Top zece idei gresite despre alimentatia de fiecare zi. Este sau nu sanatoasa apa carbogazoasa, ataca nesul inima pentru ca are prea multa cofeina, zaharul brun ingrasa mai putin decat cel alb? Nutritionistii explica cele mai frecvente mituri alimentare. Specialistii in nutritie Luiza Pirvu si prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi explica cele mai raspandite mituri alimentare. Alfa mai multe pe EVZ.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Adevaruri si mituri despre suplimentele de vitamine. Un pumn de vitamine inlocuieste o dieta echilibrata, iar vitamina C alunga raceala. Sunt doar doua dintre legendele care se spun despre vitaminele sintetizate. Pentru ca racelile si virozele ne pandesc la tot pasul in aceasta perioada, multi dintre noi am fi tentati sa apelam la suplimentele de vitamine pentru a ne intari sistemul imunitar sau pentru a face fata stresului cotidian. Citeste articolul complet pe Gandul.info.

Usturoiul protejeaza diabeticii de boli de inima. Multe studii au explorat beneficiile usturoiului asupra sanatatii, insa putine s-au oprit asupra impactului sau mai ales asupra diabeticilor ce adesea sufera de cardiomiopatie. O noua cercetare arata ca usturoiul are capacitatea de a preveni aceasta afectiune a diabeticilor, scrie RomaniaLibera.ro.

Cum afecteaza vremea rea organismul. Modificarile de lumina, de temperatura si de umiditate ne influenteaza fizic, dar si psihic. Adoptarea unei alimentatii echilibrate, plimbarile in aer liber si ajustarea tratamentului bolnavilor cronic combat neplacerile date de vremea capricioasa. Conditiile climatice schimbatoare pot afecta, intr-o masura mai mica sau mai mare, toate categoriile de persoane, informeaza Adevarul.ro.

Lista bauturilor de care trebuie sa te feresti atunci cand esti la dieta. Alcoolul si racoritoarele au un continut ridicat de zahar, iar raportul caloric la suta de mililitri va ingreuna procesul de slabire. Dieta presupune pe langa renuntarea la mancarea bogata in kilocalorii si o atentie deosebita acordata bauturilor. Potrivit medicilor nutritionisti, acestea pot ascunde kilocalorii care distrug efectul regimului alimentar, scrie Gandul.info.