Cum se previne scaderea in inaltime. Testele care depisteaza pierderea osoasa facute din timp si gimnastica medicala ajuta organismul sa ramana in forma pana la batranete. Scaderea in inaltime pare din ce in ce mai evidenta odata cu trecerea anilor. Aceasta problema poate fi cauzata de tasarea usoara a coloanei vertebrale odata cu trecerea anilor, dar mai ales de asanumita cocoasa, care mareste vizibil scaderea. Integral in EvZ.

UtileFoto: Colaj foto

Binefacerile namolului terapeutic, mit sau adevar? Daca scepticii spun ca tratamentul cu namol este doar un placebo, unii pacienti cred ca namolul le va vindeca boli asupra carora el nu are, de fapt, nicio putere. Terapia cu namol poate avea efecte benefice asupra organismului, insa nu este un medicament-minune, care sa vindece orice boala. In primul rand, tratamentul cu namol trebuie facut numai in urma consultarii unui medic specialist. "Fiecare pacient este unic. Intotdeauna tratamentul balnear se face sub supravegherea medicului. Risti foarte mult daca il faci dupa capul tau", spune medicul Gina Galbeaza, cercetatoare la Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din Bucuresti. Integral in EvZ.

Sucul de merisor vindeca infectiile cu stafilococul auriu. Daca pana acum se stia ca sucul de merisor este dusmanul declarat al infectiilor urinare, un studiu recent a aratat ca acesta este eficient si in cazul infectiilor cu stafilococul auriu. Informatia a fost facuta publica la o conferinta recenta a American Chemical Society, ea fiind concluzia unui studiu realizat de Institutul Politehnic Worchester, din SUA. Tot tratamentul cu suc de merisor este eficient si in cazul contactarii bacteriei E.coli, relateaza EmaxHealth, citat de ziare.com. Integral in Romania Libera.

Studiu: Zaharul nu calmeaza durerile bebelusilor. Practica de a oferi bebelusilor zahar inainte de examenele medicale invazive nu contribuie la eliminarea durerii, potrivit unui studiu publicat joi in revista britanica The Lancet si preluat de AFP, informeaza Mediafax. In 2001, anumite recomandari medicale, care citau rezultatele anumitor teste clinice, impuneau administrarea de zaharoza pe cale orala bebelusilor, pentru a calma durerile provocate de anumite teste medicale, noteaza publicatia. Insa Rebeccah Slater si colegii ei de la Londra sugereaza ca in realitate zaharul nu face decat sa modifice expresia faciala, dand in mod gresit impresia ca durerea este inlaturata. Integral in Romania Libera.

Cum putem opri caderea parului. Dupa ce au trecut de 35 de ani, 70 la suta dintre oameni incep sa aiba o podoaba capilara mai rara, sustin specialistii. Cu mult mai rara daca sunt stresati, sufera de dezechilibre hormonale sau de lipsa de vitamine. Nici tineretea insa nu-ti garanteaza un par bogat, sanatos si aratos, unii incepand sa-si numere firele pierdute imediat ce au iesit din adolescenta. Printre cauze se numara greaua mostenire genetica, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par. Integral in Gandul.

Notele proaste luate de adolescenti au o cauza genetica. Performantele scolare ale adolescentilor la engleza, matematica, stiinte sau istorie au de suferit daca ADN-ul lor contine una sau mai multe variatii specifice ale genelor implicate in reglarea metabolismului dopaminei, relateaza medicalnewstoday.com. Concluzia ii apartine criminologului Kevin M. Beaver de la Universitatea de Stat din Florida. "Credem ca aceste gene afecteaza media notelor de la scoala, ele fiind legate anterior de factori legati de performantele academice, delincventa juvenila, memoria, abilitatile cognitive si ADHD-ul, intre altele", a spus criminologul, ale carui descoperiri au fost publicate in revista Intelligence. Beaver si colaboratorii lui au folosit la elaborarea cercetarii ADN-ul si detaliile de viata a 2500 de elevi de gimnaziu si liceu din SUA. Integral in Gandul.