sunt: oboseala sau epuizarea cauzate de un volum de munca prea mare - au indicat 62 la suta dintre respondenti; stresul sau problemele psihice provoaca dureri de cap pentru 19 la suta dintre romani, iar 8 la suta dintre subiecti au raspuns ca somnul insuficient este raspunzator de aparitia acestor stari. Integral in Gandul.

Medicament nou pentru leucemie. Incepand cu anul 2011 pacientii nou diagnosticati cu leucemie mieloida cronica (LMC) vor putea fi tratati in prima linie de tratament cu un nou medicament, Tasigna. Pana acum, medicii foloseau ca medicament principal Glivec, insa s-a constatat ca surveneau multe efecte secundare, iar pacientii erau rezistenti. In SUA, medicamentul a primit deja aprobarea Autoritatii Federale pentru Alimente si Medicamente, insa in Romania va intra mai tarziu pentru ca nu este inca aprobat in Europa, informeaza EVZ.

Cocktailuri fatale. Cei care combina medicamente dupa bunul plac ori cei care le inlocuiesc cu produse naturiste gresesc fata de propria sanatate. Riscati sa va distrugeti ficatul, rinichii si chiar sa faceti atac vascular cerebral. Medicamentele trec prin ficat, ajung in sange si sunt eliminate prin rinichi, de aceea este bine sa nu abuzati de ele. Luati pastile doar atunci cand va simtiti cu adevarat rau, iar la produsele naturiste apelati doar pentru a obtine un mic ajutor, nu o vindecare completa, scrie Romania Libera.

Cum se schimba viata sexuala la varsta a doua. Cuplurile cu experienta pun frana vietii sexuale odata ce ating sau depasesc varsta de 45 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu comandat de firma producatoare de suplimente nutritive Kwai Garlic, realizat pe un esantion de 1.752 de adulti si citat de cotidianul britanic The Daily Mail. Trei sferturi dintre participantii la acest sondaj au marturisit ca viata sexuala incepe sa-si piarda din farmec imediat dupa ce ai depasit varsta de 40 de ani. Potrivit rezultatelor, adultii cu o medie de varsta de 45 de ani se lauda cu o singura partida de sex pe saptamana si se declara norocosi daca experienta dureaza mai mult de 22 de minute, anunta Adevarul.