Cum iti cureti ficatul de toxine. In fiecare zi, corpul uman este expus unor toxine daunatoare, precum unele medicamente, poluarea si chimicalele din mancare. De detoxifierea organismului este responsabil ficatul, cel mai mare organ intern, care metabolizeaza bila, grasimile si elimina substantele daunatoare in colon. Pentru ca detoxifierea sa fie cat mai eficienta trebuie sa faci mici schimbari in dieta ta, cum ar fi hidratarea corespunzatoare sau consumul mare de fibre. Ia o capsula de 500 de miligrame de vitamina C (acid ascorbic) in fiecare zi, pentru ca ajuta la detoxifiere. Aceasta substanta ajuta ficatul sa produca glutation, un antioxidant care accelereaza eliminarea toxinelor. In plus, mananca macar trei alimente sanatoase si bogate in vitamina C, precum citricele, ardeii rosii si verzi, rosiile, fructele de padure sau brocolli. Alege mancarurile bogate in fibre, pentru ca ficatul conduce toxinele care intra in corp direct in sistemul digestiv. Atunci cand acesta are suficiente fibre, toxinele se amesteca in alimentele pe care le consumi si sunt eliminate la urmatoarea miscare a intestinului. In momentul in care sistemului digestiv ii lipsesc fibrele, toxinele sunt conduse inapoi in sange, iar ficatul devine suprasolicitat, pentru ca trebuie sa le proceseze din nou. Alimentele ar trebui sa fie eliminate din corp in cel mult 18 ore dupa ce le-ai consumat. Majoritatea adultilor insa mentin reziduurile alimentare in colon intre doua si sapte zile. Fibrele sunt esentiale pentru curatarea colonului, pentru ca pur si simplu matura materiile fecale din colon si de pe peretii intestinali. Mancarurile bogate in fibre sunt painea, cerealele integrale, semintele de in, porumbul, prunele, merele, fasolea si ananasul, informeaza Romania libera.

utileFoto: Colaj foto

Cum arata utilizatorul roman de internet la 45, 30 si 15 ani. Pentru romanul de 45 de ani, netul poate fi un mister. Pentru cel de 30 - e mediul de lucru uzual, in timp ce pentru surferul de 15 - e un fel de electricitate, potrivit specialistilor Romanul cu conexiune la internet apartine fie generatiei Decretei, fie generatiei iPod, sustin consultantii in marketing si publicitate online. Astfel, Doru Panaitescu, trainer, face un profil al consumatorul roman de internet, pe trei categorii de varsta: cea de 45, cea de 30 si cea de 15 ani. Utilizatorul de 45 de ani, nascut in 1965, face parte din generatia Dallas, cea a Decreteilor. El si-a petrecut adolescenta cu un televizor alb-negru, cu pickup, magnetofon, telefon cu disc, iar primul contact cu internetul l-a avut in urma cu 15 ani. Navigatorul roman de 30 de ani, nascut in 1980, apartine generatiei MTV. Si-a petrecut adolescenta in fata unui televizor color. A stiut ce-nseamna casetofonul, walkman-ul si telefonul cu taste, iar primul contact cu internetul l-a avut in urma cu 10 - 15 ani. Internetul este un mediu de lucru uzual pentru acest tip de utilizator. Utilizatorul de 15 ani, nascut in 1995, membru al generatiei Ipod si Google, s-a nascut intr-o familie dotata cu televizor cu 100 de canale si are Playstation, PC, CD, DVD, email to fax, telefon mobil. Primul contact cu netul l-a avut la varsta de 5-10 ani, iar astazi internetul este pentru el "un fel de electricitate", sustine Doru Panaitescu, citat de Gandul.

