Ajutor pentru dependentii de alcool. Fundatia ALIAT demareaza incepand de maine programul Caravana Alcohelp, destinat persoanelor dependente de alcool din 11 orase ale tarii, respectiv Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Miercurea-Ciuc, Targu-Secuiesc, Iasi, Vaslui, Arad, Vama Veche, Mamaia. Organizatorii isi propun, pe langa popularizarea problemei in randul comunitatilor locale, inlesnirea accesului la interventii de prevenire si tratament al dependentilor. Echipe de specialisti si voluntari vor imparti materiale si vor oferi informatii si consiliere celor interesati, scrie EvZ.ro.

UtileFoto: Hotnews

Pestele oceanic, mai periculos decat cel de apa dulce. Mercurul continut de pestele oceanic reprezinta o amenintare mai mare pentru consumatori decat cel din pestele de apa dulce. Cercetatorii de la Universitatea Duke (SUA) sustin ca metilmercurul continut de aceasta specie de peste poate cauza afectiuni ale rinichilor sau creierului. Potrivit medicilor, lumina e singura care poate descompune metil-mercurul, facandu-l mai putin toxic. Dar, cum lumina patrunde greu la adancimi mari, pestii oceanici contin substanta in cantitati mai mari. Integral pe EvZ.ro.

Ghimbirul combate raul de miscare si de inaltime. Raul de miscare exista si este frecvent intalnit, in special la femei si la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, sustin specialistii. Raul de inaltime este o problema de sanatate care afecteaza foarte multe persoane si poate avea repercusiuni grave, atrag atentia medicii. Cea mai "blanda" forma a acestei afectiuni poate aparea la altitudini de 2.000 de metri si se manifesta prin dureri de cap, greata, senzatia de insuficienta a aerului, palpitatii si capacitatea redusa de miscare. Potrivit specialistilor, aceste simptome vor disparea in cateva zile, in cazul in care ramai la aceeasi altitudine, scrie Gandul.

Cinci plaje apropiate pe care nu gasesti picior de roman. Visezi deja la mare si intinderi aurii de nisip? Ti-ai facut bagajele de vacanta? Gandul iti prezinta plaje de vis unde n-ai sa auzi vorbind romaneste. Selectia este pur subiectiva, dar locurile - senzationale. Exista inca locuri magice in Europa. Exista inca plaje pe care n-au ajuns invadatorii romani, desi destinatiile sunt batatorite de ai nostri. Grecia, Italia, Maroc, Turcia si Croatia ascund unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa si Mediterana. Integral in Gandul.

Cum ne influenteaza sanatatea cosmarurile? Statisticile arata ca una din 20 de persoane sufera de cosmaruri cronice. Din pacate, insa, acestea nu raman fara urmari, putand cauza migrene, insomnii, oboseala, anxietate si chiar depresie. Un studiu recent realizat in China a aratat ca depresia este de cinci ori mai comuna in cazul barbatilor care se plang de cosmaruri in mod regulat, relateaza Daily Mail. In cadrul studiului, psihiatrii au investigat cosmarurile a 9.000 de adulti, luand in considerare frecventa si eventualele legaturi intre acestea si starea de sanatate. A reiesit ca 5,1% dintre respondenti au cosmaruri frecvent, cel putin o data pe saptamana. Acestea sunt mai comune in cazul femeilor, 6,2% comparativ cu 3,8%. Integral in Romania Libera.

Menopauza timpurie dubleaza riscul de maladii cardiace. Femeile care se confrunta timpuriu cu primele simptome ale menopauzei, inaintea varstei de 46 de ani, prezinta un risc dublu de declansare a maladiilor cardiace si a atacurilor vasculare, potrivit unui studiu recent efectuat de cercetatorii americani si citat de Mediafax. Riscul a fost acelasi si in cazul femeilor care au urmat terapii hormonale inlocuitoare, prescrise de medicii lor pentru a preveni declansarea maladiilor cardiace, au precizat cercetatorii americani, in cadrul unei conferinte organizate de Endocrine Society, luni, in orasul american San Diego. Integral in Romania Libera