Vitamina D te scapa de depresie. Cei care petrec suficient timp in aer liber sunt mai feriti de problemele psihice. Cei mai multi dintre noi stiu ca vitamina D este necesara pentru a avea oase puternice. Studii recente au aratat insa ca acest nutrient joaca un rol important in preventia astmului, depresiei, cancerului, bolilor de inima, diabetului, obezitatii. Specialistii site-ului medical in limba engleza www.webmd.com au explicat pe indelete toate aceste aspecte, iar medicii romani afirma, de asemenea, ca "vitamina D" a fost redescoperita in ultimii ani. "I s-au gasit si alte roluri decat cele cu care am fost obisnuiti. Pentru ca oamenii lucreaza in interior si ies tot mai putin la aer, nu este rau sa apeleze la suplimente, mai ales o data cu inaintarea in varsta", spune nutritionistul Corina Zugravu, de la Facultatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Integral in Romania Libera.

UtileFoto: Hotnews

Secretul fericirii: o minte mereu ocupata. Mai bine ocupat, decat sa nu intreprinzi nimic, sustin cercetatorii. Mai mult, se pare ca o minte mereu ocupata ne protejeaza de emotiile negative, potrivit unui studiu publicat pe telegraph.co.uk, informeaza realitatea.net. Din nefericire, se pare ca cei mai multi oameni prefera sa leneveasca pentru a stoca energie, spune profesorul Christopher Hsee de la Universitatea din Chicago. 98 de studenti au fost rugati sa completeze doua chestionare. Dupa ce l-au completat pe primul, au fost rugati sa astepte 15 minute ca sa il poata primi si pe al doilea. Intre timp, li s-a spus ca pot completa al doilea chestionar in aceeasi locatie sau se pot deplasa in alt loc pana la care ar trebui sa se deplaseze pe jos. Indiferent de ce locatie ar fi ales, li s-a promis ca vor primi un baton de ciocolata. 68% dintre studenti au ales varianta mai comoda, aceea de a ramane in prima locatie. Cei care au ales sa se deplaseze, au declarat ca s-au simtit mai fericiti decat cei care au preferat sa ramana in primul loc. Integral in Romania Libera.

Depresia postnatala afecteaza ambii parteneri. Asa-numita depresie post-partum, care apare dupa nasterea bebelusului, poate "lovi" mama in prima luna dupa nastere, dar si tatal, dupa 3-6 luni. Schimbarile pe care le suporta o femeie devenita mama, dar si un tata cu noi responsabilitati pot determina dezechilibre psiho afective, iar entuziasmul si asteptarea plina de bucurie a nasterii se pot transforma in confuzie, tristete sau anxietate. Integral pe EvZ.ro.

Zece combinatii de alimente pentru dieta perfecta. Combinatiile de alimente din categoria celor considerate sanatoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decat in cazul in care acestea ar fi consumate separat. Cu toate acestea, nutritionistii avertizeaza ca, prin combinarea de alimente, putem obtine o valoare nutritiva mai mare, punand astfel organismul in situatia de a se suprasolicita in incercarea de a absorbi si a utiliza eficient toate aceste beneficii. Cercetarile recente ofera informatii cu privire la "cuplurile" de alimente care supraincarca dieta. Integral pe EvZ.ro.

Asocieri nocive. Lista alimentelor care taie efectul medicamentelor. Branzeturile fermentate, alcoolul, spanacul, urzicile, salata, carnea pregatita la gratar, sunatoarea, sarea si cafeaua interactioneaza cu pastilele, anulandu-le actiunea asupra organismului. Specialistii in nutritie atrag atentia ca exista alimente care interactioneaza si diminueaza efectul medicamentelor precum anticonceptionalele, antidepresivele, antiviralele sau calmantele. Gandul va ofera o lista a alimentelor care taie efectul pastilelor.

Ce legume amana imbatranirea pielii. Legumele intens colorate ne protejeaza de efectele nocive ale soarelui, inclusiv de imbatranirea prematura a epidermei. Vegetalele sunt bogate in antioxidanti care protejeaza de efectele negative ale poluarii si hranesc tesuturile cu vitamine si cu minerale necesare regenerarii celulare. O dieta bogata in legume este o garantie ca pielea va primi toate elementele nutritive necesare si din interior, nu doar din exterior, prin intermediul produselor cosmetice. "Consumul de legume face parte din masurile pe care le putem lua pentru a ne mentine aspectul tanar cat mai mult timp, chiar daca imbatranirea este un proces normal", spune medicul geriatru Gabriel Ioan Prada de la Institutul de Geriatrie "Ana Aslan" din Bucuresti. Integral in Adevarul.