Cum îţi protejezi pielea pe timp de iarnă. In fiecare iarnă tot mai multe persoane se confruntă cu problema pielii uscate. Medicii dermatologi susţin că o piele uscată ne expune la bacterii şi infecţii, aşa că este un semnal de alarmă din partea corpului nostru. Nivelul de hidratare al pielii este controlat de lipide, substanţe uleioase produse de stratul extern al pielii numit epidermă. O epidermă cu un deficit de lipide permite apei să ajungă la suprafaţă şi să se evapore, provocând uscăciunea pielii. Unele zone ale corpului sunt mai predispuse la uscăciune decât altele, în funcţie de concentrarea glandelor sebacee. Pe faţă (în special pe frunte şi în zona nasului), pe piept şi pe spate sunt concentrate cele mai multe glande sebacee. Aceste zone au mai puţine probleme cu deshidratarea. Zonele cu mai puţine glande, precum gambele sau buzele (care nu au nicio glandă sebacee), au tendinţa de a se usca mai des, anunta Romania libera.

utileFoto: Colaj foto

Faci sex în somn? Eşti bolnav de sexsomnia! Vezi care sunt simptomele. Sexsomnia este o boală sexuală rară care afectează 8% dintre oameni. Această afecţiune se manifestă foarte simplu, persoanele bolnave fac sex în timp ce dorm. Descoperirea a fost făcută de oamenii de ştiinţă canadieni care au condus un studiu pe 428 de bărbaţi şi 404 femei. Dintre aceştia 8% au făcut sex în timp ce dormeau. Cercetările au mai scos la iveală că din cei afectaţi de această boală trei sferturi sunt bărbaţi. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că sexsomnia nu este o problemă gravă atâta vreme cât nu depășește limitele legalității sau cât partenerul nu este deranjat. Singurul inconvenient major este că cei care se confruntă cu sexsomnia se pot trezi foarte obosiți dimineața. Un alt inconvenient ar putea apărea atunci când sexsomnia se suprapune cu somnabulismul, iar cei afectați pot începe să facă sex în alte locuri decât intimitatea dormitorului propriu, anunta Cancan.

Vitaminele şi suplimentele nu se păstrează în baie sau în bucătărie. Baia nu este un loc sigur pentru depozitarea medicamentelor, arată un styudiu făcut în SUA. Umezeala şi temperaturile mai crescute din baie duce în timp la degradarea totală a vitaminelor şi suplimentelor, precum vitaminele B şi C, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Purdue, USA. Chiar dacă sunt păstrate în dulapuri "vidate", prin care nu pătrunde aerul, deschiderea şi închiderea uşilor acestora permite aburului să pătrundă. Vitamina C şi complexul B se degradează într-un mediu cu 80% umezeală, produsă de aburul duşului, scrie EVZ.

Ceaiul, remediu împotriva coşmarurilor. Se pare că ceaiul este un remediu eficient pentru persoanele care au insomnii sau coşmaruri. Potrivit cercetătorilor japonezi, cei care consumă mai mult de o ceaşcă de ceai prezintă un risc cu 50% mai mic să aibă vise neplăcute decât cei care nu consumă această băutură sau o fac foarte rar. Explicaţia constă în faptul că nivelul ridicat de tanin din ceai eliberează creierul de stres şi reduce activitatea electrică negativă la nivel cerebral. În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit de asemenea că femeile au structura psihică mai fină decăt a bărbaţilor, de aceea, spun ei, reprezentantele sexului frumos sunt cu 80% mai expuse la coşmaruri în somn decât bărbaţii, potrivit Libertatea.

Leacul împotriva cancerului din adâncul mării. Tot mai mulţi oameni de ştiinţă studiază organismele marine, în speranţa că vor reuşi să descopere o serie de remedii pentru anumite boli incurabile până acum. Una dintre priorităţile principale ale acestei cercetări este dezvoltarea unui medicament eficient împotriva cancerului. Natura este o ade­vărată fabrică de medicamente. O specie de brebenoc din Madagascar excretă un produs chimic care tratează leucemia. Malaria este combătută cu chinină, o substanţă originară din pădurile tropicale. „Aproximativ 60% din medicamentele de pe piaţă sunt produse naturale, produse naturale modificate, sau imitaţii de produse naturale", spune David Newman, şef al filialei de produse naturale de la Institutul Naţional al Cancerului din SUA. Deşi ecosistemele terestre oferă în continuare posibilităţi numeroase pentru cercetători, există o parte a planetei despre care ştim foarte puţine lucruri şi care oferă un câmp de cercetare imens: oceanul, mentioneaza Romania libera.

Cele mai potrivite lactate în funcţie de vârstă. Copiii trebuie să consume 500-800 ml de lapte pe zi şi 100 de grame de iaurt/brânzeturi. Nici din dieta adulţilor nu trebuie să lipsească lactatele, însă sunt preferabile cele cu mai puţină grăsime. Lactatele nu au restricţii atunci când vine vorba de vârstă celor care le consumă, fiind cea mai bună sursă de calciu. "Mai există calciu şi în zarzavaturi, însă nu se absoarbe la fel de bine şi de repede ca acela din lacatate", spune Corina Zugravu, medic primar igiena alimentaţiei şi nutriţiei. Românii au mari "deficienţe" când vine vorba despre cantităţile de lapte şi produse lactate pe care le consumă, fiind în coada clasamentelor europene, relateaza EVZ.