Tratament cu acid hialuronic pentru umplerea ridurilor faciale. 100% natural si cu efect de durata, cel mai pur acid hialuronic este disponibil si in Romania intr-o gama exclusiva de produse dedicate stergerii semnelor lasate de timp pe chip O gama exclusiva de produse de umplere a ridurilor, bazata 100% pe acid hialuronic, a fost recent lansata in Romania. Potrivit producatorului, gama este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune tratamente cosmetice nechirurgicale in stergerea ridurilor faciale. Tratamentul are proprietati hidratante, lubrifiante si vascoelastice ce redau pielii un aspect catifelat. Rolul produsului este acela de a inlocui volumul pierdut cu varsta sau boala, de a corecta schimbarile statice din piele, de a umple ridurile profunde si superficiale, fiind destinat pielii lasate si care si-a pierdut suportul facial. Injectat in derm, produsul repara deficitul de acid din piele, datorita concentratiei sale mari in aceasta substanta. Constituit dintr-un gel omogen si monofazic, produsul se injecteaza cu ajutorul unor seringi din sticla speciala in care este introdus acest ser. Serul este injectat direct in rid, care este umplut instantaneu. Inca de la prima injectare ridul e in mod vizibil redus, iar neregularitatile din piele - reparate, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce este virusul West Nile si cum ne ferim de infectarea cu el. Infectarea cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantar, a provocat in Romania decesul a doua persoane septuagenare. Ministerul Sanatatii anunta, in aceasta dimineata, ca au fost confirmate alte sapte cazuri de infectie cu acest tip de virus. Cu toate acestea, directorul Institutului National de Boli Infectioase, doctorul Adrian Streinu Cercel, a declarat ca nu exista in Romania pericolul declansarii unei epidemii, intrucat nu este pentru prima data cand ne confruntam cu o astfel de situatie. In 1996, tara noastra a avut de infruntat prima epidemie de infectare cu virusul West Nile din Europa. Atunci au fost semnalate aproape 300 de cazuri de boli ale sistemului nervos central provocate de acest virus. Potrivit lui Streinu Cercel, in tara noastra apar, anual si doar in numar foarte mic, cazuri de infectare cu virusul West Nile, insa, dupa epidemia din urma cu 14 ani, populatia fost imunizata si nu exista vreun pericol de aparitie a unei noi pandemii, anunta EVZ.

Baut moderat, alcoolul prelungeste viata. Cei care beau alcool moderat au sansa sa traiasca mai mult decat cei care sunt abstinenti ori decat cei care beau exagerat. Studiul apartine cercetatorilor de la Universitatea Texas (SUA) si a fost facut pentru aproape 2.000 de persoane. Cei care erau abstinenti fie avusesera probleme cu alcoolul in tinerete, fie erau persoane cu probleme de sanatate, sedentari, mari fumatori. Concluzia studiului a fost ca bautorii moderati (cei care nu beau mai mult de un pahar de alcool pe zi) pot trai cu 20 de ani mai mult, comparativ cu ceilalti. Din cauza consumului exagerat de alcool se ajunge la dependenta, creste riscul de hipertensiune si afectiuni cardiovasculare. De asemenea, pot avea loc interactiuni proaste cu medicamentele pe care varstnicii le iau, informeaza Romania Libera.

Consumul de fructe si legume diminueaza riscul de cancer pulmonar. Consumul variat de fructe si legume diminueaza riscul de declansare a unor tipuri de cancer pulmonar in cazul fumatorilor, arata un studiu publicat in SUA. "Chiar daca renuntarea la fumat reprezinta actiunea preventiva cea mai importanta in ceea ce priveste reducerea riscului de declansare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietati de legume si fructe poate reduce si el acest risc, indiferent de cantitate", a declarat medicul H. Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul National pentru Sanatate Publica si Mediu din Olanda, coordonatorul cercetarii efectuate pe un esantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar. Riscul de carcinom pulmonar cu celule scuamoase s-a dovedit a fi considerabil mai mic in cazul voluntarilor care consumau o varietate mare de fructe si legume. Potrivit autorilor, varietatea de fructe si legume consumate pare a fi mai importanta decat cantitatea in ceea ce priveste prevenirea acestui tip de cancer, scrie Gandul.

Studiu: bea ceai zilnic si intineresti cu 5 ani. Oamenii de stiinta spun ca putem se ne simtim mai tineri cu 5 ani daca vom face urmatorul lucru timp de 5 minute pe zi, in fiecare zi: sa bem ceai. Pasionatii de ceai beau, in medie, trei cani de ceai verde sau oolong pe zi. Potrivit unui studiu citat de realitatea.net, cercetatorii din China au cercetat in principal telomerele participantilor pentru a vedea cat de mult au imbatranit celulele lor. Telomerele sunt lanturi de ADN prezente la capetele cromozomilor din celulele corpului si sunt considerate cronometrele biologice, intrucat ele se scurteaza pe masura ce imbatranim, pe masura ce celulele corpului trec prin tot mai multe diviziuni. Cei care prezinta telomere mai lungi sunt, din punct de vedere biologic, mai tineri decat cei de aceeasi varsta cronologica, dar cu telomere mai scurte. Pasionatii de ceai aveau telomerele mai lungi decat cei care nu beau ceai, anunta Romania Libera.