Fiecare ora petrecuta in fata TV-ului creste riscul de boli de inima cu 7%. Se estimeaza ca 8 la suta dintre decese ar putea fi evitate daca s-ar reduce timpul de vizionare a emisiunilor televizate. Fiecare ora petrecuta pe canapea in fata TV-ului creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare cu 7 la suta, arata un studiu realizat de cercetatorii de la MRC Epidemiology Unit, mentionat in raportul aparut in International Journal of Epidemiology, citat de cotidianul britanic "Daliy Mail". Potrivit specialistilor, persoanele care stau la televizor 4 ore pe zi, cum este media in Marea Britanie, prezinta un risc cu 28 la suta mai mare de a se imbolnavi de inima, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Fructul de avocado ajuta la scaderea colesterolului. Fructul de avocado are un continut ridicat de acid oleic, grasime mononesaturata, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism, relateaza Health.com. Astfel, intr-un studiu efectuat pe voluntari care prezentau un nivel al colesterolului ridicat, oamenii de stiinta au constatat ca participantii care au urmat o dieta bogata in avocado au inregistrat o scadere semnificativa a colesterolului. De altfel, medicii nutritionisti sustin ca acest fruct este o sursa excelenta de potasiu, mineral care ajuta la reglarea presiunii sanguine. Potrivit specialistilor, potasiul ajuta la prevenirea hipertensiunii, a bolilor de inima sau a infarctului, scrie Gandul.

Dermatita atopica, risc de cancer. Persoanele care au dermatita atopica prezinta risc crescut de a dezvolta cancer de piele, arata un nou studiu publicat in "British Journal of Dermatology". Multe boli de piele pot fi tinute sub control cu medicamente, insa riscul sa recidiveze este mare. Nu se cunoaste exact daca riscul deriva din medicatia pacientilor sau sta la originea afectiunii propriu-zise. In cadrul studiului au fost observati 4.5 milioane de oameni, timp de sapte ani, si, desi nu a fost demonstrata o relatie cauza-efect, cercetatorii avertizeaza ca, indiferent de varsta, riscul de cancer s-a dovedit a fi mai crescut in cazul celor deja suferinzi de afectiuni ale pielii decat in cazul celor sanatosi, scrie Evenimentul Zilei.

Dieta cu limonada. Pro si contra. Dieta cu limonada exista de mai bine de 50 de ani, dar popularitatea sa a crescut considerabil acum cativa ani, dupa ce cantareata americana Beyonce a anuntat ca a slabit 9 kilograme cu ajutorul acestui regim, pentru filmul Dreamgirls. Cunoscut si sub numele de "maestrul detoxifierii", regimul cu limonada a fost creat de Stanley Burroughs ca un program de detoxifiere si post. Initial era menit sa elibereze corpul de toxine si de alte reziduuri interne, produse de o dieta necorespunzatoare, lipsa exercitiilor fizice si atitudinea psihica negativa, insa astazi este vazut si ca o metoda rapida de a scapa de kilogramele in plus, scrie Romania Libera.

Cocktailuri fatale. Nociv. Cei care combina medicamente dupa bunul plac ori cei care le inlocuiesc cu produse naturiste gresesc fata de propria sanatate. Riscati sa va distrugeti ficatul, rinichii si chiar sa faceti atac vascular cerebral. Medicamentele trec prin ficat, ajung in sange si sunt eliminate prin rinichi, de aceea este bine sa nu abuzati de ele. Luati pastile doar atunci cand va simtiti cu adevarat rau, iar la produsele naturiste apelati doar pentru a obtine "un mic ajutor", nu o vindecare completa. Antibioticele se adapteaza la infectii. Aveti mare grija si la consumul de antibiotice. Cei care fac excese pot capata rezistenta, riscand sa nu mai poata fi ajutati de aceste medicamente, in cazul unei infectii serioase, scrie Romania Libera.

Cum tratezi prin remedii naturale ranile cauzate de expunerea in exces la razele solare. Expunerea treptata la soare te poate ajuta sa obtii un bronz uniform si sexy, dar nu uita ca, daca faci abuzuri, vei avea de suferit! Iata cateva remedii naturale pe care ar fi bine sa le stii, in cazul in care te pricopsesti cu arsuri solare. Castravetele. Feliile de castravete aplicate pe pielea parjolita de soare reduc durerea si hidrateaza pielea. Un efect garantat vei obtine daca aplici pe zonele afectate un amestec obtinut din castravete ras si iaurt, scrie Libertatea.