Miscarea alunga racelile. Persoanele care fac miscare au un risc mai mic de a suferi de infectii ale tractului respirator, arata un studiu publicat in British Journal of Sports Medicine. Astfel, cei care au facut miscare cel putin cinci zile pe saptamana aproape si-au injumatatit numarul zilelor in care au suferit de infectii ale tractului respirator fata de cei care au facut miscare cel mult o zi. "Fiecare exercitiu de aerobic determina o mai buna recirculare a imunoglobulinei si neutrofilei (leucocite care joaca un rol major in apararea contra infectiilor) si a celulelor care au rol in stimularea sistemului imunitar", spune cercetatorul David Niemande, de la Appalachian State University din Kannapolis. In plus, simptomatologia infectiilor respiratorii este mult mai usoara la cei care se misca mai mult, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce substante din sapun duc la aparitia dermatitei. Dermatita este o afectiune la nivelul pielii care se manifesta prin aparitia petelor rosii, a mancarimilor, a descuamarii si a basicutelor la nivelul dermei. Diferite substante din sapun sunt responsabile de aparitia acestei boli, relateaza site-ul "howstuffworks.com". Astfel, lauril sulfat de sodiu (SLS) este un ingredient des intalnit in sapunuri si sampoane, cu rol in curatarea pielii. Substanta este folosita pentru a indeparta grasimea de pe epiderma. SLS insa poate actiona prea dur, distrugand bariera naturala de grasime a pielii, determinand astfel aparitia dermatitei de contact. Parfumul este o alta substanta care poate duce la aparitia dermatitelor, datorita efectului de uscare al pielii. Se recomanda citirea cu atentie a etichetei produsului si evitarea sapunurilor care contin parfum. In timp ce alergiile alimentare la nuca de cocos sunt destul de rare, in cosmetica fructul poate provoca leziuni la nivelul dermei, in ciuda efectului de catifelare. Potrivit dermatologilor, nucile de cocos pot fi transformate in dietanolamida de cocos, un detergent care poate deteriora bariera naturala uleioasa a pielii, expunand-o uscarii si dezvoltarii unor reactii alergice, anunta Gandul.

Ce sa nu mancati pe stomacul gol. Daca vreti sa evitati arsurile la stomac, ar fi bine sa nu consumati la prima ora bauturi energizante, snackuri cu usturoi, chipsuri sau dulciuri. Cafeaua, sucul natural de portocale, ceaiul negru, chipsurile si ciocolata sunt alimente pe care nu ar fi bine sa le consumati dimineata pe stomacul gol. Medicii nutritionisti va invata cateva obiceiuri bune, astfel incat sa evitati arsurile la stomac. Cafeaua, ca si alte bauturi energizante, de exemplu ceaiul negru sau Cola, sunt iritante gastrice. "Nu va recomand sa incepeti ziua cu bauturi care stimuleaza secretia gastrica. Luati intai un mic dejun consistent si apoi continuati cu cafea sau ceai negru, dupa preferinte", va sfatuieste medicul nutritionist Eduard Adamescu, din Bucuresti. Daca va este greu sa renuntati la cafeaua de dimineata, o solutie ar fi sa luati micul dejun acasa (macar o banana) si sa va savurati cafeaua de dimineata la serviciu. Nici bauturile dulci si acidulate nu sunt o varianta buna pentru a va incepe dimineata. Si acestea "rod" stomacul. O varianta rapida de mic dejun ar putea fi chiftelele sau snitelul. Daca sunt insa foarte condimentate si preparate din carne de porc, mai bine le lasati pentru masa de pranz. "Alimentele piperate consumate la prima ora pot favoriza gastrita si ulcerul", adauga nutritionistul Eduard Adamescu. Sunt de preferat snitelele din peste sau chiftelele din carne de pui, preparate cu multa verdeata si mai putine condimente, informeaza Romania Libera.

Cum ingrijiti lentilele ca sa nu "stricati" ochii. Cei care poarta lentile de contact de corectie a vederii sau cosmetice risca infectii oculare grave si alergii daca nu le intretin dupa anumite reguli. Lentilele de contact folosite pentru corectarea vederii, dar si cele cosmetice au nevoie de ingrijiri speciale pentru a nu afecta ochii. "Aceste dispozitive vin in contact direct cu suprafata oculara. Pentru a se bucura de o vedere clara, sanatate oculara si maxim de confort pe parcursul purtarii, persoanele care poarta lentile de contact trebuie sa urmeze cativa pasi simpli de intretinere si purtare, evitand astfel infectiile oculare sau alergiile", spune Ionut Costache, consultant medical Bausch & Lomb. Primul pas pentru o buna "convietuire" cu lentilele vizeaza aplicarea sau scoaterea lor. Pentru asta, trebuie sa va spalati pe maini cu apa si sapun si sa folositi un prosop care nu lasa scame. Lentilele trebuie spalate, clatite si dezinfectate dupa fiecare utilizare, folosind un sistem de intretinere special conceput pentru acest scop. In plus, recipientul pentru lentile trebuie clatit si spalat doar cu solutie de intretinere, iar flacoanele de solutie trebuie pastrate cu capacul inchis, scrie EVZ.

Ce ingrediente toxice se gasesc in pasta de dinti! Pe unele cutii ale pastei de dinti se regaseste indemnul de a nu inghiti substanta si nu este doar un sfat pus aiurea, deoarece cu toate ca ne apara dantura de carii, pasta contine multe substante care daca sunt ingerate ne pot face rau. Bineinteles, ca in cantitate mica nu dauneaza. Formaldehida - Aceasta substanta omoara bacteriile din cavitatea bucala, dar daca este inghitita, in cantitati mari, poate fi chair fatala. Ulei de menta - Aceasta substanta ii da un gust placut pastei de dinti si ne improspateaza respiratia, dar daca ar fi sa il bem ne-ar cauza probleme mari. Poate provoca incetinirea pulsului si crampe musculare. Parafina - Pasta de dinti contine si putina parafina. Daca ar fi mai multa si daca ar fi inghitita, aceasta substanta provoaca dureri abdominale, constipatie si voma. Creta - Scriem cu ea pe tabla, la scoala, dar este inclusa si in substantele pe care le contine pasta de dinti. Mancat sau respirat, praful de creta duce la sangerari stomacale si la stari febrile, anunta Libertatea.