Produsele de curatat cresc riscul de boli respiratorii la bebelusi. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol trag un semnal de alarma pentru viitoarele mamici: folosirea unor produse de curatat neadecvate in timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave asupra fatului, inducand serioase probleme respiratorii inca de la nastere. Studiul efectuat de oamenii de stiinta pe un esantion de 14.000 de copii din peste 7 000 de familii a raportat o legatura stransa intre expunerea prenatala si problemele respiratorii. Astfel, copiii expusi la diferite substante sunt de doua ori mai predispusi la afectiuni respiratorii care pot degenera in astm. Doctorul pediatru Ana Culcer, seful Sectiei de Neonatologie de la Spitalul Municipal Bucuresti, comenteaza acest studiu si ne ofera cateva sfaturi despre cum ne putem proteja copiii chiar dinainte de nastere, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce lipsuri ale organismului tradeaza poftele. Pofta exagerata de mancare este cauzata, de regula, de o gestionare gresita a consumului de alimente. "Supraconsumul de produse industriale, bogate in zaharuri si grasimi, face ca hormonul care da senzatia de satietate sa ramana permanent activ, inducand foamea continua. Acest lucru este determinat de fluctuatiile greutatii, adoptarea unui program de masa haotic, dar si de stresul psihic", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, in cartea sa aparuta recent "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?". Selectia alimentara se face si dupa cum sunt ambalate alimentele, gust, culoare etc. Pentru a evita un supraconsum, apelati la o dieta diversificata si respectati un program regulat al meselor, anunta EVZ.

Absenta vitaminei D in organism poate declansa aparitia diabetului si a artritei. Vitamina D influenteaza peste 200 de gene, inclusiv cele asociate cu cancerul si cu bolile sistemului imunitar, precum scleroza in placi, potrivit ultimelor descoperiri ale specialistilor in domeniu, informeaza Reuters. La nivel mondial, se estimeaza ca un miliard de persoane prezinta carente de vitamina D, motiv pentru care oamenii de stiinta britanici si canadieni spun ca autoritatile in domeniu ar trebui sa inceapa sa recomande administrarea unor suplimente de vitamina D persoanelor vizate. Vitamina D influenteaza ADN-ul uman prin intermediul unor structuri numite "receptori de vitamina D", care se conecteaza in locuri specifice ale genomului uman. Cercetatorii au realizat o harta a acestor locuri si au identificat peste 200 de gene influentate direct de acesti receptori, informeaza Gandul.

Cum iti dai seama ca ai probleme cu ficatul. Considerat un adevarat laborator al organismului, ficatul este cel mai mare organ al corpului uman (dupa piele) si indeplineste peste 500 de functii, printre care: digerarea grasimilor, asigurarea rezervelor de nutrienti, filtrarea toxinelor si a reziduurilor din sange, sintetizarea anumitor tipuri de proteine, etc. Ficatul este implicat in mod direct sau indirect in majoritatea proceselor vitale: crestere, imunizare, nutritie si reproducere. Din pacate, imbolnavirea ficatului are ca efect deteriorarea sanatatii intregului organism , uneori temporar prin boli infectioase (hepatite acute sau steatoze hepatice) si alteori in mod ireversibil, cand se instaleaza ciroza hepatica. Anual, in intreaga lume mor peste 30.000 de oameni din cauza imbolnavirii ficatului. Pentru a preveni orice forma de imbolnavire a ficatului, se recomanda pastrarea unei curatenii adecvate a mainilor prin spalare cu apa calda si sapun, precum si evitarea consumului excesiv de alcool, grasimi si substante toxice, in special cele din anumite medicamente , dar si adoptarea unui stil de viata sanatos, care sa includa ore suficiente de odihna si relaxare in natura, scrie Romania Libera.

Ce alimente trebuie sa mananci ca sa-ti imbunatatesti viata sexuala. Alimentatia neadecvata, bogata in grasimi, abuzul de bauturi alcoolice si tigarile ne influenteaza in mod negativ viata sexuala, sustin specialistii in nutritie. Potrivit dr. Alin Popescu, medic nutritionist si specialist in medicina sportiva, alcoolul rafinat, fumatul intensiv si ceaiurile relaxante cu efect sedativ trebuie evitate inainte de o partida de sex, deoarece scad libidoul si provoaca somnolenta. "Alcoolul rafinat, consumat chiar si in cantitate redusa, respectiv 50 de mililitri, indiferent de tipul lui, amestecat cu temperaturile ridicate din aceasta perioada dau, pe langa starea de moleseala, senzatia de disconfort deoarece acesta fermenteaza", explica medicul. De asemenea, persoanele care abuzeaza de alcool au probleme in atingerea orgasmului, deoarece aceste bauturi stimuleaza puternic centrii nervosi din organism. Tigarile scad si ele dorinta sexuala, anunta Gandul.

Bea apa inainte de mese ca sa slabesti. Cum poti slabi usor si fara sa cheltuiesi foarte multi bani pe tratamente costisitoare? Foarte simplu. Bea apa. Un studiu recent efectuat in SUA a aratat ca daca bei apa inainte de mese poti slabi mai usor. Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 48 de voluntari, cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani, care tineau diverse forme de dieta. Din acestia 24 au baut cate doua pahare de apa inainte de mese, in fiecare zi, timp de trei luni. Specialistii americani au descoperit ca cei care beau apa chiar inainte de a masa, consuma cu pana la 90 de calorii mai putin fata de persoanele care nu se hidrateaza inainte sa manance, informeaza Libertatea.