Prima dragoste ne modeleaza gusturile. Odata cu prima relatie de iubire se construieste in mintea noastra imaginea partenerului ideal, pe care il cautam si la care ne vom raporta mai apoi tot restul vietii. Prima dragoste ne ramane vesnic in amintire pentru ca este si cea in care ne implicam emotional mai mult decat o vom face pe viitor, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Centru de terapii celulare, la Timisoara. Lucrarile de constructie la primul centru de terapii genice si celulare vor incepe anul acesta si sunt finantate printr-un proiect european. La Timisoara va incepe anul acesta constructia singurului institut national, unic si in Europa de Est, de terapii genice si celulare in tratamentul cancerului. Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului va functiona in perimetrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (SCJUT), care a obtinut in acest sens o finantare europeana in valoare de 12 milioane de euro. Centrul va cuprinde 35 de specialisti care vor realiza studii celulare, de biologie moleculara si terapii celulare pentru bolnavii cu leucemie si alte boli hematologice, relateaza evz.ro.

Durerea de spate - scuza pentru a nu face sex. Un studiu recent al britanicilor arata ca durerile de spate sunt adesea invocate drept scuza de catre femei pentru a nu intretine raporturi intime cu partenerul, informeaza "Daily Mail". Potrivit unui sondaj, realizat pe un esantion de 8.000 de voluntari, una din trei persoane admite ca durerea de spate le ucide viata sexuala. Subiectii au precizat ca o partida de sex nu ar face decat sa le inrautateasca starea. Expertii spun insa ca in cazul acestor persoane, exercitiile fizice usoare in niciun caz nu accentueaza durerile, ci, dimpotriva, le amelioreaza, informeaza Gandul.

Expunerea la lumina pe timpul noptii ingrasa. Expunerea regulata la lumina in timpul noptii, fie ca este produsa de ecranul calculatorului si cel al televizorului sau de lampa de birou, poate duce la ingrasare. Ipoteza a fost confirmata de testele pe soareci, care, expusi surselor luminoase pe timpul noptii au luat in greutate, chiar daca ratia lor alimentara a ramas neschimbata. La finalul studiului, soareci cantareau cu 33% mai mult decat cei care fusesera expusi luminii in timpul zilei, in ciuda faptului ca au avut acelasi regim alimentar. Diferenta dintre cele doua grupuri este ca cei care au fost expusi noaptea la lumina au mancat la ore diferite. Potrivit profesorului Randy Nelson, unul dintre coordonatorii studiului, lumina artificiala din timpul noptii ii determina sa manance la ore gresite, intrucat atunci cand au fost fortati sa manance la momentele potrivite, cresterea in greutate nu s-a mai produs, relateaza evz.ro.

Lista celor 5 condimente care te scapa de kilogramele in plus. Scortisoara, piperul negru, boabele de mustar, ardeiul iute si ceapa accelereaza metabolismul. Sa slabesti fara dieta si fara abonament la o sala de fitness. Sa topesti kilogramele fara bisturiu. Cu totii visam la asta. Nutritionistii sustin ca este posibil, daca includem in alimentatie condimente care accelereaza metabolismul, anunta Gandul.

Produsele din plante scad colesterolul? Va raspunde Prof. DR. IOAN FULGA, seful Catedrei de farmacologie, UMF "Carol Davila" din Bucuresti. E greu de spus daca "amortelile" sunt produse de simvastatina. Simvastatina, ca de altfel si alte statine, poate produce o afectare a musculaturii striate, dar aceasta reactie adversa poate fi confirmata prin analize de laborator (spre exemplu, dozarea creatinfosfokinazei sanguine). Prezentarea la un medic de specialitate poate clarifica situatia. Simvastatina nu este insa singura statina din piata farmaceutica si, mai mult, statinele nu sunt singurele medicamente care scad lipidele din sange. Mai sunt si alte medicamente, spre exemplu fibratii. Pentru medicamentele pe baza de plante eficacitatea nu a fost demonstrata stiintific convingator, scrie evz.ro.