Romanii, cei mai activi sexual din estul Europei. Un studiu facut in 9 state, cele mai multe din estul Europei, arata ca romanii sunt in top la intrebarea "Cate acte sexuale ati avut in ultima luna?". Romanii se declara cei mai activi sexual din noua state din zona estica a Europei. Astfel, potrivit unui studiu realizat in noua tari (Romania, Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia si Ucraina), Romania se plaseaza pe primul loc la barbati in ceea ce priveste frecventa actelor sexuale in ultima luna, cu 12,4 acte sexuale, si pe locul doi la femei, cu 11 pe luna (pe locul 1 sunt rusoaicele cu 13 acte sexuale/luna). "Numarul mare al actelor sexuale nu garanteaza insa calitatea acestora", tine sa precizeze medicul John Dean, specialist in probleme legate de viata sexuala, din Marea Britanie. In Romania au fost chestionate on-line 402 persoane, jumatate femei, jumatate barbati, cu varste intre 40 si 59 de ani, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce pericole se ascund in bauturile energizante. Taurina, cofeina si zaharul din bauturile energizante pot influenta ritmul cardiac, tensiunea arteriala si chiar starea de spirit Un studiu realizat la Facultatea de Medicina a Universitatii din Texas a scos la iveala faptul ca bauturile care promit sa-ti alunge oboseala pot provoca deshidratarea si cresterea tensiunii arteriale. "Din cauza posibilitatii de a te deshidrata si de a avea o tensiune arteriala marita este de preferat sa bei apa sau bauturi destinate sportivilor, care contin electroliti, cateva minerale si carbohidrati", recomanda John Higgins, coordonatorul cercetarii. Potrivit acestuia, o bautura energizanta contine, in medie, pana la un sfert de ceasca de zahar si are mai multa cofeina decat o cafea tare. Higgins considera si mai ingrijoratoare prezenta in compozitia acestor bauturi a unor ingrediente precum taurina, care, in asociere cu cofeina, pot influenta ritmul cardiac, tensiunea arteriala si chiar starea de spirit, anunta Gandul.

Dansul iti dezvaluie personalitatea. Oamenii de stiinta au aratat ca modul in care te misti pe muzica tradeaza anumite detalii despre felul tau de-a fi. Participantii la studiu au fost clasificati in cinci tipuri de personalitate: extravertiti, nevrotici, agreabili, lipsiti de prejudecati si constiinciosi. Cercetatorii spun ca ringul de dans este locul perfect pentru inceperea unei relatii, pentru ca acolo partenerul iti poate evalua foarte bine personalitatea, scrie "The Daily Telegraph". Oamenii de stiinta au studiat miscarile a 60 de voluntari, care au fost incadrati in cinci grupuri - extravertiti, nevrotici, agreabili, lipsiti de prejudecati si constiinciosi, in functie de modul in care dansau. Extrovertitii sunt cei care acopera cel mai mult ringul de dans, de cele mai multe ori fac miscari energice si ample din cap si din picioare. Oamenii nevrotici danseaza cu miscari sacadate ale mainilor si picioarelor, fiind recunoscuti usor de clubberi si de invitatii la nunti drept cei care danseaza "tarsaind picioarele". Persoanele agreabile au stiluri de dans mai line, folosind ringul de dans pentru a se muta dintr-o parte in alta in timp ce isi rotesc mainile, informeaza Adevarul.

Alternativa la pilule, inelul contraceptiv. Spre deosebire de pastile, care "trec" si prin ficat, noul dispozitiv are doar efect local. Tinerele prea grabite, "uituce" sau comode pot profita de noi metode contraceptive aparute si pe piata farmaceutica din Romania. O alternativa la pilulele contraceptive sunt, spre exemplu, inelul intravaginal, de tip Nuva Ring si plasturii hormonali. "Inelul este secretor de hormoni, are destul de putine efecte secundare si, spre deosebire de pilule, care trec si prin ficat, acesta are doar efect local", spune medicul ginecolog Hadi Rahimian de la Spitalul Cantacuzino din Capitala. Doctorii ginecologi va recomanda sa va alegeti o metoda contraceptiva in primul rand in functie de starea de sanatate pe care o aveti, dar si de stilul de viata, scrie Romania Libera.

Iata ce otravuri gasim in mancare. Aveti idee ce aditivi contin alimentele pe care le mancati zi de zi? Stiti ca unii dintre ei sunt cancerigeni? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi (foto) va spune in cartea sa, "Biblia alimentara", care sunt cele mai periculoase E-uri din mancare. In peste - E 315 - Acid erithorbic. Este stabilizator de culoare si se foloseste pentru carnea de peste congelata. Incetineste absorbtia vitaminei C. In conserve - E 285 - Boraxul, conservant artificial, poate induce leziuni ale organelor interne si e neurotoxic. In concentrate de ceai - E 242 - Dicarbonat de dimetil. E folosit pentru sterilizarea bauturilor nealcoolice imbuteliate, precum vinurile fara alcool si concentratele de ceai. E coroziv si toxic la inhalare si ingerare, anunta Libertatea.