Lista alimentelor care par sanatoase, dar nu sunt. Sucurile de fructe imbuteliate contin cantitati ridicate de zahar, in timp ce 300 de grame de paine din faina alba asigura organismului doar 15 la suta din necesarul zilnic de vitamina B1. Batoanele energizante, ceaiurile imbuteliate, fresh-urile de fructe sau legume si faina alba sunt cateva dintre alimentele care doar par sanatoase, dar in realitate pot ascunde multe grasimi si zaharuri, informeaza site-ul shine.yahoo.com. Sucurile de fructe sau legume si ceaiurile imbuteliate par benefice pentru sanatate la prima vedere, insa nu este asa. Au un continut ridicat de kilocalorii, zahar, conservanti si, in plus, sunt sarace in vitamine si antioxidanti, scrie Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Timpul trece repede la etaj. Teoria lui Albert Einstein, conform careia timpul este un concept relativ, a fost dovedita, scrie "The Daily Mail". Oamenii de stiinta au folosit ceasuri atomice pentru a demonstra ca timpul curge mai repede la inaltime, chiar si pe Pamant. Einstein, autorul teoriei relativitatii, sustinea ca timpul este un concept relativ si ca, cu cat te afli mai sus deasupra nivelului marii, cu atat imbatranesti mai repede. Conform teoriei acestuia, timpul si spatiul nu sunt constante, singura constanta absoluta fiind viteza luminii. Asta inseamna ca vremea trece mai incet sau mai repede in functie de cat de sus esti si cat de repede te deplasezi, anunta Adevarul.

Ridurile si cicatricele, tratate cu "materialul" pacientilor. Grasimea proprie din zona coapselor poate fi folosita pentru eliminarea ridurilor, iar pielea recoltata din jurul urechilor se transplanteaza pentru tratarea cicatricelor de pe fata. Lipoaspiratie care elimina etapa scoaterii chirurgicale a pielii ramase, riduri indepartate prin transfer de grasime din zona coapselor sau cicatrice tratate prin transplant de piele. Sunt doar cateva dintre procedurile prezentate si discutate la cel de-al 31 Congres al Societatii Internationale pentru Dermato-Chirurgie, care s-a desfasurat zilele trecute in premiera in tara noastra. O parte dintre aceste proceduri se fac deja si in clinici din Romania. Peste doua sute de medici din 45 de tari au participat la evenimentul organizat pentru prima data in Romania, anunta evz.ro.

Peste 60% dintre adolescentele din Romania nu folosesc nicio metoda de contraceptie. Un studiu realizat la nivel mondial arata ca multi dintre tinerii romani folosesc metode contraceptive "naturale" pentru a preveni o sarcina nedorita. Cercetarea realizata pe un esantion de 1056 de tinere din Romania, cu varste cuprinse intre 15 si 35 ani, arata ca 24 la suta dintre acestea au ales cel putin o data contraceptia de urgenta, 30 la suta dintre respondente au precizat ca au folosit metoda calendarului si aproximativ 30 la suta o folosesc pe cea a contactului intrerupt pentru a preveni o sarcina nedorita. In plus, ingrijorator este faptul ca mai mult de 60 la suta dintre adolescentele de la noi din tara nu au folosit niciodata o metoda contraceptiva. "Medicul ginecolog sau specialistul in planificare familiala sunt singurii in masura sa ofere cele mai corecte informatii despre cea mai potrivita metoda contraceptiva pentru fiecare", spune dr. Iuliana Baltes, medic specialist in planificare familiala, informeaza Gandul.

Cum ajungi angajat de neinlocuit la serviciu. A venit toamna si s-a incheiat si concediul. E timpul sa te afirmi! Mai ales in contextul crizei, ca sa-ti pastrezi locul de munca trebuie sa devii indispensabil. Respectarea sarcinilor, atitudinea flexibila, relatiile bune cu echipa, dar si preluarea unor "greutati" de pe umerii sefilor - asemenea actiuni creeaza premisele unui job sigur. "Singurele lucruri indipensabile pe lumea asta sunt aerul si apa. Toate celelalte pot fi inlocuite sau putem foarte bine sa traim fara ele", este de parere Eugenia C., brand manager la o companie de bere. Sau, spune ea, citand "din clasici", "cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit", scrie Adevarul.

Cum va pot influenta amicii sanatatea. Prietenii va pot face sa fumati, sa mancati prost, sa dormiti mai putin. Pe de alta parte, acestia va pot impulsiona sa faceti miscare ori sa tineti dieta. Grupul de prieteni pe care il frecventati va poate influenta sanatatea, arata un articol publicat de The New York Times. Fumatul, obezitatea, gripa, obiceiul de a manca prost se transmit social. "Prietenii va pot face sa fumati, sa beti sau sa dormiti mai putin", au aratat dr. Nicholas Chirstakis , profesor la Harvard, si colegul sau de cercetari medicale, James Fowler. Din pacate, spun cercetatorii, obiceiurile proaste se preiau cel mai usor. Abuzul de droguri, insomnia, fumatul se raspandesc prin retelele sociale, informeaza Romania libera.

Mirosul de lamaie te ajuta sa dormi bine. Asa cum alimentele consumate inainte de culcare iti pot influenta somnul, aproape le fel de importante sunt si mirosurile din camera. Iasomia produce iritatii ale mucoasei nazale, grapefrutul creste anxietatea in timpul somnului. Mirosurile de lavanda si de lamaie, in schimb, te relaxeaza, iar cel de vanilie creste senzatia de siguranta si te ajuta sa dormi bine. Nu uitati sa aerisiti bine camera, inainte de culcare, scrie Click!.

Aloe vera stimuleaza procesul de refacere a pielii. Aloe vera are proprietati antiinflamatoare, astringente, emoliente, antibacteriene si antivirale. Consultantul in frumusete Dana Sota, autoarea cartii "Frumusetea se invata", spune ca aceasta planta este des folosita in cosmetica deoarece are capacitatea de a calma pielea iritata, eczemele, arsurile si ranile superficiale. "Contine vitaminele C si E, zinc si polizaharide care au rolul de a stimula procesul de reparare a pielii", mentioneaza specialistul Sota. De asemenea, vitamina C ajuta la mentinerea tonusului vaselor de sange si imbunatateste circulatia, esentiala in sanatatea glandei suprarenale care ne sustine organismul in momentele de stres, relateaza Gandul.