Cum poti slabi in cinci pasi fara a apela la un nutritionist. Cantarirea in fiecare dimineata, fixarea unui program de mese, renuntarea la mancarea de tip fast-food, renuntarea la dulciuri si includerea in dieta a cat mai multor legume si fructe ne ajuta sa scadem in greutate intr-un mod sanatos. Medicii nutritionisti sustin ca pentru a scapa de kilogramele in plus trebuie sa respectam cinci pasi esentiali. Potrivit acestora, organismul nu va avea de suferit, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Astfel, monitorizarea greutatii cu ajutorul unui cantar are un rol primordial in lupta impotriva surplusului de kilograme. Specialistii recomanda cantarirea in fiecare dimineata, pentru a tine sub control scaderea in greutate. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Scrasnitul care poate distruge dantura. Bruxismul (scrasnitul din dinti) poate aparea la orice varsta, inclusiv la copiii care au inca dinti de lapte. Daca la adulti se recomanda gutiere, la copii masurile nu trebuie sa fie drastice. Bruxismul se manifesta prin scrasnirea dintilor si, in timp, poate duce la afectarea fanturii prin reducerea dimensiunii dintilor. Cea mai folosita metoda de tratament este gutiera speciala, care se poarta noaptea si care costa in jur de 200 de lei. In cazurile mai grave de bruxism se pot face reconstructii ale suprafetelor afectate. Integral in EVZ.

Cand copiii inghit pastile cu pumnul. Nu tineti medicamentele la indemana copiilor, iar daca ii lasati pe micuti in grija bunicilor, vorbiti cu acestia sa isi puna la loc sigur medicamentele pentru inima, hipertensiune, cele pentru reumatism, diureticele sau barbituricele. Din cauza intoxicatiilor cu medicamente, sunt copii care raman cu retard mental sau motor, iar uneori astfel de situatii se soldeaza cu decesul. "Nu incercati sa ii ajutati dumneavoastra, dandu-le sa bea lapte. Pentru masuri de prim ajutor, mai bine sunati la spital. Avem un serviciu telefonic, numit Toxapel (021- 210 62 82 sau 021 - 210 61 83), prin care puteti primi sfaturi. Esential este ca micutii sa ajunga la noi rapid pentru spalaturi stomacale", spune medicul Elena Petrisor, sefa departamentului de Primiri Urgente de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Integral in Romania Libera.

Cum sa eviti capcanele cumparaturilor online. Multi romani se feresc sa faca achizitii de pe internet de teama ca ar putea fi trasi pe sfoara. Reglementarile in domeniul comertului electronic sunt simple, la indemana si exista legi care sa protejeze cumparatorii de eventualele "tepe". Navigati pe internet si gasiti pe un site unul sau mai multe produse pe care vi le doriti. Incepeti "procedura" de achizitie apasand butonul "cumpara" sau "adauga in cos", completand apoi formularele cu datele personale si optiunea pentru modalitatea de plata, necesare pentru a va fi livrat produsul. Demersul pare simplu, insa multi potentiali cumparatori se tem, din diverse motive, sa cumpere online. Integral in Adevarul.

Ultrasunetele, cele mai bune in lupta cu vergeturile. Printre problemele estetice des intalnite la femei, indiferent de varsta, se numara si vergeturile, care, desi nu implica un risc medical deosebit, deranjeaza prin aspectul lor. Vergeturile, odata aparute, sunt foarte greu de eliminat complet. Asta nu inseamna ca trebuie sa te resemnezi. Ultrasunetele, folosite in special cu scop anticelulitic, sunt extrem de eficiente si in lupta contra vergeturilor. Terapia dureaza 15-30 de minute si nu este dureroasa sau inconfortabila. Se realizeaza simplu, cu ajutorul unui aparat special, dupa aplicarea unei creme anti-vergeturi ce ofera o oarecare lejeritate pielii. Integral in Libertatea.

Cacaua scade tensiunea arteriala. Cacaua poate fi aliatul bolnavilor hipertensivi! Fitoterapeutii europeni considera ca persoanele care se confrunta cu necazurile create de hipertensiunea arteriala severa ar trebuie sa nu-si mai faca nici o grija in aceasta privinta. Cercetarile recente au dovedit ca, daca este consumata zilnic, timp de doua saptamani, cacaua (cat mai concentrata) poate sa reduca valorile ridicate ale tensiunii arteriale, dar este bine ca hipertensivii sa bea zilnic cate doua cani de cacaua fierbinte, echivalentul a 450 mg de flavonoizi. Acesti antioxidanti, existenti in boabele de cacao (epicatecinele), stimuleaza buna functionare a vaselor sanguine si contribuie la relaxarea peretilor arterelor. Integral in Click.