Varsta la care apar simptomele Alzheimerului a scazut de la 70 la 45 de ani. Varsta la care apar primele simptome ale Alzheimerului a scazut pana la 45 de ani, dupa ce pana acum doar pacientii trecuti de 70 de ani si chiar de 75 de ani prezentau simptome ale acestei boli, potrivit unui studiu al Fundatiei "Ana Aslan" publicat joi. In conditiile in care in Romania bolile de memorie sunt slab diagnosticate, nu exista un Plan National de Prevenire a Bolilor de Memorie, medicii si asistentii nu sunt specializati in domeniu, conditiile sociale, economice si de mediu se inrautatesc, iar populatia imbatraneste, impactul bolilor de memorie va creste substantial, se arata intr-un comunicat de presa de joi al Fundatiei "Ana Aslan" International. Varsta la care apar primele simptome ale Alzheimerului si ale altor boli de memorie a scazut, in principal, din cauza anxietatilor si depresiilor netratate la timp, a stresului social si profesional, a crizei economice si nesigurantei zilei de maine, a alimentatiei nesanatoase, a tulburarilor afective, a automedicatiei, a lipsei de comunicare, a dezechilibrelor hormonale si a traumatismelor cranio-cerebrale. Stresul creste numarul depresiilor si scade varsta la care acestea se manifesta, astfel ca, in ultimul an, numarul celor care sufera de tulburari depresive a crescut cu 25 la suta. Totodata, 90 la suta din cei care au tulburari anxios-depresive pe care nu le recunosc si nu le trateaza fac depresii. Astfel, o depresie netratata timp de sase luni poate duce la o boala de memorie, cifrele aratand ca unul din doi pacienti care nu se trateaza pentru depresie dezvolta o asemenea afectiune, relateaza Romania libera.

S-a descoperit "magnetul" care ajuta la depistarea timpurie a cancerului. In viitor, doctorii vor putea depista cancerul in stare incipienta mult mai usor, injectand in organism o proteina prezenta in vasele de sange adiacente tesutului tumoral, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina Mount Sinai, din New York. Aceasta proteina, imbogatita cu particule din aur, permite vizualizarea tumorilor la radiografie si astfel, tratate din timp. Proteina-minune, numita receptor FSH, este prezenta in celulele vaseleor de sange care hranesc tesutul canceros. In cadrul studiului au fost examinate 11 tipuri de tesuturi canceroase, provenit de la 1.300 de pacienti cu cancer de ovare, prostata, san, colon, plamani si rinichi, in care a fost confirmata prezenta acestei proteine, al carei efect a fost ulterior testat pe soareci, informeaza evz.ro.

Posesivitatea si gelozia - efecte ale anticonceptionalelor. Migrene, luarea in greutate, durere la nivelul sanilor, stari de greata, cresterea tensiunii, tulburari de vedere - acestea erau pana in prezent posibilele efecte negative provocate de anticonceptionale. Recent, cercetatorii de la Universitatea Stirling din Scotia au descoperit ca anticonceptionalele le fac pe femei posesive si geloase, informeaza cotidianul britanic "The Telegraph". Responsabili de aceste modificari comportamentale sunt hormonii. Potrivit oamenilor de stiinta, pastilele contraceptive care contin o cantitate mare de estrogen le fac pe femei mai posesive si mai geloase. Anticonceptionalele pe baza de progesteron au cel mai mic impact emotional asupra femeilor, mentioneaza dr. Craig Roberts, coordonatorul cercetarii, citat de Gandul.

Consilierul in cariera aduce succesul mai aproape. In functie de abilitati, motivatii si piata, un consilier in cariera va poate ajuta sa va alegeti cariera potrivita, sa va angajati si sa avansati mai repede atunci cand aveti deja un loc de munca. Sperantele de angajare, in special ale tinerilor care ies de pe bancile facultatii, sunt minime in aceasta perioada. Situatia e valabila si pentru sutele de mii de romanii care isi cauta un loc de munca. In astfel de conditii, ajutorul unui consilier in cariera poate fi pretios pentru ca el cunoaste tendintele pietei si cerintele din ce in ce mai severe ale putinilor angajatori. In ciuda cresterii usoare a ofertei de locuri de munca, nu se poate vorbi deocamdata despre un anumit domeniu in care se fac angajari, insa exista mici brese care ofera aceasta posibilitate. "Angajarile se fac sporadic, dar nu se generalizeaza in directia unui anumit domeniu", explica recruterul George Butunoiu. Un consilier in cariera poate ajuta o persoana in alegerea carierei potrivite, angajarea cu succes si avansarea in cariera, insa preturile consultantei pot fi piperate: circa 100 de euro pe ora, potrivit evz.ro.