Micul dejun scade riscul aparitiei bolilor de inima. Un grup de cercetatori de la Universitatea Tasmania din Australia a ajuns la concluzia ca persoanele care nu iau prima masa a zilei prezinta un risc crescut de a se imbolnavii de boli de inima, relateaza cotidianul britanic "Daily Mail". Specialistii atrag atentia ca aceste persoane risca se prezinte afectiuni cardiovasculare inainte de a implini varsta de 30 de ani. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat obiceiurile culinare ale 2.000 de persoane, pe o perioada de 20 de ani. Expertii au constatat ca cei care fusesera invatati sa manance trei mese pe zi in copilarie pastrau acest obicei si in viata adulta. Desi nenumarate studii au semnalat pericolul la care se expun persoanele care sar peste micul dejun, aceasta este prima cercetare ce urmareste efectele pe termen lung ale acestui obicei, precizeaza cercetatorii. Astfel, voluntarii care luau micul dejun zilnic aveau un nivel normal al colesterolului, nu aveau probleme cu greutatea si nu prezentau semne ale bolilor cardiovasculare, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

O pilula eficienta impotriva cancerului ar putea fi comercializata peste cativa ani. O pilula eficienta impotriva cancerului, care speculeaza deficientele din structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie, ar putea fi lansata pe piata peste cativa ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Kings College London din Marea Britanie, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Cercetatorii britanici de la Kings College London sustin ca se afla la o distanta de doar cativa ani de lansarea pe piata a primei pilule care va putea sa distruga cancerul, dupa ce au descoperit cateva deficiente in structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie. Oamenii de stiinta au descoperit o mutatie, prezenta in anumite celule canceroase, care i-a condus la concluzia ca aceste celule nu pot sa isi repare propria structura genetica "avariata". Cercetatorii britanici considera ca pot exploata acest "calcai al lui Ahile", folosind medicamente utilizate in cadrul terapiilor genice, administrate sub forma unor pilule sau injectii, cu scopul de a ataca ADN-ul celulelor canceroase, anunta Romania Libera.

Infuziile naturale te ajuta sa alungi gandurile rele si sa te relaxezi. Grijile nu-ti dau pace? Te simti mereu presat/a de timp si nici sa dormi nu poti? E clar: suferi de stres! Libertatea iti prezinta cateva solutii naturale care sa te ajute sa treci peste momentele de tensiune in doar cateva minute. Ceaiul din flori uscate are efect linistitor pentru sistemul tau nervos. Cu o aroma inconfundabila, infuzia de lavanda se recomanda pentru situatiile de irascibilitate sau cand ai nevoie de o clipa de relaxare in timpul programului tau de lucru. Se pot bea si patru cani pe zi. Valeriana se foloseste in perioadele cu stres intens, deoarece compusii activi din tratament intervin la nivelul creierului, pentru eliberarea unor substante care induc stari de calm, multumire si relaxare. Se pot bea zilnic 3-4 cani de ceai din aceasta planta. In perioadele incarcate este bine sa apelati la infuzia din flori de musetel. Acestea calmeaza agitatia psihica, rezolva insomniile si migrenele cauzate de stres. Seara, cand ajungi acasa, fa o baie calda in care sa adaugi un litru din aceasta infuzie. Vei vedea ca a doua zi te vei trezi cu pofta de viata, informeaza Libertatea.

Lista alimentelor care scad sansele ca un barbat sa devina tata. Unul din sase cupluri nu poate concepe un copil, arata statisticile de specialitate. Potrivit datelor, in 45 la suta dintre cazuri barbatii sunt responsabili de imposibilitatea de a avea urmasi. Un studiu recent al expertilor de la Centrul de Fertilitate al Spitalului din Massachusetts arata ca alimentatia joaca un rol important in conceperea unui copil, informeaza site-ul "healthday.com". Astfel, oamenii de stiinta sustin ca barbatii care au o dieta bogata in grasimi saturate prezinta un risc cu 40 la suta mai mare de a intampina probleme in a avea urmasi. "Acest tip de grasimi au un efect negativ asupra calitatii lichidului seminal barbatesc. Distrug calitatea spermei si scad numarul de spermatozoizi fertili, modificandu-le forma si marimea", spune coordonatorul studiului dr. Jill Attaman, specialist in obstetrica - ginecologie si biologie reproductiva, scrie Gandul.

"Cei care te iubesc te vor face sa suferi". Teama de abandon, schimbarile bruste de dispozitie si dificultatea de a mentine o relatie sau un loc de munca ii impiedica pe pacienti sa duca o existenta normala. "Am nevoie de cineva care sa ma iubeasca si sa ma echilibreze", isi explica Remus dorinta de a le face pe plac iubitelor, chiar si cu pretul de a-si pierde serviciul. Se angajase de curand ca agent de vanzari si muncea de dimineata pana seara tarziu, astfel incat timpul petrecut cu iubita, care-l sustinuse sa se angajeze, se redusese foarte mult. "Pana sa-mi gasesc serviciu, incercase sa-mi impuna abstintenta sexuala. Dupa ce m-am angajat, imi reprosa ca nu mai sunt la fel de tandru, dar eu eram foarte obosit. Ma gandeam ca, desi fac multe lucruri pentru ea, nu ma apreciaza. La un moment dat, am vrut sa ma omor cu masina. Totul a degenerat in ceva autodistructiv si deaia am renuntat si la job", povesteste tanarul de 28 de ani. Remus a avut mai multe tentative de sinucidere. O data a vrut sa se arunce de la etajul 14 si, in timp ce ezita daca sa mearga sau nu pana la capat, isi dorea ca lumea sa se intrebe de ce a facut asta si sa se invinovateasca, anunta Romania Libera.​