Utile: Depresia creste riscul aparitiei dementei; Legume si fructe pentru randament la invatat; 70 la suta din populatia lumii se trateaza cu medicamente naturiste
Legume si fructe pentru randament la invatat. In perioadele stresante, este indicat consumul de alimente bogate in vitamine si in minerale. Pregatirea eficienta pentru examenele de admitere presupune si o alimentatie corecta. Medicii recomanda alimente care stimuleaza activitatea creierului, lichide multe si renuntarea totala la alcool. Medicul nutritionist Corina Zugravu spune ca, in periodele de efort intelectual, organismul are nevoie de vitamine si minerale, ceea ce inseamna mese bogate in legume si fructe. Salatele de varza, spre exemplu, sunt indicate in perioada examenelor pentru ca aceasta leguma reduce starea de nervozitate si stresul. Lamaia, de asemenea, este foarte eficienta pentru ca sporeste procesul de memorare. Un pahar de suc de lamaie cu miere de albine este indicat in fiecare zi, in perioada de invatare. Dat fiind faptul ca efortul fizic este minim, alimentele bogate in calorii nu sunt recomandate, informeaza EVZ.
Cum sa faci sport cand n-ai timp liber. Floriana si Madalina au renuntat la masina, metrou, autobuz si merg la serviciu cu bicicleta sau pe jos. Cei 16 kilometri pe care Floriana ii parcurge aproape zilnic cu bicicleta din Drumul Taberei pana in Victoriei si inapoi nu-i rapesc nimic din cochetarie. Drumul dus-intors ii ia un pic peste o ora. Flori nu a renuntat nici la fuste, nici la accesorii. Nu e asa de greu pe cum pare. Trebuie doar sa alegi o fusta potrivit de lunga ca sa nu se ridice de tot cand biciclesti. Cele mai potrivite sunt fustele-gogosar, in forma de A, pana la genunchi. Cand port o fusta sau o rochie mai scurta, imi iau pantaloni scurti pe dedesubt", spune tanara de 28 de ani. Recunoaste insa ca cel mai bine se simte in pantaloni foarte scurti, pentru ca sunt comozi, dar mai ales pentru ca-i permit sa obtina un bronz care se mentine pana la sfarsitul toamnei, anunta Romania Libera.
5 leacuri verzi contra diabetului. Diabetul e o boala domneasca, spun unii. Asta pentru ca daca te ingrijesti cum se cuvine, efectele afectiunii sunt reduse semnificativ. Dincolo de tratamentele medicamentoase clasice impotriva diabetului, Libertatea iti propune cateva remedii naturale foarte eficiente. Prepara-ti un amestec din fructe de paducel, frunze de papadie, frunze de coacaz negru, menta si fructe de maces. Infuzia este eficienta daca in 500 ml de apa fierbinte pui doua linguri din preparat si lasi 15 minute sa se limpezeasca. Ceaiul se strecoara bine si se consuma 100 ml o data, de 4-5 ori pe zi. Un efect pozitiv in sustinerea organismului in lupta cu boala il are si ovazul. Puteti prepara un amestec din parti egale de frunze uscate si faramitate de ovaz, radacina de cicoare si matase de porumb. Trei linguri de preparat se pun intr-un ibric cu doua pahare de apa si se fierb la foc mic, 10 minute. Se consuma cate 100 ml de 3 ori pe zi, timp de un an, scrie Libertatea.
70 la suta din populatia lumii se trateaza cu medicamente naturiste. Orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste, potrivit unui studiu recent. Aproximativ 70 la suta din populatia lumii prefera tratamentele naturiste ca prima alternativa in tratarea diferitelor afectiuni, arata un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Asadar, medicina naturista, caracterizata de tratamente pe baza de extracte din plante, castiga teren in fata celei clasice (alopate). Astfel, "perioada prin care trecem este dominata de cresterea numarului de afectiuni cauzate de scaderea imunitatii, de sporirea incidentei bolilor infectioase si de intensificarea dependentei de anumiti stimulenti precum cafeaua, tutunul si bauturile alcoolice", spune dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina interna. Potrivit acestuia, orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste, anunta Gandul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”