Solutii moderne pentru acnee si dermatita. Produsele dermatocosmetice pentru pielea afectata de dermatita atopica, acnee si matreata sunt din ce in ce mai variate pe piata farmaceutica de la noi. Principalele probleme ale pielii cu care se confrunta romanii sunt acneea, matreata si dermatita atopica. Tratamentul acestor afectiuni nu se reduce la o cura rapida cu produse cosmetice, ci este nevoie de un tratament special. "De cele mai multe ori, cei care au probleme cu pielea fetei cred ca este suficient sa aplice o crema cateva zile si problema este rezolvata. De fapt, e nevoie de un algoritm cosmetic, format din trei pasi: produse cosmetice, terapie si tratament medicamentos", explica Mihaela Leventer, medic dermatolog la Clinica "Dermastyle" din Bucuresti. Prima in topul afectunilor pielii este acneea, boala cauzata de secretiile organismului care infunda porii. Ea afecteaza preponderent tinerii, intr-un procent de 85%, insa poate aparea si la sugari ori la adulti, pe fondul unor dereglari hormonale si al unui stil de viata defectuos, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

De ce barbatii care au o viata sexuala activa traiesc mai mult. In timpul actului sexual, organismul barbatului produce testosteron, hormon responsabil cu circulatia sanguina si cu buna functionare a inimii, sustin cercetatorii italieni. Sexul aduce organismului o serie de beneficii, inclusiv cresterea duratei de viata. Potrivit oamenilor de stiinta italieni de la Universitatea din Florenta, barbatii care au o viata sexuala activa traiesc mai mult, comparativ cu cei care intretin raporturi intime cu partenera ocazional, informeaza "The Telegraph". "Explicatia este una simpla. In timpul actului sexual, organismul barbatului produce testosteron, hormon sexual masculin, responsabil cu micsorarea riscului de depresie, imbunatatirea functiilor sanguine si a celor cardiovasculare", explica dr. Emmanuele Jannini, coordonatorul studiului. Potrivit cercetatorului, indepartarea stresului si a depresiei prin sex se datoreaza cresterii concentratiei de estrogen in organism. Totodata, in timpul actului sexual, organismul uman produce si o alta substanta, numita dopamina, care distruge hormonii responsabili cu aparitia depresiei sau a starilor de anxietate. Orgasmul ajuta la relaxarea intregului organism si la crearea unei stari de echilibru emotional-afectiv, anunta Gandul.

Cum afli daca ti-ai ales prost meseria. Daca nu-ti vine sa te trezesti dimineata pentru a merge la serviciu sau daca jobul te plictiseste se impune o decizie radicala. Chiar daca ne alegem meseria plini de entuziasm, s-ar putea sa nu fim potriviti pentru aceasta. Iar daca facem optiunea la indemnul celor din jur, sansele sa gresim cresc. "Socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ", spune Mihai, amintindu-si de momentul in care s-a decis sa se inscrie la admiterea la Facultatea de Medicina. Era bun la fizica si la chimie, si nici la biologie nu statea prea rau. Parintii ii spusesera inca de cand era mic ca meseria de medic este nobila, dar si ca ii va da sansa unui trai bun, informeaza Adevarul.

Dependenti de alcool si fumat, din cauza internetului. Liceenii care scriu multe SMS-uri si petrec mult timp pe site-urile de socializare sunt mai inclinati in a dezvolta comportamente la risc, cum sunt fumatul, alcoolismul, absenteismul scolar, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Case Western Reserve School of Medicine, prezentat de "The New York Times". Nu in ultimul rand, tinerii sunt expusi la afectiuni precum depresia si tulburarile de alimentatie. "Tehnologiile moderne pun presiune pe copii sa se incadreze in anumite tipare, comportamente pe care le percep ca fiind la moda, spre exemplu fumatul sau consumul de bauturi alcoolice", este de parere medicul Scott Frank, specialist in medicina de familie. Potrivit studiului, unul din cinci liceeni trimite cel putin 120 de mesaje pe zi, unul din zece petrece cel putin trei ore pe retelele de socializare si 4% fac si una, si alta. Acestia din urma au cel mai mult de pierdut, riscand sa devina victime ale internetului, dependenti de alcool sau droguri, scrie Romania Libera.

Vita-de-vie, cea mai sanatoasa planta biblica. Salcia este considerata in Tara Sfanta un arbore placut Domnului. Asociata in mitologie cu o fiinta care sufera si plange, salcia apare si in celebra cantare biblica a celor surghiuniti. "La raurile Babilonului, acolo am sezut si am plans cand ne-am adus aminte de Sion. In salcii, in mijlocul lor, am atarnat noi harpele noastre", este unul dintre fragmentele in care apare salcia. In medicina traditionala este folosita in tratarea durerilor de cap si de dinti, in reumatism, in artrite si chiar in gripe. "Se poate administra si sub forma de coaja uscata, cate 3 g de trei ori pe zi, dar si sub forma de decoct. Acesta se face din 2-3 g coaja uscata si maruntita pusa in 250 ml apa. Se bea de 3-4 ori pe zi", ne-a explicat doctorul Ovidiu Bojor. Doctorul ne-a spus ca, daca se respecta dozele, nu exista contraindicatii. Totusi, acest tratament nu se asociaza cu aspirina. Vita-de-vie este cel mai de seama semn al prosperitatii pe care capeteniile trimise de Moise il aduc de pe pamantul Canaanului. "Apoi au venit pana in valea Strugurelui si au taiat o vita de vie cu un strugure", este una din numeroasele referiri din Biblie la aceasta planta, anunta Click.