Cum ii scoateti din cap copilului snackurile si hamburgerii. Nu ii lasati sa sara peste micul dejun, limitati portiile, consumul de zahar sau de alimente dulci si incurajati-i sa va ajute la aranjarea mesei. Se vor simti importanti. Daca aveti un copil obez, care plange toata ziua sa mearga la fast-food, trebuie sa luati masuri. Nu drastice. Mai putine gra simi, diversificarea alimentatiei si prac ticarea unor exercitii fizice este reteta sigura pe care o poate aplica un parinte, pentru ca odrasla sa nu ajunga supraponderala. Primul instinct pe care il au atunci cand observa ca micutul lor se ingrasa e sa ii interzica sa mai manance snackuri sau dulciurile care ii plac cel mai mult. Specialistii sustin ca este o strategie gresita si incompleta, pentru ca va fi si mai dornic sa le consume. Pentru a nu avea probleme cu kilogramele de mic, trebuie sa respectati cateva reguli ale alimentatiei, pe care specialistii vi le recomanda, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

70% dintre adolescente au vergeturi. Medicii avertizeaza ca ele pot fi estompate, insa nu indepartate. Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul populatiei feminine. Astfel, cifrele arata ca 90 la suta dintre femeile gravide dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70 la suta dintre tinere au acesta problema inca de la varsta adolescentei. Potrivit medicilor, vergeturile sunt linii fine ale pielii, care apar ca urmare a distrugerii tesutului subcutanat in urma cresterii rapide in greutate si a intinderii excesive a pielii. Cresterile rapide in greutate sau cresterea brusca a volumului unui anumit segment, asa cum se intampla in cazul femeilor insarcinate, determina distensia brusca a pielii si favorizeaza ruperea fibrelor componente. Specialistii spun ca vergeturile apar atunci cand volumul creste, dar devin evidente atunci cand slabim. Astfel, alimentatia bogata in kilocalorii si sedentarismul sunt principalele cauze ale aparitiei vergeturilor, anunta Gandul.

5 moduri prin care poti combate durerea. Daca suferi de dureri cronice, neplacerile pot reveni oricand, chiar daca pe moment ai tratat afectiunea, deoarece medicamentele atenueaza simptomele doar in proportie de 30-50 la suta. In schimb, poti evita reaparitia problemelor prin dieta. Anumite alimente contribuie la aparitia durerilor, pe cand altele au proprietatea de a le calma. Astfel, un studiu american recent arata ca 42 la suta din persoanele care sufera de dureri cronice sustin ca simptomele sunt mai accentuate atunci cand consuma unele alimente. De asemenea, specialistii spun ca nerespectarea unui program de luat masa favorizeaza aparitia disconfortului, informeaza Adevarul.

Dulciurile si grasimile omoara ficatul. De sanatatea ficatului nostru depinde starea de sanatate a intregului organism, acesta fiind supranumit pe drept cuvant laboratorul central al organismului. Ficatul dreneaza sangele, ajuta la eliminarea tuturor toxinelor (deseuri acumulate in organism), contribuie la producerea bilei. Din cauza mancarurilor grase, cu mult zahar si alcool cat cuprinde, va puteti trezi cu steatoza hepatica (ficatul este imbibat in grasime). Opriti-va la un singur pahar cu vin pe zi, consumati cat mai mult peste si oua de 3 ori pe saptamana. Daca avem un ficat obosit, apar tot felul de probleme: digestia devine dificila, suntem constipati, ne balonam, ne trezim cu greata, voma, dureri de cap persistente, scrie Libertatea.

Dieta Atkins provoaca osteoporoza. Femeile aflate la menopauza care urmeza diete hiperproteice, de tipul Atkins, se supun riscului de artrita sau oasteoporoza, spun specialistii. Cercetatorii de la Purdue University din Statele Unite au analizat rezultatele a doua studii care urmareau doua tipuri de diete tinute persoane cu varste cuprinse intre 43 si 80 de ani. Acestia au descoperit ca femeile care urmau diete bogate in proteine (bazate pe carne) au slabit. Cu toate acestea, ele au pierdut si din densitatea oaselor mai mult decat acelea care au adoptat o alimentatie hipocalorica. Osteoporoza provoaca fragilitate osoasa. Boala afecteaza aproximativ trei milioane de britanici, cauzand cel putin 230.000 de fracturi anual. Boala se instaleaza mai ales la femeile ajunse la menopauza, anunta EVZ.