Cum sa previi bolile de ficat. Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute. Respectarea unor reguli simple de igiena si protectie pentru a-ti asigura un stil de viata sanatos este un prim pas in prevenirea afectiunilor de ordin hepatic si a complicatiilor ce pot aparea ulterior. Totodata, monitorizarea ficatului si a starii generale de sanatate prin vizite regulate la medicul specialist si efectuarea analizelor medicale de specialitate sunt la fel de importante, scrie Libertatea.​

UtileFoto: Colaj foto

Orezul negru, noul aliment-minune. Orezul negru - care a aparut pentru prima data in China, dar a fost imediat adoptat de occidentali - poate fi incadrat, fara probleme, la categoria superalimente. Acesta are un continut de zahar foarte redus insa este deosebit de bogat in fibre si alti compusi care au capacitatea de stopa aparitia bolilor cardiace si a cancerului, spun expertii de la Universiatatea de Stat din Louisiana. Acestia au analizat mostre din tarata de orez negru crescut in zona de sud a Statelor Unite si au descoperit ca ele contineau o cantitate importanta de antioxidanti anthocyanina, solubili in apa. Anthocyaninele sunt acelea care confera culoarea neagra anumitor fructe si legume precum afinele. Potrivit cercetatorilor, antioxidantii din plantele inchise la culoare pot indeparta moleculele nocive, protejeaza arterele si previn deteriorarea ADN-ului care duce la aparitia cancerului, anunta EVZ.

Vom scapa de stres cu o simpla intepatura.Oamenii de stiinta din intreaga lume lucreaza de ani buni la crearea unor vaccinuri-minune, care in prezent sunt in ultimele faze de testare. Acestea ar putea preveni afectiuni grave, precum cancerul ori SIDA, si ne-ar putea scapa de stres si de dependenta de tutun. Oamenii de stiinta americani sunt pregatiti sa lanseze vaccinul antistres, care sa salveze omenirea de suprasolicitarea psihologica si de consecintele distructive ale acesteia asupra sanatatii. Specialistii au descoperit ca responsabili pentru aparitia stresului sunt niste hormoni denumiti glucocorticoizi, iar serul-minune va limita secretia acestora, eliminand starile extreme de agitatie psihica. Fumatorii ar putea avea acces in curand la vaccinul care sa-i ajute sa renunte la acest viciu. Serul NicVAX, asa cum a fost el numit, actioneaza prin formarea unor anticorpi care impiedica moleculele de nicotina sa patrunda la centrii placerii din creier, explica specialistii americani care au lucrat la produs. Testarea vaccinului e in ultima faza si arata ca rata de succes a injectiei e de peste 50%, informeaza Libertatea.

Absenta sexului ne scurteaza viata. Doua partide de amor pe saptamana te ajuta sa traiesti mai mult. Lipsa dialogului in cuplu reprezinta motivul pentru care o femeie din sapte nu are niciodata orgasm, potrivit unui medic cardiolog american. O viata sexuala aproape inexistenta - aceasta este principala problema de sanatate nationala a americanilor, potrivit medicului cardiolog Mehmet Oz si nu obezitatea. Explicatia pare a fi una simpla in opinia dr. Oz: daca oamenii ar face mai mult sex, numarul persoanelor care au probleme cu greutatea ar fi in scadere, deoarece in timpul partidelor de sex se ard mai multe kilocalorii decat intr-o ora de fitness. Potrivit medicului, absenta sexului duce la micsorarea sperantei de viata, iar orice act sexual in plus duce la prelungirea vietii, informeaza site-ul "aolhealth.com". "Americanii fac sex, in medie, o data pe saptamana, desi, potrivit cercetarilor, doua partide de sex pe saptamana ne prelungesc viata cu trei ani", spune dr. Oz. Medicul insista asupra faptului ca cea mai mare problema in privinta activitatii sexuale o reprezinta faptul ca oamenii nu sunt pregatiti sa vorbeasca despre sex. "Lipsa comunicarii dintre parteneri in privinta vietii lor sexuale reprezinta pricipalul motiv pentru care o femeie din sapte nu are niciodata orgasm", adauga cardiologul, scrie Gandul.

Cum tratezi transpiratia in exces. Transpiratia in exces, care o depaseste pe cea considerata a fi necesara pentru reglarea temperaturii corpului, poarta denumirea medicala de hiperhidroza sau hipersudoratie. Este o afectiune care poate sa apara la orice varsta, putand afecta atat doamnele cat si domnii. Debuteaza in copilarie sau adolescenta provocand reale neplaceri, de la jena si disconfort pana la adevarate complexe si chiar incetarea activitatii pe care persoana in cauza o desfasoara. Hiperhidroza poate fi localizata sau generalizata. In acelasi timp putem vorbi de o hiperhidroza primara-esentiala si una secundara. Hiperhidroza generalizata poate fi cauzata de dereglari ale sistemului nervos autonom, de dezechilibre metabolice, neoplazii, stari febrile, tuberculoza, alcoolism dar si de administrarea unor medicamente. Anomaliile in functionarea locala a nervilor, in vascularizatia zonei sau in distributia glandelor sudoripare, precum si sindromul Frey, abcesele de glande parotide, nevii si neuropatia diabetica pot cauza hiperhidroza localizata, anunta Romania Libera.

Scapa de durerile de cistita cu iaurt. Durerile puternice ale abdomenului, insotite de senzatii de greata, de dureri de cap si de nevoia permanenta de a urina, sunt semne ale cistitei. Afectiunea trebuie tratata corect, iar pe langa medicatia recomandata de doctor, puteti apela si la produsele naturiste. Specialistii naturisti va spun cum sa scapati de aceasta problema, informeaza Libertatea.