Cum te imbolnaveste divortul: ei sunt stresati, ele - cardiace. Barbatii apeleaza mai des la psiholog dupa ce s-au despartit de consoarte, in timp ce femeile sunt mai neingrijite. Depresie, patima alcoolului, boli de inima sau dementa sunt cateva dintre efectele negative asociate divortului. Consilierii matrimoniali citati de cotidianul britanic Daily Mail sustin ca organismul femeilor si barbatilor reactioneaza diferit atunci cand vine vorba de separare. Este cunoscut faptul ca, odata cu pronuntarea divortului, riscul aparitiei bolilor de inima este mult mai crescut. Ciudat este faptul ca, desi aceasta boala este mai des intalnita in randul barbatilor, femeile sunt mai predispuse afectiunilor cardiovasculare. Aceasta este si concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Texas, care arata ca riscul bolilor de inima este mai mare in randul femeilor, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Dureri de cap de la sex, sport, parfum si mezeluri. Pe langa stres, parfumurile puternice, exercitiile fizice, consumul de branza, mezeluri si vin pot provoca dureri de cap si pot accentua migrene. Emotiile puternice, efortul fizic intens si cofeina in exces cresc brusc circulatia sangelui la nivelul creierului si pot provoca dureri de cap sau pot agrava migrenele. Si fumatul priveaza creierul de oxigen, iar anumite substante din branzeturi fermentate, mezeluri si vin afecteaza negativ activitatea nervoasa. Orice factor de stres poate creste tensiunea cerebrala si poate provoca o migrena. "Legaturile nervoase se sensibilizeaza si astfel apare durerea. In timpul migrenei, se elibereaza substante care dilata vasele de sange si inflameaza scoarta cerebrala", explica Cristian Gavrila, medic internist la Policlinica nr. 2 din Braila. Parfumurile, chiar si cele placute, pot fi responsabile de migrene, insa nu se cunosc cauzele exacte ale acestui fenomen. Si vopseaua ori anumite flori si orice mirosuri tari stimuleaza sistemul nervos intr-un mod negativ, anunta EVZ.

Lamaia exfoliaza si improspateaza tenul. Un ten opac poate fi rezultatul genelor mostenite, insa in cele mai multe cazuri este determinat de stilul nostru de viata, sunt de parere specialistii in dermatologie. Expertii sustin ca lipsa umiditatii din apartamente, schimbarile bruste de temperatura, neaerisirea corespunzatoare a spatiilor in care lucram si sedentarismul pot duce la uscarea tenului. Potrivit specialistilor citati de site-ul Reader's Digest, lamaia ajuta la exfolierea pielii, daca sucul fructului se amesteca cu putin zahar. Expertii recomanda sa ne spalam fata cu acest amestec, iar celulele noi vor iesi la iveala, ajutand epiderma sa recapete un aspect luminos. De asemenea, lamaia netezeste ridurile. Pentru diminuarea santurilor de la nivelul pielii este indicat sa amestecam doua lingurite de suc cu o ceasca de lapte. Compozitia rezultata se aplica pe piele, iar dupa 10 minute fata se clateste cu apa calduta. Specialistii in dermatologie sustin ca acesta masca stimuleaza celulele de colagen naturale ale epidermei, datorita continutului bogat in vitamina C al fructului, informeaza Gandul.

Radioterapia salveaza vieti, iar cancerul este invins. Cancerul poate schimba radical viata unui om, chiar daca acest diagnostic nefericit se refera la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este inceputul cautarilor, omul avand nevoie de mult sprijin si grija celor din jur. Indrumarea medicala, diagnosticul corect, tratamentul eficient si accesibilitatea serviciilor sunt cele mai importante etape pentru a invinge lupta cu cancerul. Conform Centrului de Statistica al Ministerului Sanatatii, in fiecare an, peste 60.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar valorile sunt in crestere de la an la an. In acelasi timp, dureros este faptul ca se inregistreaza peste 46.000 decese anual (raport aferent anului 2008). Aparatele performante de ultima tehnologie au reusit, pe plan mondial, sa ofere tratament 100% pentru cancerele in faze de evolutie a bolii, la care speranta de viata era minima. Pe baza acestor nevoi fundamentale ale romanilor bolnavi de cancer, s-a infiintat Primul Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului, aici, in Romania - OncoFort. Nucleul centrului il reprezinta departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultima generatie, scrie EVZ.

Merele, taratele de ovaz si grapefruitul scad colesterolul "rau". Dieta bogata in kilocalorii si grasimi "rele" duc la cresterea colesterolului in organism. Medicii nutritionisti avertizeaza ca persoanele care au un nivel crescut al colesterolului in organism sunt predispuse la boli cardiovasculare. Pentru ca grasimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vietii, nutritionistii recomanda ca zilnic sa aducem in dieta alimente care ajuta la scaderea colesterolului "rau". Astfel, merele, taratele si grapefruitul sunt alimente care scad nivelul colesterolului din sange. Studiile de specialitate au aratat ca persoanele care mananca zilnic doua mere prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de afectiuni cardiace, deoarece fructul previne depunerile de grasime pe artere. Taratele de ovaz sunt o importanta sursa de fibre solubile in apa. Potrivit nutritionistilor, fibrele solubile ajuta la blocarea absorbtiei colesterolului in organism, anunta Gandul.