S-a inventat liftingul facial de weekend. Cat costa si care sunt riscurile. Cu timpul, structura faciala isi pierde din tesutul adipos si incepe sa capete un aspect slabit. In plus, actiunea nociva a razelor soarelui, fumatul si afectiunile dermatologice grabesc procesul de imbatranire a pielii. Specialistii in chirurgia estetica au gasit o noua solutie pentru a masca trecerea anilor. Potrivit chirurgului plastician Eugen Turcu, liftingul facial nechirurgical poate fi solutia pentru a obtine un aspect mai tanar al chipului, fara a te supune insa riscurilor interventiei clasice. "Liftingul facial tridimensional, nechirurgical, cu fire de suspensie, cunoscut si sub denumirea de lifting de weekend, este o procedura ce se substituie liftingului clasic chirurgical. Liftingul de weekend este o metoda neinvaziva, ce se realizeaza cu anestezie locala, in maximum o ora, recuperarea fiind rapida, respectiv una-doua zile", a explicat dr. Turcu, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cocktail de proteine pentru o viata lunga. Cocktailul pe baza de aminoacizi este ultimul "concurent" in lupta pentru elixirul vietii. Cercetatori de la Universitatea din Milano (Italia) au dat soarecilor apa combinata cu trei aminoacizi, iar rozatoarele au trait semnificativ mai mult decat cei care au avut o dieta normala. Metoda a facut ca soarecii sa aiba o durata medie de viata mai mare cu 12%, impulsionandu-i sa faca miscare si sa se coordoneze mai bine. "Studiul nostru ofera justificarea pentru a explora "adanc" rolul aminoacizilor in prevenirea si controlul afectiunilor umane corelate cu varsta inaintata", mentioneaza medicul Enzo Nisoli, de la Universitatea din Milano intr-un articol publicat in revista Cell Metabolism. Studiile nu au fost efectuate inca pe oameni, anunta EVZ.

Cat ne influenteaza starea schimbarile de vreme. Pentru unele persoane, schimbarile meteorologice se traduc prin simptome diverse: dureri de cap sau de articulatii, respiratie greoaie, arsuri sau intepaturi in zonele care au fost supuse unor interventii chirurgicale. Care sunt cauzele lor si in ce masura le putem controla? In aproape toate familiile exista cate un meteosensibil. Acestia fie se resimt in urma schimbarilor de vreme, fie le anticipeaza. Simptomele apar mai ales la persoanele care sufera de boli reumatismale, cardiovasculare sau astmatice. Ele pot afecta si persoanele aparent sanatoase, femeile fiind de trei ori mai afectate decat barbatii. Starea organismului este influentata de multipli factori de mediu, precum presiunea atmosferica, umiditatea, radiatiile cosmice si campurile electromagnetice. Studiile franceze arata ca o scadere a temperaturii cu 10 grade Celsius se asociaza cu o crestere a numarului de infarcte cu 13%. Potrivit specialistilor in medicina traditionala si orientala, care trateaza omul holistic, atat fizic, cat si spiritual, o patologie a organismului este agravata de factorii care o cauzeaza, informeaza Adevarul.

Orbii vor putea vedea cu un iris artificial. Medicii americani au efectuat deja peste 100 de interventii de transplant de iris artificial, metoda ce ii ajuta pe cei care si-au pierdut vederea, partial sau total, din cauza unor leziuni ale acestui muschi, sa vada din nou, aproape perfect. Pana acum, nici unul dintre cei care aveau probleme cu vederea dubla, orbirea sau zarirea obiectelor intr-un mod incetosat nu s-a plans in urma transplantului de iris artificial, medicii sustinand ca rezultatele sunt promitatoare, scrie Libertatea.

Cum fura parintii nume pentru copiii lor. Un chestionar realizat in Marea Britanie a aratat ca multi dintre cei care sunt pe cale sa devina parinti au o metoda simpla de a alege un nume pentru copilul lor. Isi intreaba prietenii cum si-ar boteza ei nou-nascutul si, daca le place ce aud, nu ezita sa le fure ideea. O sumedenie de viitori parinti scotocesc cartile sau site-urile cu nume pentru a alege unul pentru copiii lor. Pentru cei care n-au gasit nimic care sa le placa sau pentru cei care nu vor sa caute prea mult, exista insa si alta solutie: sa afle cum ar vrea sa-si boteze prietenii lor copilul, apoi sa isi insuseasca ideea, anunta Gandul.