Iubirea pe net, gasita cu prudenta si rabdare. Daca nu stii sa citesti printre randuri, risti sa te arzi si sa te lecuiesti rapid de iubirea on-line. Cu maturitate si o doza de noroc se poate ajunge la relatii stabile. Identificarea unui site de matrimoniale, alegerea unui nickname, crearea unui profil si vanatoarea propriu-zisa sunt cei patru pasi ce deschid cutia virtuala cu potentiale iubiri reale. Teoretic, procedura e mai usoara si uneori mai eficienta decat cautarea unui partener la locul de munca, la petreceri, in baruri sau printre cunostintele matusilor. Integral pe EvZ.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cum se construieste imunitatea pentru iarna. Pentru a face mai bine fata bolilor sezonului rece, pe langa alimentatia bogata in carne, fructe si legume, puteti incerca homeopatia si suplimentele. Imunitatea poate fi crescuta natural prin alimentatie, evitarea stresului, odihna ori artificial prin administrare de suplimente nutritive, tratamente homeopate, vaccinuri. "Pentru a evita gripele, infectiile respiratorii si alergiile sezonului rece e necesara respectarea unor reguli de protectie a organismului in fata agresiunilor microbiene sau virale, care se concretizeaza prin indepartarea factorilor care scad imunitatea, printre care stresul, insomnia si carentele alimentare, dar si evitarea zonelor poluate si aglomerate", recomanda Cristina Popovici, medic de familie la cabinetul Cristal Medical, din Capitala. Integral pe EvZ.ro.

Exercitiile fizice ne ajuta sa ardem caloriile si cand ne relaxam. Se stie ca surplusul de greutate se datoreaza in principal dezechilibrului alimentar si sedentarismului si, de aceea, majoritatea nutritionistilor recomanda exercitiile fizice pentru arderea caloriilor excedentare. Dar specialistii australieni de la Universitatea din Sydney au realizat un studiu care demonstreaza, in premiera, ca activitatea fizica moderata, dar sustinuta zilnic, ajuta organismul sa arda caloriile si in momentele de relaxare. Studiul, publicat in revista "Public Library of Science ONE" (PLoS ONE), scoate in evidenta si impactul pozitiv al exercitiilor fizice: acestea cresc in mod semnificativ metabolismul celular. Profesorul Frank Seebacher, coordonatorul echipei de cercetatori, a precizat ca, pentru a resimti aceste efecte, este necesar un minim nivel de activitate fizica, cum ar fi, de pilda, mersul pe jos timp de 30 de minute. Integral in Romania Libera.

Ce afectiuni se ascund in spatele sforaitului. Obezitatea, deviatia de sept, raceala, si alergiile sunt cateva boli care pot determina aparitia apneei. 40 la suta dintre adulti sforaie, releva statisticile, dar numarul persoanelor afectate este dublu, avand in vedere ca partenerul celui in cauza este si el afectat. Potrivit datelor, in 54 la suta dintre familii exista o persoana care sforaie. Asadar, sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama de oameni, atrag atentia medicii ORL. Potrivit specialistilor, exista anumite categorii de persoane care sunt predispuse acestei afectiuni. "Aceasta problema este una destul de importanta. Pacientii care stiu ca sforaie trebuie sa se adreseze medicului pentru a gasi adevarata problema care determina aparitia sforaitului", spune dr. Irina Manoliu, specialist ORL. Integral in Gandul.

Perele reduc senzatia de foame. Para are cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele, in ciuda gustului dulce, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. "Acest fruct este recomandat pacientilor care sufera de diabet si persoanelor care tin cura de slabire. In plus, fibrele solubile din compozitia acestuia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului si reduc senzatia de foame, pentru ca tranziteaza lent stomacul", completeaza dr. Bilic. Medicul sustine ca para este desertul perfect pentru obezi sau supraponderali. Integral in Gandul.

Injuraturile ne fac sa ne simtim mai bine. Esti intepenit intr-un spital pentru cateva zile? Da-i drumul: scapa o injuratura sau doua! S-ar putea sa te faca sa te simti mai bine. Injuraturile sau cuvintele urate folosite de pacientii din spitale sau chiar de doctori pot avea un efect pozitiv asupra acestora, arata un studiu citat de LiveScience. Injuratul poate genera o stare de catharsis si chiar poate sta la baza formarii unor legaturi puternice intre medici si pacienti. Autorii studiului atrag insa atentia ca limbajul obscen - mai ales cel cu implicatii sexiste si etnice - nu e niciodata recomandat. Integral in Adevarul.